parerea mea:in primul rand trebuia sa precizezi sursele de unde provin fotografiile,pentru ca:
1.prima fotografie pare procesata,adica acele terase pot fi rezultatul unei incercari de a masura inaltimea piramidelor,semanand foarte mult cu curbele de nivel pe care le traseaza programele de cartografiere,sau aceasta fotografie este chiar cartografierea zonei respective...in nici un caz nu cred ca formele de relief de pe marte arata asa...
2
In fotografia a doua se vede in partea stinga mai multe piramide in terase. ln partea stinga celei mari se vede o suprafata dreptunghiulara aproape plata. Pe mislocul fotografiei se afla acea piramida lunga fara terase, iar in partea stinga se afla acea structura cu partea superioara aproape plata. Astfel de piramide cu partea superioara aproape plata se afla in multe locuri de pe Marte.
cred ca interpretarea ta este fortata,toate formele de relief sunt piramide la tine...iar fotografia pare sa fi avut parte de acelasi tratament ca si prima,adica un fel de cartografiere a formelor de relief...
3.
Pe fotografia a treia majoritatea piramidelor sint de forma conica cu cateva exceptii care sint din cele lungi. De alt fel piramidele conice sint destul de raspandite pe Marte.
din nou,vezi peste tot piramide...de fapt,cred ca toate formele de relief,vazute de sus,ar putea fi interpretate ca si piramide...lungi,scurte,rotunde,etc...
Interesant este daca in conditii naturale se pot forma astfel de formatiuni si prin ce fenomen...eroziune in terase? Si cele lungi de ce sunt orientate pe aceeasi directie? Sa fie influentata formarea lor de curentii atmosferici? Si cum se explica ca in acelasi loc se gasesc mai multe tipuri de piramide. Sau nu s-au format in mod natural. Ar putea fi constructii artificiale legate intre ele cu canale subterane.
Fotografiile au fost taiate din altele mai mari, dar am pastrat denumirile originale. Astept si alte pareri pentru ca mai am si alte fotografii despre Marte care merita vazute.
despre marte s-au scris si se vor mai scrie multe lucruri,mai mult sau mai putin adevarate...din nefericire sondele trimise acolo ne demonstreaza pe zi ce trece ca marte e o planeta moarta,pe care se poate sa nu fi existat viata niciodata...sau poate ca a fost?
oricum,ce vreau eu sa subliniez este ca nu trebuie sa te arunci cu capul inainte si sa afirmi ca piramidele astea reprezinta dovezi ale existentei fiintelor inteligente pe marte...sau ca sunt creatii ale acestora...asa cum au facut astronomii din secolul trecut cu canalele de irigatii de pe marte...
si revin cu rugamintea de a posta sursele de unde provin fotografiile...