eu unul nu cred ca au ajuns pe luna..cel putin nu in tigaile alea..
ma bucur ca au reusit sa evite radiata stocata in centura van Allen, insa asta inseamna ca au scapat sanatosi?
la o simpla cautare pe google (ca sa nu mai zic de invataturile din scoala - alea care este cum este...), o sa vedeti ca soarele emite non stop radiatii de diferite intensitati si mortale pentru organismele vii..
cred ca in tigaile alea, astronautii ar fi fost bombardati la greu cu radiatii si doar daca nu au avut niste campuri de forta ca cele din Star Trek au supravietuit sa povesteasca acest mare pas pentru omenire..
daca au fost pe luna - si eu unul, btw, nu sunt invidios pe americani; puteau din partea mea sa ajunga si rusii, chinejii, sau.. mayasii inaintea lor (sic!) - nu cred ca au fost cu tuciurile alea (asta ca sa nu mai repet pentru a nu stiu cata oara..cuvantul tigaie).
oricum, razboiul rece a fost praf in ochii opiniei publice, in spatele culiselor, rusii si americanii colaborau; si e plin netu' de astfel de argumentari - parerea mea.
eu cred ca de vizitat luna, au vizitat-o, insa in.... nave spatiale alternative (ASC - pentru cunoscatori) net superioare celor in care se presupune ca au reusit sa ajunga pe luna..de asemenea, inca mai cred ca o viziteaza; sunt de parere ca guvernele astea din umbra au o flota stelara - asa cum bine scrie pe un topic dedicat conu' Xanadron..
legat de asa zisa aselenizare, prin primii ani de facultate, aveam un prof de fizica genial, si fizica cu el a fost o placere; la vreo 3 ani parca s-a pensionat. in serile tarzii cand aveam laboratoare, dateam bice la experimente si stateam la barfa, uneori mai si ramaneam cca 30 minute - 1h dupa laborator..radea cu pofta cand vorbeam noi studentii de aselenizare..
chestia e ca, parerea mea, cea exprimata mai sus, era si a lui, eu mi-o formasem devorand tot ce am putut prinde in materie de cosmos si OZN-uri in copilarie..
ciudat (sau poate nu) era faptul ca, nu vroia sa detalieze parerea / argumentele lui vis-a-vis de tigaile americane, dar parea interesat sa le auda p-ale noastre; mie imi zicea ca sunt pe drumul cel bun cu rationamentul..
so..this is pretty much my opinion on this....