Clar ca mai toate comentariile-s in definitiv sterile fiindca nu ofera solutii (cu exceptia unora tip Dracula-Tzepes, evident
) iar ochelarii de cal sint purtati de everybadea fiindca se limiteaza la afurisirea politicului local-mioritic, fara sa disece macar urmatorul nivel - al celor responsabili de noua "colonizare" a Romaniei. Cu statut de experiment dus la extrem, zic eu.
Conform unor calcule matematice facute sumar ... a fost o mobilizare dusa la
extrem(a
la chiorul ... de viceprim-ministru) ...
Operaţia a reuşit, pacientul e mort. ""De la cinci mile depărtare, Gheorghe Zice a ajuns primul cu şalupa agenţiei turistice şi a salvat o membră din echipajul SMURD naufragiat. Se ţinea cu ultimele puteri de ceva sub „coada” elicopterului. Ce a făcut viceprim ministrul coordonator al securităţii naţionale în situaţia dată? A intrunit un Comandament, ne-a asigurat de respectarea procedurilor, apoi
a invadat zona catastrofei cu 47 de autovehicule, 4 elicoptere, 14 ambarcaţiuni şi peste 250 de efective de poliţie, jandarmi, definite ca „[…] forţe şi mijloace suplimentare ordonate de către viceprim-ministrul pentru securitate naţională, domnul Gabriel Oprea, astfel:
- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa: 47 militari cu 15 autospeciale, 3 bărci de salvare şi 1 echipaj SMURD;
- Inspectoratul General de Aviaţie: 2 elicoptere MI 17, 1 elicopter EC 135, 1 autovehicul şi 16 militari;
- Ministerul Apărării Naţionale: 5 ofiţeri, 53 de subofiţeri scafandri cu 4 bărci cu 1 sonar, 1 elicopter IAR 330, precum şi personal auxiliar şi echipamente de sprijin logistic;
- Autoritatea Navală Română, prin Agenţia Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare cu o şalupă „Jupiter”. Totodată, la mal au fost prezente 3 persoane din conducerea ANR;
- Garda de Coastă: 11 poliţişti de frontieră, 5 autovehicule şi 2 ambarcaţiuni cu 4 scafandri, 3 echipamente de vedere pe timp de noapte şi 1 sonar;
- Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa - 45 de polițiști cu 15 autospeciale;
- Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa - 5 ofiţeri, 21 subofiţeri şi 3 autovehicule şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa -2 ofiţeri, 23 subofiţeri şi 4 autovehicule;
- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa - 4 ambulanţe cu 12 persoane;
- Și două societăți comerciale, private care au sprijinit căutările cu o șalupă, 2 bărci, dintre care una cu sonar și 5 scafandri.”
În fapt, ce am putut observa? Că epava recuperată a elicopterului, corpul delict al cercetării, care trebuia prelevat ca un bibelou şi conservat intact, a fost lăsat din cupla unei macarale să se prăvale, fărămându-se, a doua oară, la impactul cu o platforma de beton. Adio, probă materială directă!""
http://www.realitatea.net/elicopter-smurd-prabusit-familiile-pilotilor-amendata-dupa-moartea-acestora_1599687.htmlP.S. N-am stat sa caut daca cifrele sunt exacte ... dar si doar 1/4 din fiecare cifra daca le-am aduna si tot ... erau mai mult ca suficient sa salveze ... nu sa caute morti ... dupa 1 ora la aproape cateva grade peste zero in apa ... nu rezista decat ursul putinist si a lui vodca ...