m-am uitat si eu la acest ultim film "the secret nasa transmisions"
Pot sa-mi expun parerea extrem de sceptica?
Pai...ce vad acolo..fel si fel de luminite care se plimba pe imagine...
ce vedem concret:
- marea-marea majoritate a luminitelor au traiectorii drepte si viteza constanta..de ce? pai poate pentru ca nu au nici o sursa de miscare proprie, ci doar se misca in virtutea inertiei
- sunt doar cateva obiecte care nu lumineaza constant, dar pare ca palpaie la perioade
constante
- doar cateva cazuri in care obiectele isi schimba traiectoria brusc...
- sunt cateva situatii cand unele obiecte apar in imagine mari si defocalizate (ca si un covrig), si imediat se departeaza si se micsoreaza..seamana destul de bine cu niste orburi, nu?
- mai este o situatie cand lumini extrem de rapide in miscare, strafulgerari, apar pe imagine pentru o fractiune de secunda....
sa tinem cont ca:
- in spatiu, temperatura este extrem de scazuta, sub - 200 grade celsius...poate doar cu cateva grade mai mult decat zero absolut (zero absolut = minus 273 grade celsius, si este cea mai scazuta temperatura posibila)
- un obiect suficient de mare iluminat de soare, pe langa faptul ca este luminos, se poate incalzi foarte mult, poate chiar si la plus sute de grade. De aceea obiectele se construiesc cat mai albe cu putinta, pentru a reflecta cat mai mult din energia solara. Tot din cauza asta, navele sau costumele spatiale au sisteme cu fluid de distributie a caldurii captate pe partea incinsa de soare si care este retrimisa catre partea umbrita
Eu zic asa:
- majoritatea luminilor din acest film sunt reziduuri/particule care plutesc in jurul navei, si sunt iluminate de soare. De exemplu, resturile menajere lichide ce se aduna in nava (

) sunt eliminate periodic sub forma pulverizarii..va dati seama ca acele particule ajunse in frigul cosmic ingheata instantaneu..dupa care se disipa sub forma unor particule mici in spatiu...Va rog sa va imaginati situatia in care va aflati intr-o camera, o raza de soare intra pe geam, si tocmai ati agitat matura sau covorul..veti vedea in aer plutind particule de praf, dar iluminate de soare.
- mai pot fi si reziduuri mai mari, eu stiu..diverse bucati de material, sau resturi...lasate liber din greseala sau in urma unor incidente..ele se misca de asemenea liber, au poate o forma neregulata, si nu stau nemiscate, ci se pot roti in deplasarea lor..fara oprire, cata vreme nu exista atmosfera sa franeze miscarea... asa incat lumina solara reflectata de aceste resturi palpaie, sau pare ca se stinge/aprinde periodic, in functie doar de cum se roteste restul acela neregulat in bataia razelor soarelui....
- cat despre cele cateva cazuri de obiecte care-si schimba traiectoria...pai poate tot particule din-acelea inghetate dar mai mari...se pot incinge in bataia razelor soarelui, iar pe acea parte se produce o aglomerare de gaz sub crusta, si care "rabufneste" dintr-odata cand crusta cedeaza...iar efectul reactiv schimba traiectoria particulei...
- luminile in miscare rapida..strafulgerarile acelea...hmmm...cand in spatiu vantul solar se intensifica, particule grele ionizate ce compun vantul solar pot interactiona cu senzorii (pixelii) camerei de luat vederi producand o descarcare de fotoni (lumina)...de altfel si cosmonautii au "reclamat" ca uneori vad strafulgerari de lumina in interiorul ochiului, chiar cu ochii inchisi...adica particulele grele ionizate interactioneaza cu retina.... puteti vedea fenomenul de interactie al vantului solar cu senzorii optici in unele din imaginile/filmele luate de satelitul SOHO, cel care sta atintit tot timpul asupra Soarelui..vedeti aici:
http://sohowww.nascom.nasa.gov/ )
Deci eu unul sunt extrem de sceptic la acel filmulet..the secret nasa transmisions...ca daca as crede ce vad acolo, as zice ca ne inconjoara ozn-urile din toate partile