Ideea principala cred ca ar fi daca au fost ruşii pe Lună si aici sunt cateva aspecte neclare, cred.
Au lansat primul satelit, primul om in spatiu, au trimis roboti pe Luna, au pregatit si o misiune cu echipaj si apoi au renuntat. De ce? Ipoteza care zice ca din cauza scoicilor Van Allen si a radiatiilor din spatiul liber, eu personal nu o consider satisfacatoare.
Da, bună subliniere.
Cum am scris și eu pe aici, undeva prin 2016, reacția rușilor e foarte importantă ín analiză.
Dacă aselenizarea a fost doar o regie (prin Nevada sau aiurea), cum de rușii au ínghițit-o?
Ín 1969, "războiul - rece" era puternic revigorat. După ușoară relaxare din vremea lui Kennedy, problemele s-au acutizat major datorită războiului din Vietnam. Taman în 1969, gălbiorii (susținuți logistic / informațional de sovietici) au lansat ofensiva Tet - reușind chiar să pătrundă în Saigon, spre panica ambasadei americane.
Pe acest fond (același an), e clar că relațiile ruso-americane erau ínghețate bocnă.
Păi dacă centura Van Allen era impenetrabilă, dacă toate neconcordanțele din ínregistrări sunt valide...Ivan ce-a păzit ? Când altminteri laboratoarele de propagandă se dau de ceasu' morții să trucheze / trunchieze orice, pentru a strica "imagine"...acum au avut brusc orbu' gàinilor ??
Într-o logică pură, explicative ar putea fi doar douà variante:
1) Performanța americană e foarte reală, și rușii au trebuit să ínghită in sec.
2) A fost un fals...dar un fals cu
complicitate. Rușii au acceptat povestea, pentru că și lor,
cumva, le folosea.
Ei...din astea două alternative, Briciul lui Occam ne obligă să votăm cu prima - căci varianta doi ar implica o
dublă asumare a neverosimilului : și că aselenizarea e o goangă complexă, și că "războiul - rece", la rândul său, n-ar fi fost decåt o mega-regie, la fel de falsă ca și presupusă filmare din...Hangar 18.
Cam mult, totuși - chiar și pentru un amator de conspirații.