Legea aia maritima spune, in principiu, cam asa ceva: teritoriul respectiv trebuie sa fie locuit si sa se autosustina.
Taman din pricina asta (ultima), Ucraina a pierdut procesul cu Romania pe seama Insulei Serpilor.
Intr-adevar, teritoriul era locuit, insa sustinerea e artificiala, absolut intregul necesar supravietuirii venind de pe tarmul continental.
Vezi, ie grele, tata, ie grele rau!!! 
Ie mai grele pina si gravitatiile pe Luna, parol moncher!

(am umplut cindva pagini cu demonstratii pe tema asta, desi degeaba).
Asa-zisa "lege maritima" e clar ca se aplica si-n spatiu (altfel n-ar fi
U.
S.
Navy tartora lui - cel putin circumterestru), dar jandaru' 'merigan si aliatii lor (prea) mici si gri

zic eu c-au incercat cam riscant sa-l aplice pe Luna si sa infiga acolo steagu', crucea si alte bule masonice sau bubonice.
Credeau poate ca, daca Lunaticii

aliati cu SS-ul sint aprovizionati mai mult de pe Saturn

si nu doar din serele proprii,

pot s-o ia fara gretzuri in axa licuriciana.
Nu le-a mers insa, fiindca ai d-acolo aveau pistolu' mai mare ca ei

si le-au dat
Verboten de 4 decenii.
Racnetul "
Raus !!! " cica s-a auzit atunci pina pe
Marte
P.S. Nu ma luati in seama, e doar scenariul unei (alte) viitoare carti SF.
(Later Edit): pe vremea cind deschideam topicul asta aveam si eu aceeasi parere cu a colegului
Arhanghelul (ca astronautii americani NU au calcat pe Luna). De atunci mi-am nuantat insa opinia, rezumata in postul asta (il citez integral fiindca vad ca nu pot da link - am si-un
mouse turbat pe moment):

Un videoclip sugestiv, cu concluziile caruia sint de acord de citava vreme.
Pe scurt: DA, americanii au alunizat
- nu insa de capu' lor si ajutati de oarece "amici" ET
zic eu - dar si NAZA ne-a mintit de-atunci si continua s-o faca cu aceeasi nesimtire crasa. 
Sint convins si ca Stanley Kubrik a turnat filme care sa incinte ochiu' bizonului contribuabiil din SUA mai ales (v. marturiile vaduvei sale), dar asta nu anuleaza prima ipoteza.
Ba chiar o intareste, fiindca-n felul asta s-au putut evita aparitiile "neplacute"
de OZN-uri, cladiri, ruine etc, ce ar fi putut aparea intr-o transmisie in direct - care nu a fost facuta niciodata (si asta-i doar parerea mea, argumentata prin 1001 chestii la care n-am acum timp sa mai revin insa).
Motivele pt care avem Verboten pe Luna de vreo 40 de ani ar necesita oricum un topic separat.
Pyramids on the Moon - NASA's Apollo lunar coverup
P.S. Piramida"extrasa" dintr-o imagine asa-zis ratata luata de misiunea Apollo-17 poate fi o noutate pentru unii.