Cautatorul
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #360 : 20 Septembrie 2008, 23:12:49 » |
|
"Topirea ghețurilor arctice a încetinit, pentru moment" "Centru de Date american pentru Ghețuri și Zăpadă (NSIDC) arată că ghețurile polare erau întinse pe o suprafață de 2.80 de milioane de kilometri pătrați la data de 12 septembrie, acesta fiind punctul maxim de dezgheț din acest an. Anul trecut, minimul a fost de 2.57 milioane de kilometri pătrați. Totuși datele din acest an sunt cu 33% sub limita normalului în ceea ce privește dezghețul mediu al calotelor glaciare pe timp de vară de când sateliții au început monitorizarea, în 1979, informează Daily Telegraph. " http://www.realitatea.net/topirea-gheturilor-arctice-a-incetinit--pentru-moment_350946.html
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
spooky
|
 |
« Răspunde #361 : 08 Octombrie 2008, 11:33:52 » |
|
|
|
|
|
|
Memorat
|
Paul Dorneanu Presedinte Romanian UFOnetwork Tel: +40-722-643640 "In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984 InfoCon.ro - Informatiile care Conteaza
|
|
|
Andy
Junior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #362 : 08 Octombrie 2008, 12:30:19 » |
|
Foarte interesant!!! Se pare ca expertii astia se impart in doua grupuri: unul dintre grupuri zice ca in urmatorii 10 ani toti ghetarii se vor topii din cauza incalzirii globale in timp ce celalalt grup zice ca in urmatorii 10 ani ne asteapta o mini era glaciara  Pana la urma cine are dreptate?? Se cam bat in cap nu credeti?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Kymosabe
Echipa Zero
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #363 : 08 Octombrie 2008, 14:07:33 » |
|
Foarte interesant!!! Se pare ca expertii astia se impart in doua grupuri: unul dintre grupuri zice ca in urmatorii 10 ani toti ghetarii se vor topii din cauza incalzirii globale in timp ce celalalt grup zice ca in urmatorii 10 ani ne asteapta o mini era glaciara  Pana la urma cine are dreptate?? Se cam bat in cap nu credeti? Nu se bat deloc, deoarece încălzirea climei ar duce la topirea calotei glaciare, fenomen ce ar putea provoca o mini-eră glaciară în Europa de Nord. Am mai explicat acest mecanism, în care rolul principal îl are Curentul Golfului. În cazul în care calota glaciară s-ar topi într-un timp foarte scurt, o cantitate uriașă de apă dulce ar dilua apele sărate al Atlanticului de Nord, ceea ce ar duce la un dezechilibru, o perturbație a Curentului Golfului, care este responsabil cu aducerea căldurii în nordul Europei. Și gata glaciațiunea.  (în acest caz există un precedent, vezi documentarul An Inconvenient Truth) În articolul de pe Infocon nu este prezentată această ipoteză, ci una în care Soarele sau activitatea solară ar putea fi cea responsabilă. Lucru posibil dacă ne gândim la multitudinea de teorii în care Soarele este indicat ca principal vinovat în apariția erelor glaciare. Astfel, există teoria ciclurilor cosmice care spune că glaciațiunile ar fi provocate de excentricitatea orbitei Pământului, mai pe românește există perioade în care Pămăntul se afla la o distantă foarte mare de Soare. Interesant este că excentricitatea variază cu o peridicocitate de 100.000 de ani, exact aceeași cu care apar glaciațiunile. Cu toate acestea, teoria nu este acceptată de toți cercetătorii . O altă teorie este cea a norilor de gaze, sau de praf stelar. Odată intrat într-un astfel de nor , Soarele ar atrage toată această materie, care s-ar târî în urma lui ca o coadă de cometă. Iar cum Pământul se învârte în jurul Soarelui, o dată pe an, Pământul ar trece prin această coadă de praf., care îl va învălui într-o perdea de parf cosmic, care ar împiedica radiația solară să ajungă la el. Toate aceste teorii sunt însă doar la stadiul de posibile explicații. Ceea ce este sigur e că, în ultimele 2 milioanele de ani, Terra a trecut prin vreo 20 de glaciațiuni, care au însumat 1,8 milioane de ani. Și dacă teoretic, ultima eră glaciară s-a încheiat acum 12.000 de ani, au existat perioade în care temperaturile au scăzut din nou, ducând la apariția unor mini-glaciațiuni. De exemplu perioada dintre anii 1350-1850, este cunoscată drept Mica Eră Glaciară. Deci în orice moment este posibil să avem parte de o nouă eră glaciară, deoarece nu știm mecanismul lor de producere (excludem erupțiile vulcanice, perturbația curenților oceanici  ).
|
|
|
|
« Ultima modificare: 08 Octombrie 2008, 14:10:14 de către Kymosabe »
|
Memorat
|
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition. (Adam Smith)
|
|
|
|
klingonianul mascat
|
 |
« Răspunde #364 : 08 Octombrie 2008, 21:47:13 » |
|
Ceea ce urmeaza sa se intample cu Terra, adica acea racire a climei pana la disparitia aproape totala a vietii, nu cred ca e ceva nou. Ceva asemanator a avut loc pe timpul Potopului sau chiar si inainte. Eu personal sunt adeptul ideii ca pe Terra, de-a lungul timpului, s-au succedat mai multe civilizatii care au avut o perioada de nastere, una de crestere, una de maturizare si una de declin. Aceste cicluri de aparitie-disparitie a unei culturi/civilizatii continua si in vremurile noastre. Schimbarea pozitiei polilor, cresterea nivelului apelor ce formeaza Oceanul Planetar, bolile, razboaiele, totul face parte dintr-un ciclu nesfarsit al evolutiei vietii. Fiecare civilizatie care apare aduce ceva in plus fata de cea din urma. Poate ca in timp vom ajunge la dezvoltarea tehnologica care sa ne permita sa descoperim alte planete precum actuala Terra si sa ne putem deplasa pe ele pentru a le coloniza si de ce nu, pentru a raspandi la randul nostru Viata. Pana la urma, cred ca suntem datori, in cazul in care descoperim o planeta capabila sa sustina viata si evident daca ne va permite tehnologia, sa raspandim viata oriunde ea poate exista. In felul acesta ne vom spala poate pacatele savarsite de actualii nostri semeni care o distrug oriunde o gasesc. In pamant, in apa, in aer....... In incheiere, sa nu uitam ca Natura nu poate fi intoarsa iar Moartea noastra, a tuturor in circa 4-5 decenii ar putea fi doar un pas inspre o alta forma de existenta a materiei.
|
|
|
|
|
Memorat
|
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)
|
|
|
LP
Echipa Zero
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #365 : 24 Februarie 2009, 18:30:25 » |
|
Schimbarea polilor magnetici ai pamantului nu ne va influenta direct cu nimica. Polii magnetici sunt intr-o continua schimbare, nu sunt niciodata fixi. Credem noi pt ca asa am invatat la geografie in clasa a X a, insa ei nu sunt "acolo" unde scrie nord sau sud pe harta. Schimbarile climatice sunt absolut normale, iar nebunia din prezent este indusa de o "sleahta de cercetatori ratati care acuma fac bani din prostia multimii" (scuze pentru limbaj!). Pur si simplu nu avem de ce sa ne ambalam aiurea doar pt ca creste temperatura cu 0.3 C sau scade cu 1C. Nu e vina nimanui si asta e. Ne vom descurca la momentul respectiv cand vom sta la plaja in Bucuresti pe malul Marii Negre sau vom skia la Constanta.
Mi-as dori sa vedeti si voi studiile evolutiei bazinelor marine din trecutul geologic al Pamantului si cred ca vi-ati schimba atitudinea fata de schimbarile climatice. Din pacate aceste studii se gasesc doar in reviste de specialitate foarte greu de gasit. Am lucrat personal la diferite studii de acest gen si pot garanta faptul ca fiecare raulet si bazin pe care il vedeti in jurul soselelor are o istorie geologica foarte interesanta. Chiar si istoria geologica recenta (de cateva mii de ani) este greu de perceput si inteles fiind la fel de complexa ca cea veche. Va invit la studiile geo pe care le facem in tara sa vedeti ce exista sub casele voastre si de ce sunt acolo.
Bafta
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
StarDust
Moderator Global
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #366 : 24 Februarie 2009, 20:06:40 » |
|
Mi-as dori sa vedeti si voi studiile evolutiei bazinelor marine din trecutul geologic al Pamantului si cred ca vi-ati schimba atitudinea fata de schimbarile climatice. Din pacate aceste studii se gasesc doar in reviste de specialitate foarte greu de gasit. Am lucrat personal la diferite studii de acest gen si pot garanta faptul ca fiecare raulet si bazin pe care il vedeti in jurul soselelor are o istorie geologica foarte interesanta. Chiar si istoria geologica recenta (de cateva mii de ani) este greu de perceput si inteles fiind la fel de complexa ca cea veche. Va invit la studiile geo pe care le facem in tara sa vedeti ce exista sub casele voastre si de ce sunt acolo.
Suna interesant! Sunt interesat de geologie, in special de stratigrafie. Daca poti sa imi oferi niste materiale interesante despre cercetarile care le faceti m-as bucura! Binenteles asta doar in masura in care, sunt niste studii care consideri ca le poti impartasi. Sunt interesat de evolutia bazinului Transilvaniei. Ceva, am studiat eu dar sunt lucrari mai vechi, ceva mai recent nu am gasit. Multumesc anticipat!
|
|
|
|
|
Memorat
|
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt. Evrei 11:13-16.
|
|
|
Kbal
Moderator Global
Senior
Deconectat
Sexul: 
Only the best is good enough ...
|
 |
« Răspunde #367 : 24 Februarie 2009, 20:54:31 » |
|
Si mie mi se pare la fel de interesant si sustin afirmaia dansului . Eu am invatat o lectie de discernamant in ultima vreme, si anume tot ceea ce se regaseste in diferite manifestari propagandistice si provoaca entuziasm sau suspans este ori fals ori irelevant.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
spooky
|
 |
« Răspunde #368 : 24 Februarie 2009, 21:01:09 » |
|
Si mie mi se pare la fel de interesant si sustin afirmaia dansului . Eu am invatat o lectie de discernamant in ultima vreme, si anume tot ceea ce se regaseste in diferite manifestari propagandistice si provoaca entuziasm sau suspans este ori fals ori irelevant.
foarte corect Kbal... orice eveniment expus astfel incat sa creeze frica, isterie are ceva putred in spate...
|
|
|
|
|
Memorat
|
Paul Dorneanu Presedinte Romanian UFOnetwork Tel: +40-722-643640 "In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984 InfoCon.ro - Informatiile care Conteaza
|
|
|
Kbal
Moderator Global
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #369 : 24 Februarie 2009, 21:46:43 » |
|
Numai ca din pacate "incidentul" nu poate fi combatut,odata starnit se raspandeste pe toata planeta... Citisem recent intr-un sondaj ca 60-70 % din populatia Olandei crede ca va veni sfarsitul in 2012... e o nebunie.Deci daca s-ar produce o constientizare macar la nivelul presei tot ar fi un pas inainte, dar deocamdata slabe sperante.Alternative nu vad, iar prin documentare si din vorba in vorba, merge greu,singura optiune ar fi ca cineva cu o vointa de fier din extrema pozitiva sa ajunga subtil la putere si sa dizolve toata ciuma asta mondiala.
|
|
|
|
« Ultima modificare: 24 Februarie 2009, 21:50:39 de către Kbal »
|
Memorat
|
|
|
|
LP
Echipa Zero
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #370 : 25 Februarie 2009, 10:51:24 » |
|
Pentru date de stratigrafie, trebuie sa caut prin lazile vechi cu hartii... Putin complicat acuma pt ca le am la mama. Dar pot sa va zic ca si geologie noua, recenta, da indicatii directe si destul de precise legate de evolutia bazinelor de sedimentare existente. Schimbarile de curs ale raurilor, vechi lacuri, mlastini, zone aride, etc. se pot identifica daca stii sa "citesti" roca/solul extras prin mici foraje. Fiecare tip de roca (numite soluri sau pamanturi acele roci noi, neconsolidate) are istoria ei functie de compozitia mineralogica, culoare, caracteristici fizice.
De ex., in jurul Ploiestiului, la adancimi mici, incep strate de bolovanisuri care au grosimi ce pot ajunge la 40-50m. Toate aceste aluviuni reprezinta conul de dejectie al raului Prahova care a migrat in timp spre vest. Pe raul Teleajan la fel in zona apropiata de Ploiesti. In jurul Bucurestiului sunt multe variatii pe aceeasi tema date de migratia raurilor Dambovita, Arges, Sabar, Colentina, Neajlov...dar si Dunarea.
Focsaniul sta pe o groapa subsidenta (care se adanceste periodic cu 1cm/an)...In aceeasi "galeata" se afla toata zona inconjuratoare Focsaniului.
Ce legatura au toate acestea cu incalzirea globala? Pai in primul rand spun ceva despre istoria geologica care influenteaza si clima atat local, cat si regional sau continental. Sunt foarte multi factori care se aduna si dau schimbarile geologice la care suntem si in prezent martori: de la cei cosmici (inclusiv rotatiile Pamantului), la cei interni (nucleul Pamantului). Intermediar sunt fenomenele simple tip migratia raurilor, secarea bazinelor (unele se adancesc, altele se ridica), iar mai recent influenta omului (defrisari, schimbari ale nivelului apei freatice, agricultura). Apoi sunt fenomenele tectonice care schimba peisajele de pe o zi pe alta (vezi cutremurul din Turcia de pe falia Nord Anatoliana sau falia San Andreas din America de Nord).
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Cautatorul
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #371 : 20 Ianuarie 2010, 01:21:06 » |
|
Frigul din această iarnă ar putea anunța o "pauză" a încălzirii globale Temperaturile extrem de joase cu care s-a confruntat Europa și întreaga emisferă nordică în ultimele săptămâni ar putea reprezenta începutul unei "pauze" a încălzirii globale, cred unii oameni de știință. http://www.realitatea.net/frigul-din-aceasta-iarna-ar-putea-anunta-o-pauza-a-incalzirii-globale_695582.htmlSi cel mai tare mi se pare: "Raportul ONU despre topirea ghețarilor din Himalaya până în 2025 este bazat pe speculații Acum doi ani, Panoul Interguvernamental asupra Schimbărilor Climatice (PISC) din cadrul ONU spunea că informațiile acestea sunt bazate pe o cercetare detaliată asupra impactului încălzirii globale. Dar PISC a recunoscut acum că raportul lor s-a bazat pe un articol dintr-o revistă științifică, iar autorul articolului a precizat, și el, că nu s-a bazat pe fapte concrete. Articolul, publicat în revista New Scientist, a fost scris în urma unui interviu telefonic cu un academician. Dr. Syed Hasnain, un om de știință indian, aflat pe atunci la Universitatea Jawaharlal Nehru din Delhi, a declarat că ceea ce spunea nu avea la bază vreo cercetare formală. PISC a dat drept sursă a raportului său organizația de protecția mediului WWF și a mers chiar mai departe, sugerând că posibilitatea topirii ghețarilor este "extrem de ridicată", adică peste 90%. Departamentul pentru mediu al ONU își cere scuze pentru această "greșeală" și își revizuiește raportul." http://www.realitatea.net/raportul-onu-despre-topirea-ghetarilor-din-himalaya-pana-in-2025-este-bazat-pe-speculatii_696152.html
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Cautatorul
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #372 : 26 Ianuarie 2010, 20:58:32 » |
|
"Nobelul pentru incalzire globala, bazat pe o eroare" " Grupul Interguvernamental pentru Schimbarile Climaterice (IPCC) aflat sub egida ONU a recunoscut ca una dintre previziunle sale din raportul care, in 2007, i-a adus Nobelul pentru Pace, este "o regretabila eroare". IPCC sustinea ca ghetarii din Himalaya se vor topi pana in 2035. Informatia, prezentata ca o certitudine stiintifica, era de fapt preluata dintr-o revista." http://www.romanialibera.ro/mapamond/a175610-nobelul-pentru-incalzire-globala-bazat-pe-o-eroare.html
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Cautatorul
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #373 : 21 Iunie 2010, 23:22:34 » |
|
"Ghețarii din Himalaya nu se topesc, ci au rămas la fel" Citez tot articolul intrucat in timp cine stie ce se poate intampla cu site-ul Realitatii (apropo de ziarul Ziua care a disparut cu tot cu site). "Un nou studiu asupra ghețarilor din Himalaya a arătat că aceștia nu se topesc, ci chiar o duc foarte bine. Într-o predicție foarte controversată, care a ajuns într-un raport al IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), se afirma că ghețarii din Himalaya vor dispărea până în 2035, dar o analiză nouă contrazice acest lucru. Principalul țel al acestui studiu a fost să determine cum creșterea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă va influența „turnurile de apă” ale Asiei, ghețari care oferă apă potabilă pentru 1,4 miliarde oameni. Potrivit revistei New Scientist, pentru acest lucru, Walter Immerzeel de Universitatea Utrecht din Olanda a folosit doi sateliți, cunoscuți sub numele de Grace, pentru a estima schimbările dintre 2001 și 2007, mai ales în cazul grosimii ghețarilor. Acesta a descoperit că doar ghețarii care produc apă pentru fluviul Gange s-au subțiat în perioada studiată, cu 22 de centimetri pe an. Pe de altă parte, ghețarul care este responsabil pentru majoritatea apei din fluviul Indus a crescut în aceeași perioadă cu 19 centimetri pe an. Ceilalți ghețari și-au păstrat dimensiunile timp de șase ani. Pe baza acestor date, Immerzeel a declarat că „este puțin probabil ca ghețarii din Himalaya să dispară până în 2035. Datele reale ne spun că aceste eveniment este mult mai îndepărtat”." http://www.realitatea.net/ghetarii-din-himalaya-nu-se-topesc--ci-au-ramas-la-fel_719607.html
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
mm
Senior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #374 : 22 Iunie 2010, 17:55:20 » |
|
Constatam cu usurinta ca diverse publicatii dintre cele mai serioase se ocupa cu fabricarea de stiri (dupa cum dicteaza, probabil, politicul). In ce priveste topirea ghetarilor nu exista nici un fel de dubii; s-au masurat in diverse parti ale lumii si s-a ajuns la aceeasi concluzie: ... se topesc de tot. Nu exista nici un motiv pentru a presupune ca in Himalaya e altfel si nici nu avem nevoie de masuratori. Confirmare ca e un fenomen general de incalzire, primim si din partea calotei polare -drastic redusa fata de acu 50 ani- sau din propria noastra experienta de viata (eu am mai prins iernile cu 6 luni de zapada permanenta).
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|