Sa expun o propozitie... Frumos! Din ce au discutat invitatii... Pai dupa ce am reusit sa ne transformam unul intr-un tantar, altul intr-o musca, iar camera sa o miniaturizez la dimensiuni microscopice, am reusit sa fim retinuti de fortele de securitate care erau camuflate in viespi...

. Acum serios te intreb daca ai vazut materialele filmate de noi. Cum sa iti relatez ceva din ce s-a discutat acolo daca intreaga presa libera era la un moment dat in arestul politiei? Crezi ca reprezentantii ei nu au incercat sa obtina acreditari care sa le permita sa intre la conferintele desfasurate in interiorul hotelului? Au incercat. Dar nu au obtinut nimic altceva decat sa fie luati la ochi. Prima retinere a fost cauzata de indreptarea aparatului catre hotel. A doua a fost cauzata de indreptarea aparatului foto catre o masina oficiala. Si din nou la zdup!

. Personalitatile invitate au determinat concentrarea unor forte de securitate de cel mai bun rang, constituind unul dintre cele mai neomogene sisteme de aparare, care au un singur obiectiv, fiecare independent ca targhet dar subordonate unui centru de operare unic. Si este foarte greu sa pacalesti astfel de sisteme in furculita. Ce am reusit noi sa obtinem s-a datorat imperfectiunilor sistemului periferic, probabil local. Daca am intrat in interactiune cu echipele specializate atunci rezultatul a fost retinerea noastra - practic nu au avut ce sa faca decat sa ne scoata de pe tabla de joc cel putin in momentele cheie, practica des uzitata. Pericolul, riscul, jocul de sah, cunoasterea tehnicilor, comasarea de forte de protectie si intimidare, manifestatii aranjate, totul a facut parte dintr-un scenariu bine pus la punct. Poate ca nu se asteptau la oameni care sa fie capabili sa identifice cu usurinta toate acestea si de aici materialele obtinute. In anii urmatori sunt sigur ca vor tine cont si de un Paul Dorneanu care a surprins prin indrazneala si mijloace. Au fost destui care au urmarit firul evenimentelor stand la adapost, am vazut oameni cu nume in presa si in media panicate de evolutia evenimentelor care s-au ferit sa iasa in fata. Si ii inteleg pentru ca au o experienta si datorita acestei experiente au reusit sa ajunga ceea ce sunt. Sau sa mai ajunga...

. In orice caz, a fost frumos.