Nu le-am obtinut din surse publice, asa ca nu as putea indica o carte de pilda...
Sa nu te mire faptul ca brailean fiind nu ai auzit niciodata despre asa-ceva,- sunt si bucuresteni mult mai multi decat braileni care nu au auzit niciodata despre ce se afla pe sub urbea lor; iar unii care au auzit le-a venit foarte greu sa creada.
Nu te pot trimite catre surse de documentare la care nu ai acces. Cei de la Primaria din Braila ar mai putea avea unele date generale sau partiale, dar sunt putini si-acolo dispusi sa vorbeasca, poate doar fostii lucratori ai primariei, astazi pensionati, ti-ar mai putea spune cate-ceva si asta doar daca si numai daca au avut acces la documente care contineau astfel de lucruri; poti incerca sa vorbesti cu cineva de la muzeul de istorie local, daca ai norocul sa dai peste cineva amabil care sa te indrume catre o persoana care cunoaste.
Altminteri, exista multe date , harti, informatii- in cadrul planurilor de aparare locala ale Protectiei Civile si mai ales in cadrul planificarilor speciale din cadrul "Razboiului dus de Intregul Popor pentru Apararea Patriei", dar aceasta documentatie a fost bine "ingropata", de altfel ea nu era decat in mica masura publica inainte de dec. 1989, iar dupa evenimentele din decembrie, nici atat.
In concluzie, doar daca dai peste persoane amabile si deci dispuse sa vorbeasca pe aceasta tema, la Muzeu si Primarie, ai putea afla date sau detalii mai exacte. Nu stiu sa existe vreo carte in care sa fie trecute aceste informatii, cat despre cartea mea, aceasta iese din discutie in cazul de fata.
Daca ai vreo cunostinta care lucreaza in presa sau TV, poti avea mai mult succes deoarece personalul de la Muzeu si Primarie ar putea fi mai receptiv in fata unui reporter si a camerei de filmat...
In rest, sunt mii de oameni care locuiesc in centrul Capitalei si nici nu au habar ce se afla pe sub ei in regiunea Piata Palatului, Universitate, Cismigiu, etc.
Speologii cunosc de asemenea destule chestii pe care publicul nu le stie, dar te avertizez ca speologii sunt un grup foarte restrans si foarte ostil fata de persoanele din exteriorul cluburilor lor; ei nu dau niciodata informatii unor persoane pe care nu le cunosc bine si care nu fac parte intr-un fel sau altul din grupul lor de activitate.