X
Junior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #30 : 31 Ianuarie 2010, 17:23:04 » |
|
Si ce e trist e ca de cate ori vorbesti cu cineva despre religii, mereu sunt ei cei care au dreptate si sunt mai bine informati, si chiar daca nu s-a pus problema cine are dreptate si cine nu, tot ei sunt cei care trebuie sa catalogheze/sa puna etichete/sa dea sfaturi si nu in ultimul rand sa creeze tensiunea dintre cine stie mai mult si cine nu. Daca ai citit carti nu e bine, ca traiesti in lumea cartilor, si daca n-ai citit o carte, te pune totusi s-o citesti, ca ei au citit-o deja si d-aia sunt mai destepti. Cred totusi ca inainte sa avem pareri intelectualizate sau "puteri" ar trebui sa stim mai mult despre bunul simt, si despre respectul fata de orice om. Am mai zis asta. Degeaba exista orice cunoastere daca nu e bunul simt. Sper ca nu e offtopic, doar ca observ ca in ultimul timp, daca am nevoie de ceva mi se da repede. Adica acum am avut nevoie de o informatie si de o discutie despre asta, si aici voi vorbeati despre asta. Sa aveti toti o saptamana superba! 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
@biss
Echipa Zero
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #31 : 31 Ianuarie 2010, 17:55:23 » |
|
Și ție asemenea, zână argintie!
|
|
|
|
|
Memorat
|
"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit" - Buddha
|
|
|
|
Florin Croitoru
|
 |
« Răspunde #32 : 07 Februarie 2010, 22:25:41 » |
|
Ce păreri intelectualizate, X? Ia dă-mi tu un exemplu de părere neintelectualizată și pe urmă intelectualizeaz-o ca să mă prin și eu ce e asta.Mulțumesc pt sfaturile date.Mă voi strădui să am bun simț și mai mult decît pînă acum. Titlul topicului e agramat. Nu trebuia spus "Teoria conspirașiei despre creștinism" ci Teoria conspirației împotriva creștinismului. Spunem de ex "conspirație împotriva lui Napoleon, Ceaușescu, Hitler etc", nu "conspirație despre aceștia". Mai sînt și alte topice cu titluri agramate. Ar trebui corectate de către moderatori.
|
|
|
|
|
Memorat
|
Florin Croitoru
|
|
|
X
Junior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #33 : 08 Februarie 2010, 01:28:46 » |
|
Ma refeream la tipul de oameni care se comporta si vorbesc de parca le-ar stii pe toate, doar pentru ca au citit cateva carti pe subiectul respectiv. Niciodata n-o sa stim ce s-a intamplat in trecut pentru ca n-am fost acolo, si chiar daca am fi fost, suntem subiectivi. Religia e un subiect delicat si nu ar trebui sa ne impunem punctul de vedere in mod arogant sau sa incercam sa convingem pe cineva ca sistemul nostru de credinte/concepte este mai bun decat al lor, altfel spus, "sa-i demontam". Mereu cineva care este cunoscator si intelept va fi si modest. Si sa nu mai spun ca trebuie sa lasi pe fiecare sa se dezvolte in ritmul propriu, sa invete singur, sa descopere, nu sa-i "bagi pe gat" ce crezi tu(la modul general)ca este mai bine/mai corect. Nu trebuie sa ne demonstram nimic unul altuia pentru ca nu despre asta e vorba! Daca ai citit o carte recent si vrei sa-ti impartasesti experienta cu ei, sa le spui ce-ai mai aflat, o sa-ti spuna ca e ceva neinteresant, iar apoi sa continue discutia sterila despre "ei", iar daca n-ai citit o carte, trebuie s-o citesti! Pentru ca si "ei" au citit-o, si asta le da lor dreptul sa se poarte asa cum se poarta. Pareri intelectualizate= o parere modesta, dar facuta "speciala" pentru ca si autorul se crede "special". Am ajuns la concluzia ca OMENIA este tot ce conteaza! Nu cate doctorate are persoana aia. Ceea ce am povestit este dintr-o experienta personala, care nu se va mai repeta  Sa aveti o saptamana calduroasa, chiar daca afara este frig! 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Florin Croitoru
|
 |
« Răspunde #34 : 08 Februarie 2010, 09:56:36 » |
|
Aha, deci asta înțelegi tu,X, prin părere intelectualizată. Este o înțelegere personală a expresiei. Să știi că de obicei prin expresia " a intelectualiza" este exprimat altceva.Înseamnă a prezenta complicat și cu un vocabular elevat un subiect care poate fi foarte bine simplu prezentat. Am bănuit că tu nu știi asta și de aceea am și întrebat. Cei care au citit o carte sau mai multe pe subiectul respectiv știu evident mai mult decît cei care nu au citit. Însă tu ai dreptate dacă crezi că oamenii inteligenți care nu au citit pot foarte bine să-și dea seama ce este principal într-un subiect sau ce este fals.Degeaba carte multă dacă minte nu-i; aici ai dreptate. 2) Nu toți dintre cunoscători sînt modești.Sînt numeroși artiști, poeți,oameni de film, care nu sînt modești deloc, dimpotrivă. 3) Tu descrii foarte bine pe idioți cînd vorbești despre cei cu păreri intelectualizate.La origine cuvîntul idiot este din Grecia antică și însemna acolo om care ia în seamă doar propriile idei. 4) așa este: omenia este mai imortantă decît pregătirea cuiva. 5) despre trecut unii știu mai mult, dar și aceia se înșeală de multe ori. Alții înșeală voit; toarnă minciuni. Dacă istoria ar fi o știință atunci istoricii ar fi de acord asupra unor evenimente din trecut. De ex istoricii din România și din Ungaria ar fi de acord asupra istoriei Ardealului .În mare măsură știm ce a fost în trecut ,dar mult deformat pt că istoricii scriu așa cum politicienii care au puterea le spun. Sînt promovați doar istoricii, artiștii, jurnaliștii, colaboratori cu puterea. Ceilalți sînt marginalizați, ignorați, ostracizați și chiar închiși sau eliminați fizic.
|
|
|
|
|
Memorat
|
Florin Croitoru
|
|
|
X
Junior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #35 : 08 Februarie 2010, 18:16:56 » |
|
Aveti dreptate! Va dau un exemplu personal: pe mine cand ma intereseaza un subiect si abia incep sa-l studiez, ma simt bine si cred ca o sa-l termin repede, in maxim 2 ani. Daca ma intreaba cineva despre noul meu hobby, spun tot ce stiu cu un mare entuziasm. Totusi, daca trec mai multi ani, si citesc si aplic tot mai mult din domeniul respectiv, imi dau seama ca nu stiam atat de mult acum 5 ani comparativ cu cat stiu acum. Imediat, imi dau seama de propria mea "limitare". De aceea, cred ca un om daca este arogant, el nu stie defapt atat de multe, si vrea sa-si mascheze propria neputinta ca sa para mai "cool", si iarasi intervine competitivitatea/tensiunea dintre cine stie mai mult si cine nu, desi nimeni nu a pus problema asta. Niciodata nu m-au impresionat arogantii! ONTOPIC:Despre parerile intelectualizate vis-a-vis de religie: da, ar putea sa-si exprime ideile in cuvinte mai simple, dar pentru ca sunt increzuti, cred ca nu merita sa se exprime intr-un limbaj accesibil, si aleg "limbajul regal", care defapt este o umplutura de cuvinte pompoase, menite sa infrumuseteze cele 3 lucruri pe care le stiu
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Florin Croitoru
|
 |
« Răspunde #36 : 08 Februarie 2010, 18:57:04 » |
|
bun, am înțeles. Așa este. Acum aș vrea să știu ce conspirație se țese în prezent împotriva creștinismului?
|
|
|
|
|
Memorat
|
Florin Croitoru
|
|
|
X
Junior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #37 : 08 Februarie 2010, 19:21:14 » |
|
Eu presupun ca impotriva spiritualitatii in general. Cred ca toate religiile sunt atacate, si pe langa asta, si traditiile si cultura fiecarui popor. Spun asta din ce am observat la alte popoare a caror limba o studiez. Este mare pacat!
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Tayka
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #38 : 08 Februarie 2010, 22:04:12 » |
|
Spiritualitatea e una iar religiile sânt cu totul altceva D-le X-Iar dacă spiritualitatea face parte din bunele carctere ale ființei OM,apăi religia este o piatră de moară legată de gâtul acestui biet OM dea-lungul veacurilor.Personal sânt adept(convins)al creației,dar nu pot accepta ca niște oameni în general perverși,semidocți,ipocriți,etc. să se erijeze în exponenți,purtători de cuvânt (și de cruce )ai CREEATORILOR DE OAMENI.ei fiind de fapt cel mai mare blestem pe capul omenirii,pe care nu au reușit decât să o înfricoșeze și să o țină în beznă atâția amar de ani cu o teribil de simplă poveste trunchiată și răstălmăcită după vânturile vremurilor.Lumea modernă sa cam săturat de cler și religii,începutul e greu,căci clerul a fost dintodeauna(bastonul)de sprijin al conducătorilor.Și iată de aceia D-le X-mă amărăște faptul că tocmai un om ca dv.care studiați limbile altor popoare generaliyați spiritualitatea afirmând că religiile sânt atacate.Stați liniștit stimate domn căci omenirii îi va mai mai trebuii încă multe eforturi până va scăpa de această nenorocire dar să fiți convins că VENI-VA VREMEA VREMIILOR.când adevărul papei ascuns cu atâta strășnicie va scos la lumină.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
X
Junior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #39 : 08 Februarie 2010, 22:35:23 » |
|
Tayka, stiu ce vrei sa spui, eu inca cercetez, nu ma pronunt in privinta religiilor sau a altor dicipline. Imi place sa le studiez si ma intereseaza mai multe domenii. Eu vorbeam despre niste prieteni, experiente personale, nicidecum despre cler. Binenteles, ca exista exceptii mai "triste".
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
horia2008
Vizitator
|
 |
« Răspunde #40 : 09 Februarie 2010, 09:28:13 » |
|
Tayca, nu cred ca religia este o piatra de moara legata de gatul Omului, ci, precum spui si tu, exponentii ei (sau mare parte din ei, ca sa nu generalizam, caci iarasi nu e drept) papi, popi si alti asemenea lor si stapinului lor care au facut toate relele mentionate; nu cred ca religiile sunt chiar cu totul altceva fata de spiritualitate
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Florin Croitoru
|
 |
« Răspunde #41 : 09 Februarie 2010, 19:15:44 » |
|
deci nu aveti nimic palpabil.Vorbiti sa va aflati in treaba, d-le X. ati afirmat ca este o conspiratie imp crestinismului.am intrebat care este acea conspiratie; cine conspira si cum adica ce anume face. Dv o dati in diverse cu afirmatia ca e o conspiratie impotriva spiritualitatii. Cine conspira? de aici trag concluzia logica : cei ce conspira nu au deloc spiritualitate caci e absurd sa conspire imp spiritualitatii lor insilor. Cine sint aceia? Nu mai vorbiti in general fara sa spuneti nimic.
|
|
|
|
|
Memorat
|
Florin Croitoru
|
|
|
Tayka
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #42 : 09 Februarie 2010, 19:29:54 » |
|
HORIA 2008-cu toții sântem liberi a cugeta și a ne forma ideia de viață asa cum credem de cuviință,și cred că ai observat că nu m-am adresat deloc enoriașilor ci cleru-lui.Este foarte adevărat că dea lungul istoriei sale religia creștină a fost, în general vorbind,pentru majoritatea oamenilor necăjiți și asupriți un refugiu,un anestezic,o speranță,dar atât-în rest iluzii,nimic-absolut nimic concret asa cum face un savant,inventator,care oferă ceva lumii;un bec electric,o mașină cu aburi,și lui nu i se închină nimeni,-Nu sânt adeptul lui Coruț,mai ales că acesta în urmă cu 10 ani avea o optică despre religia creștină complect diferită,de asemeni eu sânt convins că am fost creeați,de entități superioare care controlează sistemul solar,și poate chiar galaxia,și tocmai de aceia nu pot să cred că aceste ființe atât de inteligente ne-au aruncat pe pământ blestemându-ne și amenințându-ne cu această nenorocită poveste trâmbițată de niște oameni convinși de neadevărul ei,dar trăgând foloasele de pe urma ei.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
horia2008
Vizitator
|
 |
« Răspunde #43 : 10 Februarie 2010, 09:21:52 » |
|
De acord cu tine Tayca, oamenii (orgoliosi, mandri, avizi de putere si bani, egoisti) sunt raul, iar prin religie inteleg invataturile si valorile promovate de Isus (smerenie, bunatate, iubire) si nu in ce a transformat-o biserica/oamenii cu dogmele ei
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Florin Croitoru
|
 |
« Răspunde #44 : 11 Februarie 2010, 13:41:12 » |
|
aloooooo....., ia vedeți despre ce e acest topic și nu mai bateți cîmpii cu entitățile superioare din capul vostru.Controlează dracu sistemul solar !! Am impresia că nici nu vă puteți concentra pe un subiect și de aceea sînteți pe aripile închipuirilor.Realitatea e că habar nu aveți de vreo conspirație ÎMPOTRIVA creștinismului, dar vă aflați în trebă boscorodind religie, pe oamenii avizi de putere, pe cei egoiști etc. Vedeți că e alt topic pt asta. Dacă nu știți ceva de această conspirație spuneți că nu știți sau nu spuneți nimic. Văd că e bine mersi creștinismul.Biserica Catolică de ex e mai bogată ca oricînd. Aproape 80% din cei întrebați aici pe forum s-au declarat credincioși. Nu văd nici o conspirație.
|
|
|
|
|
Memorat
|
Florin Croitoru
|
|
|
|