Zammolxe
Ra
Junior
Deconectat
Sexul: 
Sunt mandru sa fiu OM !
|
 |
« Răspunde #15 : 11 Martie 2009, 15:04:27 » |
|
Iată ce simboliza numărul 666 la daci, potrivit unui articol din numărul 4/2003 al revistei Dacia Magazin.
,,Sfătuitorul lui Burebista, Marele Preot Deceneu, i-a instruit pe traci să trăiască în conformitate cu legile naturii cunoscute ca „Legile Belagine”. Se pare că în timpul lui Burebista s-a decis ca anul I să fie anul când s-au născut cei doi Zamolxis, 713 î.d. Hr.. Trebuie notat că anul reformelor politico-religioase 666 apare pe tot felul de inscripții de pe tot teritoriul pelasgic, ca SSS (6,6,6) sau CCC (C-grecesc) ori VIVIVI (6-latin). Este interesant de observat cum această cifră apare în rugăciunea unei femei gete, Zamolxiene, găsită pe o placă de marmoră la Tomis, conținând și un acrostih dovedind încă o dată marele rafinament atins de geto-daci.
AYRELIA BENERIA SYM FORO SYN DIO SYN ZE SASE TRI KAI TETHI GATRI AYRIS NONAM NIASCHARIAN
STRĂLUCITOARE CURATĂ MĂREAȚA DOAMNĂ SUNT CREDINCIOASĂ SUNT CU TREI DE ȘASE DAR ATÂT TE ROG CÂNDVA SĂ MĂ AJUȚI SĂ RENASC
Citind doar primele litere în acrostih avem formația ABT SSS KAN: „Cu 666, de ani” acesta fiind semnul la care se închinau cei întorși la adevărata religie, semn ce se purta pe mâna dreaptă sau pe frunte.''
Da intradevar , asta e una din rugaciunile femeii dace. Orcum chiar si asa , asta nu explica de unde stiau dacii ca 666 reprezinta viata/carbonul, la vremea respectiva nimeni nu stia de carbon si din ce e compus el(asta facand referire la 6 protoni, 6 neutroni si 6 electroni)
|
|
|
|
|
Memorat
|
O minte deschisa si fara secrete e asemenea unui castel cu portile larg deschise si santinelele adormite !
NOI NU MOSTENIM PAMANTUL DE LA STRABUNI , IL IMPRUMUTAM DE LA COPII !
|
|
|
Nox
Moderator Global
Senior
Conectat
Sexul: 
Explore. Observe. Be here now.
|
 |
« Răspunde #16 : 12 Martie 2009, 01:06:26 » |
|
Osho, esti un/o adevarat(a) spammer. Ma intreb oare, daca tu si ceilalti, care postati (copy-paste) mesaje kilometrice, intelegeti ce este un forum, si mai ales ACEST FORUM, prin natura si destinatia acestuia.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Osho
Junior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #17 : 12 Martie 2009, 12:12:24 » |
|
Osho, esti un/o adevarat(a) spammer. Ma intreb oare, daca tu si ceilalti, care postati (copy-paste) mesaje kilometrice, intelegeti ce este un forum, si mai ales ACEST FORUM, prin natura si destinatia acestuia.
Aveti perfecta dreptate, am fost off-topic cand am raspuns la intrebarea cuiva-apa sau carbuni-, referindu-se, desigur la legaturile C-C din mediul si alcatuirea noastra;am considerat ca e mai corect ca raspunsul sa fie dintr-o sursa stiintifica, corecta si avizata,daca omul a intrebat stiu ca are dreptul la un raspuns... Acum vreau si eu sa va adresez o intrebare care are evident o legatura cu subiectul, legatura ce va rezulta din raspunsul dvs.(raspuns pe care stramosii il stiau, si ni l-au transmis si noua...Cind Schliemann, sapind in ruinile vechii troia, a scos la lumina obiecte cu ornamente ciudate si "fara sens", el de fapt scotea la lumina, reinviind traditia pelasgica carpato-dunareana a celor mai vechi arieni, simboluri vechi de peste 50 de secole, despre care si N. Densusianu aminteste in 1884 in a sa "Dacia Preistorica"...) Asadar intrebarea:Ce se intampla cu aceste legaturi C-C in interiorul omului (care sunt circumstantele ? ) si prin care simboluri ne-au fost transmise aceste informatii? Cine a interpretat simbolul respectiv ca ilustrand evolutia in acest mod? Chiar daca dati copy-paste, raspunsul merita !!
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Zammolxe
Ra
Junior
Deconectat
Sexul: 
Sunt mandru sa fiu OM !
|
 |
« Răspunde #18 : 12 Martie 2009, 18:58:17 » |
|
Aveti perfecta dreptate, am fost off-topic cand am raspuns la intrebarea cuiva-apa sau carbuni-, referindu-se, desigur la legaturile C-C din mediul si alcatuirea noastra;am considerat ca e mai corect ca raspunsul sa fie dintr-o sursa stiintifica, corecta si avizata,daca omul a intrebat stiu ca are dreptul la un raspuns... Acum vreau si eu sa va adresez o intrebare care are evident o legatura cu subiectul, legatura ce va rezulta din raspunsul dvs.(raspuns pe care stramosii il stiau, si ni l-au transmis si noua...Cind Schliemann, sapind in ruinile vechii troia, a scos la lumina obiecte cu ornamente ciudate si "fara sens", el de fapt scotea la lumina, reinviind traditia pelasgica carpato-dunareana a celor mai vechi arieni, simboluri vechi de peste 50 de secole, despre care si N. Densusianu aminteste in 1884 in a sa "Dacia Preistorica"...) Asadar intrebarea:Ce se intampla cu aceste legaturi C-C in interiorul omului (care sunt circumstantele ? ) si prin care simboluri ne-au fost transmise aceste informatii? Cine a interpretat simbolul respectiv ca ilustrand evolutia in acest mod? Chiar daca dati copy-paste, raspunsul merita !!
Ai din intamplare un link cu imagini de la acele sapaturi arheologice?
|
|
|
|
|
Memorat
|
O minte deschisa si fara secrete e asemenea unui castel cu portile larg deschise si santinelele adormite !
NOI NU MOSTENIM PAMANTUL DE LA STRABUNI , IL IMPRUMUTAM DE LA COPII !
|
|
|
9abriel
Junior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #19 : 10 Iulie 2009, 13:54:48 » |
|
inseamna ca Piturca (fostul antrenor al nationalei de fotbal care are numarul 666 la masina) este un sfant.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
Quicksilver
Question everything
Junior
Deconectat
Sexul: 
Ignoranta doare ...
|
 |
« Răspunde #20 : 07 Februarie 2010, 17:09:40 » |
|
de ce oare s-a atribuit numarul 666 bestiei?
Din acelasi motiv pentru care s-au ars pe rug oamenii de stiinta din evul mediu ... Cica ii aruncau in lac cu un bolovan de gat; daca erau vrajitori sau demoni, pluteau. Daca erau curati se duceau la fund .... Morala? You decide ... Dar cred ca stiati deja povestea ...
|
|
|
|
|
Memorat
|
"Beware of the bearers of FALSE gifts and their BROKEN PROMISES. Much PAIN but still Time. There is GOOD out there. We OPpose DECEPTION conduit CLOSING (BELL SOUND)"
|
|
|
Cautatorul
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #21 : 07 Februarie 2010, 18:02:13 » |
|
Cica ii aruncau in lac cu un bolovan de gat; daca erau vrajitori sau demoni, pluteau. Daca erau curati se duceau la fund ....
Pe principiul reclamei cu "Batman-Batman": http://www.youtube.com/v/hYpK8y0l1ho 
|
|
|
|
« Ultima modificare: 07 Februarie 2010, 18:05:39 de către Cautatorul »
|
Memorat
|
|
|
|
Florin Croitoru
Senior
Deconectat
Sexul: 
|
 |
« Răspunde #22 : 08 Februarie 2010, 11:08:02 » |
|
Adelin, crucea este un simbol creștin după cîte știu eu. Cruci au fost și înainte de creștinism, dar nu ca simbol. Dacă e făcută o cruce undeva ca însemn nu înseamnă că e simbol. Crucea frîntă, svastica, poate să fi fost și simbol cu mult înainte de creștinism. Eu nu știu unde se vede că a fost crucea simbol la daci înainte de creștinism.Pietre de mormînt cu cruci s-au găsit în Dobrogea, datate sec 3, sec 4, și un inel(vezi poza) cu cruce și text scurt la Apahida lîngă Cluj. E datat sec 4 e n. D-le Zammolxe, mi se pare caraghios să afirme cineva că 666 la daci era în legătură cu protonii și neutronii carbonului. În primul rînd nu puteți dovedi că dacii aveau numărul 666 ca pe ceva sfînt, special. Că aveau ceva cu 6 pot dovedi eu. Cred că nu aveau săptămînă ci șesămînă, adică un ciclu de 6 zile.Un ciclu mai mare era de 36 de zile iar unul și mai mare de 360 de zile, exact cît avea și anul din Orient ; 360 plus 5. De aceea cercul are și acum 360 de grade. Mi-am dat seama de asta dintr-o placă de plumb dacică, al cărui text nu îl pricep , dar placa are pe margine 36 de buline.Plăcile erau date cu car.Cînd se dă cu o cîrpă pe deasupra varul se ia de pe litere și acestea se văd foarte bine pe fond alb. În fiecare zi se înnegrea cîte o bulină cu funingine de pe ceaun sau de pe pirostrie. După 36 de zile fie se spăla placa fie bulinele erau albite, cîte una pe zi, cu var. Aurelia Beneria etc.(textul de la Tomis) nu știm ce este. Textul despărțit așa nu este în vreo limbă, așa că nu se poate afirma că este o rugăciune. Nu răspund celor care la acest subiect bat cîmpii despre carbon, protoni, omuleți pe bază de silicu.
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
padme
Senior
Deconectat
|
 |
« Răspunde #23 : 08 Februarie 2010, 12:41:09 » |
|
Aurelia Beneria etc.(textul de la Tomis) nu știm ce este. Textul despărțit așa nu este în vreo limbă, așa că nu se poate afirma că este o rugăciune.
Care text? Cel denumit "rugaciunea femeii dace" cumva? Pt ca eu l-am gasit pe un site de dacologie?! Si am gasit un articol despre lucrarea lui Densusianu referitor la simbolistica pelsagilor unde apar toate simbolurile, crucea, tau, spirala, svastica, etc. cu explicatiile aferente, din pacate nu-l pot posta pt ca nu-mi copiaza si imaginile. Deci, exista sau nu simbolistica daca? pt ca nu mai inteleg nimic!
|
|
|
|
« Ultima modificare: 08 Februarie 2010, 12:49:46 de către padme »
|
Memorat
|
|
|
|
Nox
Moderator Global
Senior
Conectat
Sexul: 
Explore. Observe. Be here now.
|
 |
« Răspunde #24 : 08 Februarie 2010, 17:44:13 » |
|
Ankh-ul (egipt) precede crucea creștină (unii zic că simbolul creștinismului sunt cei doi pești și nu crucea) și în funcție de surse se crede că simboliza reproducerea sau viața veșnică fiind cunoscut ca și cheia vieții. Simbolul a fost adoptat de creștinism și este cunoscut ca crux ansata (crucea cu mâner).
|
ankh1.jpg (1.14 KB, 83x132 - văzut 85 ori.)
crux-ansata.jpg (1.06 KB, 102x114 - văzut 84 ori.)
Software Used:ACD Systems Digital Imaging
Ankh.jpg (5.3 KB, 80x146 - văzut 83 ori.) Software Used:ACD Systems Digital Imaging
|
|
« Ultima modificare: 08 Februarie 2010, 17:45:22 de către Nox »
|
Memorat
|
|
|
|
|