Probabil ce mi-as dori sa vad cel mai mult pe site ar fi un fel de "Manualul vanatorului de anomalii", dar asta e alta poveste.
Cred ca ar fi important sa fie publicate pe site, evident, in limitele legilor in vigoare:
1. Harta cu culoarele aeriene autorizate in Romania. Asta ar avertiza observatorii si investigatorii ca sa afla intr-o zona in care avioanele apar des, deci potential crescut de alarme false.
2. Harta cu zonele cu anomalii magnetice si seismice de pe teritoriul Romaniei. Arata unde se pot forma fulgere globulare sau alte fenomene legate de astfel de anomalii.
3. Pozitiile bazelor militare. Am locuit langa una si stiu ca se aud des zgomote ciudata, se trag flares la antrenamete de etc.
4. Acoperirea RUFON. Inteleg ca modelul este ca oricine vede un fenomen ne(-imediat-)explicabil sa trimita un raport la rufon.org. In realitate numai cei care stiu de RUFON o sa instiinteze site-ul. Sugerez ca unul dintre mediatori sa deschida un thread in care sa intrebe cititorii forumului ce acoperire au. Daca fiecare o sa spuna cam pe unde este, cat procent din cer pot sa vada (de exemplu daca traiesti la bloc, poti sa vezi cam 50% din cer maxim), ce tip de aparate folositoare observatiilor poseda (camera video/foto cu trepied, instrumente optice (binoclu/luneta)), cat de des urmareste cerul ziua sau noaptea, daca poate sa dea pozitia pe cer cu o precizie de 5-10 grade, daca poate sa recunoasca 2-3 constelatii principale etc. o sa se poata face o harta a acoperirii geografice a RUFON. De exemplu, daca doi observatori in pozitii diferite ale Bucurestiului iau date despre acelasi obiect cu o precizie de sub 10 grade, atunci se poate face o triangulatie rudimentara, dar foarte folositoare.
Se vede cred inclinatia mea catre fenomene aeriene, dar cred ca sunt mai usor de observat decat de mapat potentiale caverne in Bucegi cu un ground penetrating radar (cine are asa ceva acasa sa ridice mana) sau identificat simboluri fara sa existe vreun istoric specializat in asa ceva prin preajma.
A.