Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Partidul Civic Maghiar (PCM)

Creat de Ronin, 25 Iunie 2008, 10:59:32

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ronin


http://www.partidulcivicmaghiar.com/SOSCenzura.asp



Trimis: 26.05.2008 16:00    Titlul subiectului: Contra Romaniei!   

--------------------------------------------------------------------------------

Haideti sa discutam despre ce mai fac vecinii nostri, fata de noi... Ce s-a spus? Aproximativ 400.000 de crediciosi romano-catolici din tara, dar si din Ungaria, Austria, Germania, Suedia si Statele Unite ale Americii au participat la pelerinajul de Rusalii de la Biserica Franciscana din Sumuleu Ciuc. Slujba traditionala de Rusalii a fost oficiata de catre episcopul romano-catolic al Satmarului, Sfintia Sa Jeno Schonberger, pe un altar, in aer liber, construit dupa proiectul arhitectului Imre Makavecz. Evenimentul a fost transmis in direct de postul de radio al bisericii romano-catolice, "Maria" si de postul de televiziune "Duna" din Ungaria. Procesiunea a inceput la orele pranzului, fiind deschisa, asa cum cere traditia de peste patru secole, de credinciosii din Joseni. Cel mai important obiect de cult al procesiunii a fost labarumul de pe altarul bisericii, un stindard imperial roman pe care Constantin cel Mare a pus crucea si monograma lui Iisus Hristos (X si P). Conform obiceiului, sirul pelerinilor a fost inchis de ceangai, credinciosi catolici sositi din Valea Ghimesului si Moldova.
Cu ocazia pelerinajului, o agentie de turism din Budapesta a organizat o excursie denumita "Trenul nostalgiei", practic o garnitura de tren care a transportat 500 de cetateni maghiari in Tara Secuilor. Pe langa participarea la pelerinajul de Rusalii, turistii maghiari au fost prezenti si la dezvelirea unei placi memoriale din localitatea bacauana Ghimes Faget, unde pe vremuri se afla granita monarhiei austro-ungare. La eveniment au participat imbracati in uniforme negre, cateva zeci de membri ai organizatiei paramilitare din Ungaria, ,,Garda Maghiara".
Ce nu s-a spus? "Trenul nostalgiei", pe care era inscriptionata stema Ungariei Mari, l-a avut la bord si pe secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Barna Tanczos, un apropiat al lui Rudas Erno. Conform unor surse din interiorul contraspionajului roman, aceasta actiune il are in spate chiar pe Erno, general al serviciilor secrete maghiare (actualmente ,,consilier" al AVO – serviciul national de informatii al Ungariei), devenit celebru pentru relatia apropiata cu primul ministru Tariceanu si banuit a-l fi recomandat la sefia spionajului romanesc pe Mihai Razvan Ungureanu (personaj care a renuntat la uriasul patrimoniul ,,Gojdu" in favoarea Ungariei, aducand in acest fel Romaniei inestimabile daune economice si de patrimoniu). Calin Popescu Tariceanu a recunoscut ca a fost asociat in afaceri vreme de doi ani, in timp ce era patron al firmei ,,Automotive Trading Service", dar si prim-ministru al Romaniei, cu spionul ungar.
Interesanta este si implicarea noului sef al serviciilor secrete ungare, Sandor Laborc, in aceasta actiune, mai ales ca Laborc pare a avea trecere la premierul Tariceanu, prin Erno. Tot Erno s-a implicat si in afacerea intabularii Deltei Dunarii, iar cum aceasta afacere este una liberal – udemerista, exista anumite dovezi care conduc la cabinetul lui Laborc de la Budapesta. Contraspionajul roman mai detine si date ce atesta interesul urias al Moscovei fata de Delta Dunarii, respectiv cel al Kievului. Rusii, care au apelat la unul dintre ,,elevii" ei din era sovietica, l-am numit pe Sandor Laborc, sunt in alerta fata de Delta romaneasca, din cauza interesului tot mai mare aratat de Statele Unite fata de amplasarea in aceasta zona unica a unor elemente cheie din arsenalul scutului antiracheta american. Dupa cum se stie, SUA si Polonia n-au ajuns la un acord fata de amplasarea scutului american din Europa in aceasta tara, fapt ce obliga Washingtonul catre o reorientare strategica de urgenta.
Dincolo de aceste aspecte, Ucraina urmareste cu aviditate Delta Dunarii, partea romaneasca, mai ales din cauza litigiului cu tara noastra pe tema Canalului Birstroe, dar si amenintarea tot mai mare dinspre Moscova fata de delicata problema a aderarii acestei tari la NATO. Prin urmare, mai multe servicii secrete straine sunt direct interesate in actiunile Cabinetului Tariceanu, cel care ne arata pe zi ce trece ca urmareste orice interes, mai putin cel national.
Dar, cine este Laborc? Noul sef al serviciilor secrete ungare, Sandor Laborc, care si-a petrecut sase ani la academia KGB-ului din Moscova in anii '80, a devenit in ianuarie trecut presedintele comitetului pentru informatii al NATO, un post care este detinut prin rotatie de statele membre, pe durata unui an. Sandor Laborc, in varsta de 49 de ani, a fost desemnat in decembrie 2006 de premierul Ferenc Gyurcsany in functia de director al Biroului National pentru Securitate, serviciul national de contraspionaj. Numirea lui a intervenit dupa o disputa intre coalitia de la guvernare, condusa de socialisti (fostii comunisti) si principalul partid de opozitie, FIDESZ. Laborc s-a pregatit la Academia ,,Dzerjinski" a KGB-ului din 1983 pana in 1989, au declarat membri din comisia pentru securitate nationala a Parlamentului de la Budapesta. Laborc nu a reusit sa obtina avizul acestei comisii, care supervizeaza astfel de numiri, dar al carei vot nu are caracter constrangator, totusi premierul Gyurcsany si Gyorgy Szilvasy, ministrul care se ocupa de serviciile de informatii, nu au renuntat la numire. Gyorgy Szilvasy si-a justificat alegerea prezentandu-l pe generalul Laborc drept o persoana cu performate profesionale ireprosabile.
La inceputul anului 2007, Laborc a preluat presedintia comitetului special al NATO care se ocupa de o serie de probleme de spionaj, au confirmat oficiali NATO, spunand ca era randul Ungariei sa faca o numire in acest post. Comitetul, a carui principala sarcina este sa analizeze si sa mijloceasca schimbul de informatii in NATO, este format din toti sefii serviciilor secrete ale tarilor membre ale Aliantei. Mai multe delegatii de la NATO, inclusiv cea a Statelor Unite, au refuzat sa comenteze numirea lui Laborc, la fel si purtatorul de cuvant al Aliantei, James Appathurai. Unele delegatii au spus ca nu erau la curent cu trecutul lui Laborc, care a iesit la lumina abia cand Szilvasy l-a propus pentru aceasta functie.
De partea cealalta, cine este Erno? Rudas Erno, fostul sef al spionajului ungar in Romania, a intrat in atentia Securitatii inca din 1982, cand folosea valiza diplomatica pentru a introduce in Romania materiale antiromanesti pentru o revista coordonata de Laszlo Tokes si Szocs Geza. In 1988, spionul cu acoperire diplomatica a avut misiunea sa verifice credibilitatea lui Stelian Tanase in vederea folosirii acestuia ca sursa, dar a ajuns repede pe mana contraspionajului roman. Retras in acelasi an de la post, pentru a nu fi expulzat, el a fost retrimis in 1989 in Romania, pe o functie inferioara, in locul unui alt coleg care fusese prins in flagrant raspandind manifeste in Bucuresti. Rudas Erno era tovaras la catarama cu Domokos Geza, primul presedinte al UDMR, prieten bun cu cumnatul ,,tovarasului" Ion Iliescu, deci a avut acces la cel mai inalt varf in politica romaneasca de dupa 1990. Numit ambasador al Ungariei in Romania, dupa 1990, Rudas Erno si-a continuat activitatea de spionaj, in 1993, autoritatile romanesti prezentand autoritatilor ungare, chiar la Gyula, un dosar cu faptele ofiterului. 
Revenind la actiunea coordonata pe "filiera" catolica, cu care am inceput acest topic, este demn de retinut ca Vaticanul (prin al sau aproape nestiut de nimeni si temut serviciu secret) s-a aflat mai mereu in spatele actiunilor de dezinformare si intoxicare a opiniei publice fata de tara noastra, a se vedea chiar ultimele evolutii ce ne lovesc pe "filiera italiana"... Dar despre asta, cu alta ocazie
_________________
In Respectul Marilor Strabuni ai Neamului Romanesc - Cu consideratie, DANDELION
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

spooky

#1
Ronin... ai postat un articol extras din... ??? si scris de ... Dandelion presupun...

In primul rand nu inteleg de ce numele acestui subiect este PCM?
In al doilea rand, Ronin, nu vad comentariul tau sau ce propui sa discutam.

Daca cineva vrea sa comenteze acest topic il invit sa comenteze pe:
http://octogonul.myforum.ro/-vp5669.html
sau aici: http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?12219.30

Daca cineva vrea sa vorbeasca despre istoria Romaniei si a Ungarie, poate sa o faca intr-un topic separat.

Totusi sa nu uitam natura acestui forum... chiar daca suntem in cafenea.

Pana una alta, topicul este inchis.

Cu respect fata de cele scrise si de cel care a scris-o.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984