5293 de vizionari. Imi cer scuze de marimea mesajului meu. Impreuna putem ajunge la o mai buna cunoastere. Cum bine spunea si dl. Vasile Rudan: "
Din discuþii contradictorii se ajunge la esenþa adevãrului."
Dl. Rudan, va multumesc si eu pentru interventia dvs. pe acest forum la acest topic. Vreau sa va rog sa cititi si aceste comentarii dar si intrebarile care vin de acolo. Am gasit exemple de manifestari paranormale si in raportul biblic. In special ceea ce numim astazi RV (remote viewer). O mica/mare deosebire.
Sursa care releva informatii, in aceste cazuri, nu isi ascunde identitatea.Dumnezeu vorbeste profetilor sai prin: viziuni, vis, faþã cãtre faþã ºi prin îngeri (nu rebeli).
Exemple biblice de fenomene paranormale :Profetul Elisei, imparatul Siriei , imparatul Babilonului, generalul Naaman, generalul Hazael si profetul Daniel.
1. Imparatul Siriei se afla in razboi cu Israelul. Profetul Elisei il informa pe imparatul Israelului, printr-o alta persoana, despre planurile de razboi ale imparatului Siriei dar si locatia exacta in care se gaseau trupele siriene.
Imparatul Israelului a verificat informatia venita de la profet prin cativa cercetasi din armata sa. Informatia era exacta de fiecare data.
Derutat de esecul strategiei sale militare, imparatul Siriei crede ca in armata sa sunt infiltrati spioni din armata Israelului. Atentie la raspunsul pe care-l da generalul sirian Naaman:
Unul din slujitorii sai a raspuns: "Nimeni, imparate, domnul meu; dar prorocul Elisei, care este in Israel, spune imparatului lui Israel cuvintele pe care le rostesti in odaia ta de culcare."
Generalul Naaman este personajul care atunci cand fusese bolnav de lepra, se deplasase in Israel la profetul Elisei, cu aprobarea imparatului sirian, iar la indicatiile acestuia el se vindecase miraculos de lepra.
Generalul Naaman practic ii spune imparatului sau, in slujba caruia era, ca nu exista spioni israelieni printre ei doar ca profetul Elisei vedea absolut tot ceea ce planuieste imparatul la resedintele sale cele mai secrete.
2. Elisei este cautat de un alt trimis al imparatului Siriei, Hazael. Imparat era Ben Hadad.
Profetul Elisei, la intalnirea cu trimisul imparatului sirian, are o manifestare ciudata: isi fixeaza privirea asupra lui Hazael, se uita tinta la el pentru un timp mai indelungat iar apoi profetul incepe sa planga.
Hazael il intreaba de ce plange iar profetul ii spune:
"Pentru ca stiu raul pe care-l vei face copiilor lui Israel; vei pune foc cetatilor intarite ale lor; vei ucide cu sabia pe tinerii lor, vei zdrobi pe pruncii lor si vei spinteca pantecele femeilor insarcinate."
Hazael continua si intreaba: "Dar ce este robul tau, cainele acesta, ca sa faca lucruri asa de mari?"
Si Elisei a zis: "Domnul mi-a descoperit ca vei fi imparat al Siriei."
3. Profetul Daniel este captiv in imperiul babilonian. Imparatul imperiului are un vis. Odata trezit nu si-l poate aduce aminte. Convoaca la curtea sa pe toti inteleptii imperiului pentru a-i spune ce a visat si de ce-l framanta asa de tare acel vis.
Astrologii ºi magicienii Babilonului pretindeau cã au puteri supranaturale, dar când n-au ºtiut sã-i descopere visul împãratului, s-a dovedit clar cã erau niºte impostori neputincioºi. Dacã împãratul ºi-ar fi amintit visul, cu siguranþã cã ar fi tâlcuit ei o interpretare închipuitã. În furia lui, Nebucadneþar a poruncit ca toþi înþelepþii sã fie omorâþi, chiar ºi cei care nu fuseserã prezenþi. Printre cei absenþi de la prima întâlnire cu împãratul s-a aflat ºi un rob cu teamã de Dumnezeu pe nume Daniel, care tocmai fusese instruit ca sã-i slujeascã împãratului.
Daniel i-a cerut puþin timp lui Nebucadneþar ºi i-a fãgãduit cã îi va descoperi visul ºi înþelesul lui. Împãratul, care mai dorea cu ardoare sã afle înþelesul vedeniei, i-a aprobat cererea lui Daniel. Apoi, împreunã cu prietenii sãi au apelat la singurul Izvor care era în stare sã descopere visul împãratului. Aºa cã s-au rugat Dumnezeului cerurilor.
S-ar putea ca ridicarea ºi cãderea împãrãþiilor sã parã ca ºi când s-ar întâmpla din voia oamenilor, dar rugãciunea lui Daniel de laudã descoperã clar esenþa intervenþiei divine. Nimic nu are loc fãrã ca Dumnezeu sã nu ºtie deja ºi pe care sã nu-l fi îngãduit El. Uneori s-ar putea sã nu înþelegem ce se întâmplã în lumea noastrã de astãzi sau de ce, dar este incurajator sã ºtii cã Dumnezeu încã este suveran. Doar Daniel a putut sã-i descopere visul împãratului, cu toate acestea el Ii aduce laude Celui care i-a descoperit de fapt visul--Dumnezeului cerului.
4. Ghehazi, un apropiat al profetului Elisei, minte intr-o anumita situatie. Profetul il priveste si ii spune: " De ce minti Ghehazi. Duhul meu a fost cu tine si am vazut unde ai fost si ce ai facut." Profetul vazuse filmul perfect al carui protagonist fusese Ghehazi si generalul sirian Naaman.
In aceste 4 exemple de manifestari paranormale am putut vedea ca nu omul are puteri ci ca ele ii sunt date de Dumnezeu pentru a putea duce la bun sfarsit anumite misiuni de natura spirituala.
Daca va uitati la cazul lui Elisei si Daniel puteti intelege ca datorita acelor capacitati paranormale oferite de Dumnezeu,
in urma unor situatii interesante si chiar stresante pentru profeti, personalitati politico-militare si-au schimbat total atitudinea fata de spiritualitate si Dumnezeu. Au avut loc acolo convertiri reale de la o credinta idolatra (in zei, etc.) la o credinta intr-un Dumnezeu viu, vesnic, creator, atotputernic si iertator/iubitor.
Cateva intrebari:- Ce este pentru dvs. Dumnezeu ?
- Ce credeti despre personajul biblic, Isus ?
- Ce definitie aveti pentru Duhul Sfant ( se pare ca DS joaca rolul important in aceste capacitati) ?
- Care-i definitia profetului ?
- Cum se poate testa profetul ?
- Remarcati diferenta dintre profetul Daniel si clarvazatorii imperiului babilonian ?
- Va considerati un profet ?
Am remarcat ca profetul (sau clarvazatorul) are niste indicii dupa care poate fi deosebit de alti "profeti".- Primul indiciu este ca ei, profetii, cred in Dumnezeul Biblic.
- Al doilea ar fi ca ei respecta legea lui Dumnezeu. Legea iubirii prin cele 10 porunci. Primele 4 arata respect fata de Creator iar ultimele 6 arata respect fata de semeni. Deci iubire fata de Creator si fata de semeni.
- Al treilea indiciu, orice profet adevãrat al lui Dumnezeu se va pune întotdeauna de acord 100 la sutã cu raportul informativ biblic.
- Al patrulea indiciu este ca profetul adevarat nu face preziceri false. Deuteronom 13:1-3 avertizeazã cã profeþii falºi pot prezice semne care sã se împlineascã ºi mai apoi se pot folosi de influenþa lor spre a-i face pe oameni sã meargã dupã alþi zei. Un adevãrat profet trebuie sã-i conducã pe oameni la închinarea fata de Dumnezeu in armonie cu raportul biblic.
- Al cincelea indiciu este ca un profet adevarat este critic fata de nedreptatile politice dar ca arata mila si interes fata de nevoile acestora. Profetii intra in conflict cu cele mai inalte puteri ale vremii sale. In urma acestui tip de conflict, personalitati dar si oameni normali isi schimba radical pozitia fata de spiritualitate. Renunta la zei (superstitii, falsuri, amestecuri, icoane, statui, oameni zei, etc.) in favoarea Unicului Dumnezeu.
Cum vi se pare acest aspect ? Va regasiti in acest tipar ? Daca nu, vi se pare tentant ?Legat de unele afirmatii din acest topic:- Ce parere aveti de ceea ce spune Tintin pe "spyologi" ? Se pare ca aceste capacitati sunt date omului dar ca nu omul este cel care le administreaza ci invers. Capacitatea foloseste omul. Adica daca Duhul Sfant (DS) ofera capacitati paranormale inseamna ca tot DS le si administreaza sau coopereaza cu fiinta umana.
- Pot exista contrafaceri ale DS ? Adica pot exista forte in conflict cu DS iar aceste forte sa ofere si ele capacitati tocmai pentru a incurca lucrurile ? Ceva gen Daniel si clarvazatorii de la curtea babilonului.
- Cine este dl. Cristian Patrut ? Are legatura cu dl. Adrian Patrut, cel care a scris cartea: "De la normal la paranormal", in 1993 ?
- De ce nu participati dvs. la concursul para al celor de la fundatia James Randi ?
- Prin ce criterii, in baza a ce veti face selectia la acest curs inainte de nivelul 3 ?
- Veti constitui un "nucleu" de paranormali ? Daca da, va fi acest nucleu subordonat in vreun fel acelei organizatii initiatice mondiale despre care ne-ati vorbit ?
- Aveti dvs. sau fam. Patrut vreo legatura cu DGIA ? Are DGIA interes fata de un asemenea curs ? Dar alte structuri de informatii ?
Alte intrebari care imi apartin le puteti gasi pe acest topic. Ma refer la cele legate de "experientele extracorporale" care, in ciuda protestelor unora, se pare ca nu sunt altceva decat manifestari interioare ale creierului in urma unor situatii naturale sau provocate.
Dealtfel, eu nefiind saducheu, cred in invierea promisa de Dumnezeu. Teoria sufletului nu este divina. Ea apartine egiptenilor/grecilor dar are ca si initiator acea entitate rebela numita satan. Un inger rebel care a reusit sa manipuleze 1/3 din ingerii "cerului".
"Invatatura ca sufletul este constient dupa moarte nu este decat o forma a minciunii spusa Evei de catre Diavol. Ea si-a gasit intrare in biserica crestina direct din traditiile si superstitiile paganismului. Istoricul grec Herodot scrie in "Istoria" sa ca vechii Egipteni au fost primii care au raspandit ideea ca sufletul omului este separat de trup si ca este nemuritor. Deci aceasta credinta a existat cu mult timp inaintea de iudaism sau de hinduism, de budism sau de mahomedanism. Descoperirile arheologice de-a lungul Nilului confirma lucrul acesta. Egiptenii credeau ca sufletul (Ba) se urca la ceruri impreuna cu ultima suflare de viata a celui decedat, dar uneori el se mai intoarce sa viziteze trupul in mormant si se ospateaza din mancarea si bautura pe care le gaseste acolo. Picturile din mormintele egiptenilor ne demonstreaza toate acestea precum si faimoasa "Carte a mortilor" care este o colectie a serviciilor funerare si a credintei vechilor egipteni. Herodot scrie in "Istoria" sa: "Egiptenii au fost primul popor care a impartasit credinta in nemurirea sufletului, apoi Grecii au adoptat de la ei aceeasi conceptie."
"Cel mai de seama aparator printre vechii greci a credintei in nemurirea sufletului a fost filozoful atenian Platon (428-348 a.Hr.) elevul lui Socrate. El scrie: "Sufletul este nemuritor si indestructibil. Cand omul moare, sufletul se desparte de trup deoarece el exista prin sine insusi. Moartea este doar separarea sufletului de trup." Platon a fost fondatorul "Academiei", un institut pentru cercetari stiintifice si filozofice cu mare raspunet pe vremea aceea."
http://www.cercetatiscripturile.org/article.php?id=1408