Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Fenomene conexe si paranormale => Subiect creat de: CHIP din 11 Iunie 2008, 07:19:14

Titlu: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 11 Iunie 2008, 07:19:14
In religiile orientale, o diferenta semnificativa intre zei si oameni era aceea ca primii posedau darul zborului. Probabil, dorinta omului de a se asemana cu cei pe care ii venereaza, a facut posibila aparitia in urma cu sute de ani a unui fenomen misterios - levitatia.Desi, aparent fara nicio explicatie, multi muritori au posedat, de-a lungul timpului, tehnicile artei unice a levitatiei. Brahmani, yoghini, pustnici, magicieni si fakiri si-au impresionat audienta cu abilitatile lor, infruntand gravitatia si incalcand multe reguli ale fizicii.
Leaganul artei levitatiei
Vedele indiene reprezinta un veritabil manual de levitatie pentru initiati, insa secolele scurse de la scrierea lor pana in prezent au aruncat un val de mister asupra multor cuvinte cheie, devenind greu de tradus astazi. Secretele levitatiei raman nedezvaluite pentru majoritatea dintre noi.

In ciuda faptului ca istoria a inregistrat numeroase cazuri de oameni care reuseau sa isi depaseasca conditia umana supusa legilor naturii, levitatia inca pare un episod science-fiction sau un numar de magie reusit pentru majoritatea dintre noi.

In trecut, cei care practicau levitatia se puteau ridica pana la aproximativ 90 centimetri asupra pamantului, doar pentru ca acesta pozitie le facilita contactul cu divinitatea. Aceasta practica avea strict un sens religios, nu era folosita niciodata pentru a crea un spectacol.

Primele marturii asupra practicii levitatiei apar in zona Indiei si Tibetului, in jurul anului 527 i.e.n.. Se spune despre fondatorul budhismului zen, Bodhidharma, ca a vizitat o manastire tibetana a shaolinilor pentru a-i invata pe acestia cum sa isi folosesca energia pentru a obtine leviatia. Aceasta practica ii era atribuita atat lui Budha, cat si mentorului acestuia, Sammat, despre care se spune ca putea sta in aer pana la cateva ore.
Practica levitatiei nu s-a pierdut intre calugarii din zona Asiei, secretele ei fiind cunoscute si impartasite in cercuri inchise.

 

Cazuri de levitatie in Europa
Desi europenii nu stapaneau tehnicile spirituale necesare ridicarii in aer, neexistand un astfel de concept, aveau un lucru in comun cu cei care locuiau la celalalt capat al lumii: majoritatea cazurilor de levitatie in Europa au ca subiecti oameni implicati intr-un fel sau altul in serviciul religios, multi dintre ei fiind canonizati dupa moarte.
Spre deosebire de asiatici, care cautau si practicau constient aceasta arta, europenii incercau un soi de extaz religios care le permitea sa zboare, fara a fi insa constienti de acest lucru.
Primele dovezi in acest sens vorbesc despre cea care avea sa fie Sfanta Tereza, o calugarita carmelita, care era convinsa ca poseda un dar divin, descriind aceasta senzatie ca venind pe neasteptate, si pana a-si reveni in simtiri, simtea ca este purtata pe sus de catre un nor sau de catre o pasare uriasa. Dupa incheierea levitatiei, senzatia pe care o simtea era una incredibila, ca si cum corpul fizic nu ar mai fi existat. Un astfel de episod s-a desfasurat sub privirile a 250 de preoti, uimiti sa o vada pe maicuta Tereza ridicandu-se de la pamant.
Unul dintre cei mai cunoscuti “zburatori” europeni este Joseph Desa, canonizat dupa 4 ani de la moartea sa sub numele de Sfantul Joseph din Cupertino. Pios inca din copilarie, acesta a insotit Ordinul Sfantului Francisc, unde a inceput pentru prima data sa leviteze in stare de extaz. Vestea capacitatilor sale nemaiobisnuite s-a raspandit foarte repede. Insusi Papa Urban al VIII-lea a dorit sa vada minunea. Afland ca a fost invitat la o audienta cu Papa, acesta a intrat intr-o stare extrema de levitatie, incat a fost de nevoie de interventia celor prezenti pentru a-l readuce in simtiri.
Savantii vremii erau la curent cu aceste zboruri, pe care de altfel, le-au notat in insemnarile lor. Chiar daca majoritatea acestora erau performate de oameni ai bisericii, aflati sub puterea extazului spiritual, religia nu privea cu ochi buni aceste “ridicari”. Conform unor documente ale bisercii, au fost inregistrate 300 astfel de zboruri in prezenta a numerosi martori. Cronicile din Moscova pomenesc despre un anume Vasile cel Binecuvantat care, purtat de o forta necunoscuta, a trecut pe deasupra raului Moscova, in fata unei audiente numeroase.

Nu a durat foarte mult pana la transformarea unui extaz religios in spectacol pentru curiosi. Cel mai cunoscut performator al artei zborului din secolul XIX este Daniel Douglas Hewm. Debutul acestuia a fost timid, dar in scurt timp si-a perfectionat aceasta arta, reusind sa intre in stare de levitatie de cate ori dorea. Timp de 40 de ani, acesta a oferit spectacole prietenilor sai, in fata multimilor sau in fata celebritatilor care voiau sa il admire in exercitiul sau. Printre fanii sai s-au numarat si William M. Thackeray, Mark Twain sau Napoleon III, iar in toata istoria reprezentatiilor sale nu a fost acuzat nici macar o data de inselaciune.
Unii dintre initatii in arta levitatiei au incercat sa se foloseesca de abilitatile lor pentru a dobori anumite recorduri. Acesta este si cazul englezului Maurice Wilson, care a inceput sa practice yoga si levitatia timp de cativa ani, pentru a incerca, in final, sa escaladeze muntele Everest in salturi mari. Un an mai tarziu cadavrul sau inghetat a fost gasit pe munte, foarte aproape de ceea ce trebuia sa fie implinirea visului sau.

 Levitatia in fata stiintei
Chiar daca nu oricine este capabil de asemenea practici, levitatia a devenit in prezent o arta raspandita, tainele acesteia fiind predate de maestrii initiati. Rata succesului este destul de mare, mai ales in randul celor care practica yoga.
Cu toate acestea, stiinta nu are inca o explicatie clara pentru neobisnuitul fenomen de zbor al oamenilor. Cazurile de levitatie inca sunt considerate exceptii, purtand generic numele de miracole sau de fenomene misterioase care contrazic legile fizice.
Unii cercetatori sunt de parere ca levitatia este rezultatul interactiunii campului biogravitational cu energia radiata de creierul uman. Alexander Dubrov, doctor in biologie, crede ca cel care leviteaza creaza in mod deliberat un camp bio-gravitational, ceea ce ii da posibilitatea de a controla directiile zborului. O alta explicatie imposibil de verificat, cel putin pentru moment, este aceea ca persoanele capabile sa leviteze isi pot utiliza anumite parti ale creierului, parti a caror utilitate inca este necunoscuta oamenilor de stiinta.
Desi inca se mai incearca explicarea stiintifica a levitatiei, directia catre care se indreapta atentia cercetatorilor este asupra unui teren indelung studiat care se incapataneaza sa ramana un mister: puterea mintii umane.

Sursa: Pravda.ru

Care este parerea voastra in legatura cu fenomenul levitatiei si cu privire la teoriile oamenilor de stiinta?

 
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: sevastase din 11 Iunie 2008, 09:22:15
levitatia este o realitate si o posibilitate pentru oricine nu un fenomen. Termenul om de stiinta trebuie sa nu mai fie folosit pentru a se atasa o stigma de credibilitate informatiei.

De cate ori vreau sa spun ca nu sunt bazaconii adaog pompos : oamenii de stii au confirmat .... blah blah...

e asa de infantilatreaba asta ca incep sa cred ca am ramas aproape singur printre zombi.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 11 Iunie 2008, 09:38:42
Si ce crezi ca e gresit in chestia asta .Stii ce va face in viitor acest fenomen credibil cu adevarat?Descoperirile stiintifice in acest domeniu.Cati crezi ca au ocazia, practic sa vada calugarii din Tibet levitand in mod real?
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 11 Iunie 2008, 09:47:33
Oamenii de stiinta descopera secretele levitatiei:

http://www.blitztech.ro/tehnologie/oamenii-de-stiinta-descopera-secretele-levitatiei/
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: sevastase din 11 Iunie 2008, 09:55:28
newsflash...nu leviteaza numai calugarii din tibet...

 Coral Castle

sau Castelul din Coral

Construit in secret de Ed Leedskalnin pentru iubita vietii lui .

Blocuri masive de piatra de tone mutate si aranjate cu precizi un barbat de 1m60 si 45 dekg....

A descoperit stiinta prin care anulezi efectul gravitational....

mai bine va las pe voi sa descoperiti asta minune a stiintei moderne.

http://www.intalek.com/Index/Projects/CoralCastle/CoralCastle.htm

(http://www.antigravitytechnology.net/coral-castle.jpg)
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 11 Iunie 2008, 15:56:27
 Castelul de Coral - Constructie ridicata cu mijloace primitive?

In Homestead, Florida, a fost inaltat ""Castelul de Coral"", una dintre cele mai stranii structuri realizate de mana omului, comparabila cu Complexul de la Stonehenge, templele antice grecesti sau piramidele egiptene.
Uimitoarea constructie a fost gandita, proiectata si realizata de un singur om, Edward Leedskalnin, imigrant lituanian, ce masura 1,70 m si cantarea 65 de kilograme. Se pare ca el descoperise secretele piramidelor, levitatiei sau antigravitatiei. Materialele de constructie alese sunt incredibile. El a folosit uriase blocuri de roci coraligene, unele cantarind pana la 30 de tone. Felul in care a reusit sa le deplaseze ramane invaluit intr-un mister total, avand in vedere ca el nu putea apela, la vremea respectiva, la ajutorul utilajelor moderne.
""POARTA MIRACULOASA"". Pentru construirea zidurilor si a turnurilor au fost folosite circa 1.000 de tone de roci coraligene, alte 100 de tone fiind utilizate pentru confectionarea mobilierului si a unor obiecte de arta. Obeliscul cantareste 28 de tone. Zidul ce inconjoara ""Castelul de Coral"" masoara aproape 3 metri inaltime, fiind alcatuit din blocuri uriase de piatra ce cantaresc, fiecare, cateva tone. Crenelurile sunt postate pe zidurile inalte de 6 metri. Cel mai greu bloc cantareste 35 de tone. Unele dintre bucatile de piatra sunt de doua ori mai grele decat blocurile folosite la Marile Piramide de la Gizeh.
SECRETOMANIE. Lucrand singur timp de 20 de ani, intre 1920 si 1940, pentru a construi casa pe care a numit-o ""Parcul Portii de Piatra"", in Florida City, Leedskalnin a actionat astfel dupa ce a fost parasit de logodnica sa. Fata si-a motivat gestul prin faptul ca baiatul era batran si sarac. Dupa ce a colindat Statele Unite si Canada, Edward s-a stabilit in Florida din motive de sanatate, medicii descoperind ca suferea de tuberculoza. El a inceput sa-si construiasca o ""casa de corali"" in 1920. Dar in 1936, cand a constatat ca un nou cartier de locuinte ii ameninta intimitatea, el si-a mutat ""resedinta"" 15 kilometri, la Homestead, aducandu-i cateva completari si transformand-o intr-o adevarata atractie turistica. Operatiunile executate continua sa ramana invaluite in mister, deoarece nimeni nu l-a vazut efectuandu-le. El a lucrat deseori in timpul noptii, la lumina lanternei. Nu exista martori oculari care sa ateste ca plapandul barbat a transportat singur uriasele blocuri de coral. Cand el a mutat ""imobilul"" la Homestead, vecinii au putut vedea uriasele blocuri de piatra transportate cu un camion, dar nimeni nu a observat cum le-a incarcat si le-a descarcat.

INTREBARI. Exista numeroase semne de intrebare legate de scepticismul lui Leedskalnin fata de magnetism si electricitate si de incercarile sale de a da realizarilor proprii un caracter mistic si misterios. A descoperit el metoda prin care putea manevra uriase blocuri de piatra cu mijloace primitive? Edward, decedat in 1951, a luat secretele sale in mormant, acestea asteptand, si acum, sa fie redescoperite.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: sevastase din 11 Iunie 2008, 16:30:48
nu e mare mister ... tehnologia a primit-o nu a descoperit-o..nimeni nu a descoperit nimic semnificativ vreodata....au primit, furat sau au fost indrumati.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 11 Iunie 2008, 21:11:51
 Levitation In Tibet:

http://www.metacafe.com/watch/698648/levitation_in_tibet/
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 11 Iunie 2008, 21:29:33
Johannes face o demonstratie de levitatie:

http://www.protv.ro/stiri/divertisment/johannes-ii-arata-lui-calin-de-la-voltaj-cum-se-leviteaza.html
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Kymosabe din 11 Iunie 2008, 21:37:45
Johannes face o demonstratie de levitatie:

...învãþatã de pe net .
http://uk.youtube.com/watch?v=AKSoQtpWWMI
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Cautatorul din 11 Iunie 2008, 22:13:20
Stiinta deja a rezolvat problema levitatiei pe distante mici:

Cautati pe google levitron. Un film dragut este la:

http://www.trilulilu.ro/Acelashi/0dcf56bfb70762

Sau un glob pamantesc plutitor, vedeti un filmulet in partea de jos a paginii:
http://www.gadgetbox.ro/range/2_1_26-gadgetbox

Chiar se pot cumpara:
http://www.evarietate.ro/produse/25-electronice/46-lampi-decorative/114-glob-magnetic-levitron-luminat.html

Exista si levitatie a unor obiecte supraconductoare.
http://www.youtube.com/watch?v=Z4XEQVnIFmQ


Exista levitatie ultrasonica.
http://www.youtube.com/watch?v=94KzmB2bI7s
sau
http://www.youtube.com/watch?v=S4exO4CuoSU

Era chiar un documentar pe un canal romanesc de televiziune cu David Blaine care levita si speria oamenii (cred ca e iluzionist):
http://www.youtube.com/watch?v=dlxL6ZeACaM
Sau cautati David Blaine pe youtube si o sa vedeti o gramada de filmulete.

Daca e sa vorbim de oameni care leviteaza, in afara de iluzionisti, in majoritatea cazurilor e vorba de oameni religiosi.
Daca e sa mergem pe logica religioasa, intrebarea se pune: De ce unii oameni plutesc cand se roaga? Ingerii ii protejeaza pe ei si se ridica sau pur si simplu in rugaciune fiind, acei oameni isi schimba starea fizica (intr-un fel necunoscut noua) iar forta gravitationala nu mai are efect asupra lor. Interesant subiectul si e mult de discutat. Intr-un fel si antigravitatia este o forma de levitatie.

Ar fi util sa stim daca e vorba de levitatia umana sau in general.

http://www.dex-online.ro/levitatie/cauta/

Una din definitii spune:

"LEVITÁÞIE s. f. 1. capacitate atribuitã ocultiºtilor, fachirilor etc. de a ridica diverse corpuri sau a se ridica ei înºiºi de la pãmânt prin puterea voinþei. 2. ~ magneticã = anulare a gravitaþiei prin acþiunea unui câmp magnetic asupra unui corp strãbãtut de un curent electric. (< fr. lévitation) "

Am uitat de Lifer:
http://jnaudin.free.fr/lifters/main.htm
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: DepthOfField din 11 Iunie 2008, 22:24:39
Levitation In Tibet:

http://www.metacafe.com/watch/698648/levitation_in_tibet/

pai e un simplu truc de iluzionism. Deci doar ceva simbolic, daca vrei. Daca te uiti, nu trece cu batul prin spatele "usurelului", si tocmai prin spatele lui nu am vazut deloc ce e. O fi vre-o bara/suport, pe care statea "usurelul". Stiti de vreun film dovedit AUTENTIC in acest sens?
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Kymosabe din 11 Iunie 2008, 22:29:30
pai e un simplu truc de iluzionism. Deci doar ceva simbolic, daca vrei. Daca te uiti, nu trece cu batul prin spatele "usurelului", si tocmai prin spatele lui nu am vazut deloc ce e. O fi vre-o bara/suport, pe care statea "usurelul". Stiti de vreun film dovedit AUTENTIC in acest sens?

David Copperfield  folosea un cerc prin care ,,trecea''   persoana care levita  . :lol:
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: jackie28t din 11 Iunie 2008, 23:07:37
Cunosc un film pe care a-l vazusem de ceva timp si chiar m-a impriesionat.
Un grup de cameramani germani a avut sansa sa filmeze o performanta de levitatie facuta de un african ''shaman'' Filmul este foarte impresionant si vreau sa vi-l prezint si voua.Este singura filmare de levitatie care i-as da cat de cat credibilitate.
Cazul ramane unul de elaborat binenteles.

''African shaman performing levitation''
(http://img180.imageshack.us/img180/5623/screenhunter220ma7.jpg)

http://www.youtube.com/v/tW6pVFOpE6Q
Link direct catre filmul de pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=tW6pVFOpE6Q

pai e un simplu truc de iluzionism. Deci doar ceva simbolic, daca vrei. Daca te uiti, nu trece cu batul prin spatele "usurelului", si tocmai prin spatele lui nu am vazut deloc ce e. O fi vre-o bara/suport, pe care statea "usurelul". Stiti de vreun film dovedit AUTENTIC in acest sens?


Iar la ce spunea ciuciulete cu referire la trucuri de iluzionism sau scaunelul invizibil de suport...a-i dau dreptate in mare deoarece exista si multe trucuri celebre de care multi inca nu le cunosc si nu sunt instiintati de ele de acea va informez cu un documentar exelent in care sunt prezentate cateva trucuri faimoase de levitatie prezentate si privite dintr-un unghi mai sceptic.Va recomand la toti cu caldura sa vizionati acest documentar.Este un documentar excelent.

BBC - History of Magic - Levitation (Part 1 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=XwGDXyOFMfc

(Part 2 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=7wNR2pGQv_0

(Part 3 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=RTX4kAvyfac

(Part 4 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=flozwhpKkC0

(Part 5 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=nsA6Hl7n7r4

BBC - History of Magic - Levitation (Part 6 of 6)
http://www.youtube.com/watch?v=Prq3E0hvS7c
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 12 Iunie 2008, 07:57:44
Leviteaza in parc:

http://www.220.ro/Leviteaza_in_parc-32183.html
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Sirius13 din 12 Iunie 2008, 09:21:57
Leviteaza in parc:

http://www.220.ro/Leviteaza_in_parc-32183.html

asta cu batzu e fumata,exista levitatie intr-adevar insa cazuri rare
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 12 Iunie 2008, 09:59:56
asta cu batzu e fumata,exista levitatie intr-adevar insa cazuri rare

Prezinta-ne un caz real  daca il  stii!
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Sirius13 din 12 Iunie 2008, 10:13:46
Prezinta-ne un caz real  daca il  stii!

http://youtube.com/watch?v=etSivpBHUmE
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Sirius13 din 12 Iunie 2008, 16:06:52
http://youtube.com/watch?v=etSivpBHUmE

real pe youtube nu prea se poate demonstra  :-D
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 12 Iunie 2008, 16:11:58
Ceva real nu se poate demonstra in felul acesta.E o mare diferenta intre magie si capacitatile reale ale unora.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Sirius13 din 12 Iunie 2008, 16:13:48
Ceva real nu se poate demonstra in felul acesta.E o mare diferenta intre magie si capacitatile reale ale unora.

magia nu se poate cataloga drept capacitate naturala a unui individ?
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 12 Iunie 2008, 18:37:59
Magia se invata nu te nasti cu ea .Ce se mosteneste sunt capacitatile psi.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Sirius13 din 12 Iunie 2008, 18:39:35
Magia se invata nu te nasti cu ea .Ce se mosteneste sunt capacitatile psi.

eu unul consider ca orice capacitate extra-senzoriala se poate dezvolta in interior fara mostenire,but who knows  :roll:
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 12 Iunie 2008, 18:51:56
Nu intelege gresit .Am spus ca aceste capacitai psi. se pot fie mosteni genetic fie pot fi dobandite ulterior printr-un antrenament corespunzator.Sigur ca se poate dezvolta toata viata .Numai ca vezi tu unii se antreneaza o viata si nici macar aura nu sunt in stare sa  o perceapa iar altii se joaca de la varsta de 2 ani cu fortele naturii.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Sirius13 din 12 Iunie 2008, 18:54:29
Nu intelege gresit .Am spus ca aceste capacitai psi. se pot fie mosteni genetic fie pot fi dobandite ulterior printr-un antrenament corespunzator.Sigur ca se poate dezvolta toata viata .Numai ca vezi tu unii se antreneaza o viata si nici macar aura nu sunt in stare sa  o perceapa iar altii se joaca de la varsta de 2 ani cu fortele naturii.

intr-adevar exista nenumarate cazuri de genul asta insa majoritatea nou-nascutilor pot dobandi aceste capacitati direct din astral ,nu neaparat de la parinti.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 12 Iunie 2008, 19:02:27
E posibil ca un nou nascut sa leviteze asa pur si simplu fara sa fie nevoie de exercitii intense de concentrare si alte ritualuri de curatire .
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 14 Iunie 2008, 21:54:40
Secretul artistului care leviteazã pe strãzile Germaniei a fost dezvãluit:

http://maiarizescu.blogspot.com/2008/05/secretul-artistului-care-leviteaz-pe.html
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Cautatorul din 14 Iunie 2008, 22:01:38
Secretul artistului care leviteazã pe strãzile Germaniei a fost dezvãluit:

http://maiarizescu.blogspot.com/2008/05/secretul-artistului-care-leviteaz-pe.html

Nu stiam de acest artist, dar a fost foarte ingenios, cu efecte spectaculoase...
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: jackie28t din 14 Iunie 2008, 22:18:27
CHIP,
am crezut ca aici vrei sa discuti serios despre levitatie dar cand in colo se umple topicul cu tot felul de magicieni cu fel si fel de trucuri de levitatie cea ce este fals.Asta nu se mai cheama ''Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã'' ci iluzionism adica show'uri.Sari peste cei care fac levitatie ca David Copperfield sau Criss Angel si altii ca ei ca doar alea sunt trucuri pentru a distra oamenii dornici de lucruri fascinante.

Pana in prezent exista doar un sigur film din cate stiu la care cineva face o levitatie adevarata prin puterea mintala si acela este filmul pe care l-am expus pe prima pagina cu acel african shaman.La fel am expus tot in acel post si un documentar excelent despre istoria levitatiei.Cam asta e tot despre levitatie la modul serios....restul e CANCAN.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 15 Iunie 2008, 10:06:34
OK.Sa vedem ce lucruri serioase si credibile mai gasim despre subiectul in cauza.

Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: darieglobur din 15 Iunie 2008, 11:24:25
Ceva serios ar mai fi -desi mai mult sau mai putin credibil- si anume celebrul tratat Yoga Sutra, a lui Patanjali, in care se descriu acele siddhi, puteri sau performante miraculoase la care ajunge practicantul, printre care si levitatia.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 15 Iunie 2008, 18:24:37
Alte persoane care leviteaza dar de data asta nu magicieni:

http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/807939/Julia-posedata-care-leviteaza/
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 18 Iunie 2008, 08:04:08
Dr. Kozîrev, un cercetãtor rus care a studiat mult puterile paranormale, a dat o altã explicaþie levitaþiei. Folosind aparate de mãsurã extrem de precise, a reuºit sã sesizeze cã în oricare fenomen paranormal intervine un anumit flux al unei energii, necunoscutã pînã la el, care se acumuleazã în cantitate mai mare în jurul subiectului-efect ºi are valoare mai scãzutã în preajma subiectului-cauzã, care a generat procesul respectiv. Aceastã energie, numitã de el “energia subtilã a timpului”, face ca subiectul-cauzã sã devinã mult mai uºor ºi uneori chiar leviteazã.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 18 Iunie 2008, 08:16:08
Locul unde legea gravitatiei a fost... abolita!:

http://www.revistamagazin.ro/content/view/5347/4/
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: DepthOfField din 18 Iunie 2008, 08:39:05
Locul unde legea gravitatiei a fost... abolita!:

http://www.revistamagazin.ro/content/view/5347/4/

Pacat ca este doar atat: A ATRACTIE TURISTICA. Pentru 2 $ poti vizita si tu in calitate de turist.
Incaperile sunt contruite nu vertical, ci sub anumite unghiuri, ca sa-ti dea impresia ca e ceva nefiresc cu gravitatia.

Citat
Mystery Hole is located in Ansted, West Virginia, near Hawks Nest State Park and Cathedral Falls in West Virginia.

Mystery Hole, immediately adjacent to the Midland Trail (U.S. Highway 60) in Fayette County advertises itself as a gravity-defying wonder. It is reminiscent of tourist traps of days gone by. It includes side show-esque attractions such as balls that roll up hill and a snake pit full of deadly snakes for viewing. There is also a Volkswagen Beetle, chopped in half, seemingly driving out of the building.

The Mystery Hole is an underground series of rooms where the walls and floors are built at angles to give the impression that there is something wrong with the gravity in the area. There is one section where water seemingly flows upwards and the tour guide sits on the walls.[

sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Mystery_Hole

Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 10 Ianuarie 2009, 08:00:58
Obiectele mici vor putea levita
http://www.cotidianul.ro/obiectele_mici_vor_putea_levita-69461.html
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Tha D din 21 Februarie 2009, 13:47:53
Levitatie.... Daca lumea ne-ar crede si nu si-ar bate joc.. aaa uite ala crede ca va levita.... Va-ti gandit vreodata la posibilitatea de a fi ceva care te ridica?? Adik o fantoma... sau cum erau papusile vodoo... Cei care leviteaza ar putea sa poata vorbii cu asa zisele fantome si sa le faca sa "leviteze"


 Am o imaginatie foarta bogata :))
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: romulus din 21 Februarie 2009, 22:06:10
Citat
Am o imaginatie foarta bogata )
Nu-i vorba numai de imaginatie - desi este foarte utila si ea.
Se spune ca exista multi oameni care pot levita .
La fel si cu teleportarea. Am citit ca sunt oameni care pot face acest lucru im mod constient, precum si unii care o fac total inconstient, dar o fac ! Cum ? Ramane de vazut ....
Am zis !
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 22 Februarie 2009, 08:50:48
Ce este astazi imaginatie miine pote fi realitate.
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Tha D din 23 Februarie 2009, 22:35:13
Frumos zis
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Shanti Nilaya din 25 Februarie 2009, 10:46:39
Am sa povestesc aici ceea ce la randul meu am auzit de la o prietena(la acea vreme profesoara mea).Deci, cu ocazia unui congres de stiinte de frontiera care a avut loc, daca mai tin bine minte in Norvegia, un grup de cca 10 persoane in care se afla si prietena, se deplasau din locul in care aveau cazarea catre sala de conferinta, ceea ce presupunea un drum aproximativ lung...Cert este ca ei s-au cam ratacit, dupa ce au iesit din hotel au vazut un batran cu haina lunga si gluga,cu barba alba , ce abia parea sa se miste, chiar cineva a spus in glume ca nu va ajunge nicaieri...Grupul ratacindu-se, ai umblat suficient de mult timp cand, deodata, il vad pe batranul din fata hotelului la mica departare de ei, miscandu-se incontinuare ca o iluzie, pe deasupra solului, caci nu il atingea...deloc .Aceasta povestire au auzit-o de la d-na prof. multe persoane, caci la intoarcere a spus-o in cadrul primului ei curs...
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: CHIP din 29 Martie 2009, 09:32:15
Premiera in America Latina: Printesa Inca a levitat la 30 de centimetri de sol!

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-03-28&id=24397
Titlu: Raspuns: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: Unidentified din 29 Martie 2009, 14:00:45
 Am vazut porcaria asta si la tvr. Daca nu avea bastonul ala si nici covorul sub ea era mai interesant  :wink:
Titlu: Re: Levitatie sau ce?
Scris de: fiulploii din 24 Iunie 2013, 13:21:05
Hai sa reactualizam acest subiect.

@Ganditorul
     Daca era pe bune avea nevoie tipul de obiecte ajutatoare printre care nelipsitul baston ?
     Si haina ceea larga ...
Daca te uiti cadru cu cadru si studiezi obiectele din jur , nu alea care iti fura ochii , nu vezi nimic mai ..special?
Zic si eu ca sa nu tac...  :lol:

Poate ar trebui unite toate subiectele cu acest titlu..
Titlu: Re: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: uforever din 24 Iunie 2013, 13:37:18
fiulploii, ce magie faci de mi-o iei mereu inainte? :lol:

Da, unde apare bastonul ca si element ajutator, consider ca-i truc, rusine Dinu Patriciu! :lol:
Dar in cel postat de mine, care-i trucul? nu se foloseste de nimic ajutator, nu-ti ia ochii cu nimic. Deci?
Il mai pun odata pentru uituci :-D
Man Levitates. MUST SEE!!!! (http://www.youtube.com/watch?v=SnLj8DMqaC8#)
Titlu: Re: Levitaþia - o provocare pentru ºtiinþã
Scris de: uforever din 24 Iunie 2013, 14:21:19
O posibila explicatie a levitatiei, in anumite cazuri.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1V5Xz-6eILE#at=511 (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1V5Xz-6eILE#at=511)

p.s. scuze pentru dedubleatza :-D