https://www.youtube.com/watch?v=DC_65iCRCWU
...Organizație veterană-n domeniu (din 1969) și aparent serioasă, deși invitarea unor dubioși
ca Corey Goode sau Andy Basiago mă face să cred afirmațiile răposatului Bill Cooper despre rolul de sleeper (și) al MUFON.
Dle.@Xanadron, dacă tot ne-am stârnit (reciproc) apetitul polemic, îngăduie-mi, rogu-te, să-mi expun sincera părere despre notoriul veteran
conspiro William (Bill) Milton Cooper.
L-am descoperit in anii '90, când editura Elit a scos si la noi versiunea celebrei lucrări "
Behold a Pale Horse - sub titlul "Societăți Secrete -Partea Nevăzută a Lumii". L-am si "ingurgitat" cu entuziasm măricel, laolaltă cu alde "Van Helsing"(Udo Holey) si alți...din ăștia. Eram insă adolescent, ce să fac ? Filtrele mele analitice erau prea șubrede, si noutatea șocantă a "dezvăluirilor" imi anihila, practic, orice placare critică. Au trebuit să mai treacă ceva ani pană să-l pot reevalua la justa sa valoare, reperându-i la o maturã lectură toate fabulațiile...
Oare de unde să incep ? De la
background-ul lui aproape integral
auto-confecționat ? Sau de la aiurelile din "lucrare" - ce, dincolo că n-au coerență, se mai și bat, flagrant, "cap in cap"?
Hai cu CV-ul, mai intâi. Are doar livret militar ce-i atestă serviciul in Vietnam, unde (bravo lui, aici sincer !) a si fost decorat. Atât. Nimic altceva care să probeze "indelungata si tainica" sa activitate in
Naval Intelligence - decât propriile sale pretenții. In Vietnam a fost ca simplu militar, ca mai toți tinerii epocii sale (pardon, tinerii
săraci am vrut să spun) iar momentul de
discharge (onorabil, de altfel) a fost in 1975 - deci cam odată cu incheierea ultimelor ecouri ale Vietnamului.
Ulterior, are o tristă "carieră" de inadaptat social, ca mulți veterani dezamăgiți de mizeriile "oculte" ale războiului. Sare din job in job (mărunte) si devine un
vigillante (Patriot Militia), in anturajul tipic acelor ani (bikers & hippies). Aici își dezvoltă scenariile de mai târziu, "dopându-se" singur cu toată maculatura
conspiro ce curgea pe toate drumurile Americii (sau cu opiniile mai "luminate" ale anturajului), așa ajungând la binecunoscutul compost ce amestecă, alandala, : UFO, masoni, iluminați, HIV, MK Ultra, FEMA, babylonieni....adică o crâncenă babilonie ! - si cu care a avut succesul "Beyound a Pale Horse".
De unde a mai apărut, așadar, si așa-zisa apartenență la US Air Force (băgată mai nou si-n Wikipedia ?). Păi, cum ziceam deunăzi...dacă nu era si nițel "fly-boy", ci numai "commando", cum putea vorbi de Obiecte
Zburătoare Neidentificate ? Că la Marină putea vedea, cel mult...
Plutitoare Neidentificate...hahaha !
Dar, ca să nu lungesc vb.inutil cu CV-ul său, sau cu alte contradicții / inadvertențe flagrante din (unica) sa lucrare - in 1991 - hai să ajungem in
1997, când omul o sucește...strașnic, si zice (rămânând totuși in perimetrul alambicării sale mentale): "nu existã UFO ! Abia asta e manevra ocută, că PTB inventează ET, si ni-i bagă pe gât ! M-am inșelat și-mi cer scuze cititorilor că i-am dus in eroare !"
Hahahaha ! Păi când să-l credem, dle. @Xanadron ? Când ne zicea că UFO sunt dosite prin cine stie ce "arii 51", sau când zicea că abia asta-i porcăria, că ele nici nu există ? Hahaha ! Ca si cum nu erau de-ajuns contradicțiile din chiar prima variantă, omu' le-a răsturnat apoi cu totu'....hahaha ! (si, culmea, fără a-si pierde credibilitatea, de vreme ce chiar si domnia ta, om serios, incă se pare că-l mai bagi in seamă !)
Eh, așa e si cu intreaga "pleiadă" de John-i, Bob-i sau Bill-i ce-i mai văd periodic evocați pe forum (desi ăstia n-au nici măcar merit de "pionierat", precum Bill Cooper). Recunosc și că ai avut dreptate acum câteva zile - evident că n-am citit acel interviu cu nush ce "trompetă" din astea...nu mai am, totuși, 15-17 ani....
Și să nu-mi săriți in cap c-aș fi vreun "debunker" - chiar mă preocupă misterele, mai ales cele insondabile. Dar aiureli din astea (Joni+Bobi+Bili+viggilantes)....nu meritã nici măcar efortul unui
debunk.
Cât despre titlul acestui topic (unde nu m-aș fi băgat "neam" de nu aș fi zărit numele lu
good old Coop) tre' să răspund si eu, să fiu totuși
on-topic: hai să nu confundăm imaginația StarGate cu realitatea. Flotă stelară ? Da, dacă prin asta ințelegeți o hoardă de generali (si coniace) cu atâtea stele, incât devin aerieni de-a dreptul !