Vad ca numai la subiect nu se mai discuta. Oricum, prodcomb multam' pt lamuriri in cazul Otopeni, revenind la cazul Nanesti, mi se pare imposibil avand in vedere aceasta descriere:
"La iesirea din case martorii au observat deasupra satului manifestarea unui fenomen luminos ce consta in prezenta unei pete rosii de forma rotunda, neconturata precis, usor difuza care se deplasa lent, se oprea, incepea sa se invarteasca in jurul unei axe proprii si se transforma intr-un inel segmentat de lumina de culoare galben pal, inel care in timp ce se rotea si cobora spre sol, se marea in diametru. Dupa ce ajungea aproape de nivelul solului, avand o raza de 200-300 de metri, dupa unii chiar mai mult, inelul incepea sa urce din nou, mentinandu-si miscarea de rotatie, se micsora pana ajungea in punctul din care a pornit, transformandu-se din nou in pata sau obiectul de culoare rosie. Acesta se deplasa putin spre dreapta (sau disparea pentru unii), stationa un timp, incepea din nou miscarea de rotatie, se transforma in inel segmentat care cobora, se marea, se apropia de sol si iar urca. Acest ciclu a fost urmarit de unii martori cam de 8-9 ori in 45 de minute, de altii de aproape 20 de ori. Unii martori afirma ca obiectul avea in timpul rotatiei si o miscare de balans, ca o barca leganata de valuri.
Din alte puncte ale satului fenomenul s-a manifestat oarecum diferit, in sensul ca obiectul initial era ca o pata, ca un nor luminat din interior, de culoare rosu inchis ce se imprastia circular intr-o multime de patrate de lumina, ca niste ferestre, ce ajungeau pana la pamant apoi acestea se ridicau adunandu-se in punctul din care au plecat. Cand patratele de lumina ajungeau la nivelul solului, martorii aveau senzatia ca satul era invaluit intr-o lumina difuza, cetoasa, ca laptele.
Sotii Agafitei au vazut pata circulara rosie disparand la orizont si revenind apoi la fiecare ciclu de coborare si urcare a inelului de lumina.
Majoritatea martorilor, dupa un timp de obesrvare de 30-45 de minute s-au plictisit si s-au retras in case, fiind tarziu, in jurul 23:00-23:30."
... ca oricat de neinitiati ar fi fost martorii in astronomie, sa fi putut confunda vre-o planeta, care intr-un interval de 30-45 de minute s-ar fi deplasat destul de putin pe cer, cu descrierea evenimentelor ce le-am citat mai sus.