Da, am uitat sa fac precizarea cu faptul ca era noapte insa nu era ceva ce as fi dorit sa ascund. Am subliniat ceea ce pentru mine cel putin inseamna o informatie relevanta din toata patania - faptul ca era "blocat" spatial relativ la avion.
De ce sa ascund detalii? Pentru ca informatia mi-a fost oferita de cineva care a observat ca sunt pasionat si pentru ca daca acei piloti nu au confirmat fenomenul (eu nu stiu asta) ar fi cam aiurea sa dau eu detalii. Daca au confirmat patania si dadeam mai multe detalii probabil le puteam cauza probleme. Cine stie cine misuna pe acest forum.

Aceste fenomene se produc si ziua
Dar ca sa despicam putin problema asta cu ozn-urile care apar doar noaptea... noaptea observi mult mai usor o lumina pe cer. In seara asta am fost la plimbare prin Bucuresti si am observat o drona interesanta. Cei din jurul meu nu o observasera caci erau atrasi de beculetele pregatite pentru Craciun. Contrastul dintre cer ziua si un posibl fenomen luminos este mult mai mic decat contrastul dintre cer noaptea si un obiect luminos... dar pentru unul negru mat, e mai usor sa fie observat ziua decat noaptea.

Ciudate ganduri, ciudate conexiuni, ...
Am inteles, fenomenul era "legat" de avion. Doar erau baieti destepti, si-au seama si ei ce si cum.
Daca alte detalii nu mai au, ...
Oricum nu intereseaza identitatea lor, ca doar nu au vazut cine stie ce.
Baietii de la ROMATSA erau mai prolifici, doat l-au imbrobodit si pe scriitorul nostru de sf I.H.