Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Arheologie - Astronautica Antica => Subiect creat de: Skywalker din 30 Noiembrie 2005, 22:27:36

Titlu: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 30 Noiembrie 2005, 22:27:36
Avioane antice? Pana ieri seara nu credeam sa existe asa ceva. Insa din intamplare, in timp ce cautam pe net altceva, am dat de un site despre tot felul de artefacte antice, cu origine necunoscuta. Printre acele artefacte se numara si cateva avioane antice.
 Intr-o piramida egipteana s-a descoperit o macheta de avion care arata exact ca unul actual. Am si uploadat aceea imagine pe calculatorul meu, iar cand voi sti cum, o voi pune si aici, pe forum. E incredibil cum o macheta de peste2000 de ani, poate chiar de peste 3000-4000 de ani sa
semene atat de izbitor cu un avion construit acum. Are ampenaj orizontal, vertical, aripi lungi, asemanatoare cu aripile planoarelor. Schematic e rep-
rezentat si postul pilotului, care e in fata.
  Un alt avion antic, dar de data aceasta e cam controversat, este unul gasit undeva prin Mexic. Este tot o macheta, dar construita integral din aur. Are aripi in Delta si in spate, niste ampenaje orizontale si unul vertical.
 Mai multe informatii... in curand
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 10 Decembrie 2005, 13:33:20
Iata avionul egiptean:
(//%3Cbr%20/%3Ehttp://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/avion_egipt1.jpg%3Cbr%20/%3E)

(//%3Cbr%20/%3Ehttp://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/avion_egipt.gif%3Cbr%20/%3E)

Nu e trucaj, nu e farsa, chiar s-a gasit intr-un mormant antic. Si nu se poate zice ca ar fi o pasare(pentru cei sceptici).
Mai departe, dati-va si voi cu parerea.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 10 Decembrie 2005, 13:42:27
In continuare va prezint avionul amerindian. Nu pot sa spun sigur ca e o productie mayasa, chiar daca dupa zona in care a fost descoperit, asa se pare. Nu se stie exact nici vechimea lui, dar se zice totusi ca are peste 1000 de ani.


(//%3Cbr%20/%3Ehttp://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/avion_america.jpg%3Cbr%20/%3E)

(//%3Cbr%20/%3Ehttp://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/avion_america2.jpg%3Cbr%20/%3E)
[/img]
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 11 Decembrie 2005, 16:25:58
"Avionul" mayas este inca un obiect de controverse. Arheologii si cine se mai ocupa de studiul acelor popoare, nu exclud posibilitatea de a fi reprezentarea unei insecte sau a unei pasari.  Inginerii aeronauti au studiat macheta respectiva si au zis ca acel avion nu ar putea zbura. Insa,
tot ei au emis o alta ipoteza: ca botul, dupa cum arata, se poate rabata, iar asa avionul ar avea mai multe sanse de zbor.
 Iar daca reprezinta o pasare, atunci care are aripi in delta si ampenaje orizontale in spate? Deci, dupa parerea mea, nu seamana cu nici un animal.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: annuki din 22 Decembrie 2005, 16:06:21
avioane antice ?(si nu numai avioane as adauga)... hmm pare dea dreptul o ipoteza fantastica asta in care admitem ca o parte din inaintasii nostri au avut acces la asa ceva, nu mai vorbesc de nivelul civilizatiei si al tehnologiei (ba chiar si de numarul mare al populatiei)  de care trebuie sa dispui pentru a crea asa ceva.
asemanarile cu aparatele din prezent sunt izbitoare as spune "prea izbitoare". pe langa putinele teorii sau ideii care ar "incerca"sa explice misteru ar mai fi si cea a profetiei (parerea mea). sa zicem ca cineva (un medium) a avut viziuni din viitor si a vazut aparatele din prezent in astfel de viziuni iar dupa, a inscriptionat cele vazute astfel, in basoreliefuri.  cel putin teoria asta pare logica , numai daca admitem fenomenul paranormal al profetiei si a "darului" de a vedea in viitor.

uite un link cu alte asemenea desene:

http://www.crystalinks.com/ancientaircraft.html
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: annuki din 22 Decembrie 2005, 17:46:59
CitatFreaky ha ?

------------------------------------------------------------------

mai de mult am citit o opera indiana (din sanskrita) "ramayana" ii zicea parca, era o adevarata poveste gen fat-frumos si imparatu verde si cam plictisitoare, faceam un efort sa o termin. pe langa zei,zmei si care de foc care zburau pe deasupra am ajuns intr'un capitol (care ma scos din starea de plictiseala  :shock:  ) unde era descris o lupta pe care regele rama a castigato fara drept de apel. mai exact in poveste se descria o arma atomica "un fel de sceptru" de care regele rama sa folosit in respectiva lupta. daca scoteai separat, din context  textele respective si puneai pe cineva sa le citeasca ar fi spus respectivu cititor ca acele texte sunt dintr'un articol care desrie bombele de la hiroshima si nagasaki si a efectelor oribile ale acestora. se descria  o lumina puternica orbitoare ,binecunoscuta unda care darama copaci, soldati si mai tot ce prindea in cale apoi soldatii fugeau in panica iar cei mai ghinionisti deveneau luminosi si se transformau in cenusa sau le cadea pielea si alte asemenea detalii groaznice.

------------------------------------------------------------------
la data respectiva am citit si un articol care descria mai pe larg episodu insa din pacate nu mai dispun de material :)

-------------------------------------------------------------------

Freaky ha ?
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: baaron din 15 Ianuarie 2006, 23:22:03
Nu este nici un secret din faptul ca exista destule artefacte cu asa zise ''avioane'' sau aparate de zbor toltece..aztece...olmece..mayase...sau egiptene si indiene.
Intrebarea mea este...daca acest tip de artefact se gaseste deja in muzeele lumii si sunt sigur de existenta lor atunci DE CE ESTE TRECUTA CU VEDEREA EXISTENTA LOR SI NU ESTE SUFICIENT MEDIATIZAT FAPTUL???

CINEVA ...UNDEVA ....CENZUREAZA dreptul la informare al umanitatii si atunci sa ne intrebam....de ce mai mergem la scoala sa studiem niste chestii deja expirate(ex.Teoria lui Darwin inca subiect de studiu in scoli)
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: spooky din 16 Ianuarie 2006, 09:24:56
mai multe informatii la:
http://www.crystalinks.com/vimanas.html
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: draculasblood din 16 Ianuarie 2006, 15:24:21
pare a fi un elicopter...o FZ cu coada....si o nava mama ca cea din star wars...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: draculasblood din 19 Ianuarie 2006, 18:31:34
cateva poze cu alte avioane antice...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 19 Ianuarie 2006, 23:25:06
Ar fi credibila ipoteza cum ca acele avioane antice ar fi fost rodul unor
previziuni ale inaintasilor. De exemplu, Nostradamus a prezis ca in viitor vor zbura pasari metalice mari, conduse de oameni-porci. Daca ne uitam la pilotii de azi, intr-adevar, masca aceea de oxigen pare a fi un fel de rat.
 Atunci de aici ni s-ar putea deschide o noua usa: de unde vin aceste previziuni ale viitorului si de ce numai unii oameni au aceasta capacitate?
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: draculasblood din 20 Ianuarie 2006, 16:10:27
da...asa e...
pai de ce numai unii oameni ? pai poate nici nu sunt oamnei  :lol:
oricum cand pui aceasta intrebare te poti gandi la multe chestii legate de ET...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: F117Stlth din 23 Februarie 2006, 07:47:04
Citat din: spooky din  16 Ianuarie 2006, 09:24:56
mai multe informatii la:
http://www.crystalinks.com/vimanas.html (http://www.crystalinks.com/vimanas.html)

Scuze, dar aceste imagini nu mai sunt de actualitate. S-au dovedit a fi falsuri grosoloane...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: TurnusX din 24 Februarie 2006, 10:49:13
Din nefericire nu pot spune decat ca ochiul uman vede ceva dar mintea interpreteaza aiurea. Indiferent daca acele poze sunt niste falsuri sau nu de fiecare data cand examinam un fenomen ciudat este necesara implementarea judecatii la rece. Nu de mult discutam cu cineva despre niste fotografii facute in Cismigiu ceva mai ciudatele. Eu vedeam acolo o ceata ciudata, orburi etc. , persoana respectiva vedea respiratie, fum de tigara, efecte ale camerei.
Nu lasati mintea sa se infierbante si sa judece fara bun simt (common sense). In primul rand nu renteaza, in al doi-lea rand de aici (de pe forum) ar trebui sa plecam informati nu dezinformati.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: ryn din 24 Februarie 2006, 14:34:22
Citat din: TurnusX din  24 Februarie 2006, 10:49:13
Din nefericire nu pot spune decat ca ochiul uman vede ceva dar mintea interpreteaza aiurea. Indiferent daca acele poze sunt niste falsuri sau nu de fiecare data cand examinam un fenomen ciudat este necesara implementarea judecatii la rece.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 01 Aprilie 2006, 23:42:18
Multi ufologi si cercetatori ale enigmelor trec cu vederea un fapt important. In timp ce noi consideram OZN-urile ca provenind de pe alte planete, dimensiuni sau ca fiind trimise de agentii secrete guvernamentale, o alta origine posibila a unor OZN-uri ar fi India antica  sau Atlantida.
Ceea ce stim despre vehiculele zburatoare indiene vine din surse antice indiene: texte scrise care s-au pastrat de-a lungul secolelor. Bineinteles, foarte multe din acestea sunt autentice; multe sunt binecunoscute poeme indiene. Cele mai multe dintre ele nu au fost inca traduse in engleza din sanscrita veche.
Imparatul indian Ashoka a fondat " Societatea secreta a celor 9 oameni necunoscuti": mari oameni de stiinta indieni care se presupunea ca stapanesc bine multe stiinte. Ashoka a pastrat in secret lucrarile lor pentru ca se temea ca scrierile acestor oameni, selectate din surse indiene antice vor fi folosite in scopuri distructive, de razboi, lucru cu care Ashoka era impotriva. El fusese convertit la budism dupa infrangerea unei armate rivale intr-un razboi sangeros.
Cei "9 oameni necunoscuti" au scris 9 carti in total, probabil fiecare dintre ei a scris cate una. Una din carti se intitula:"Secretele gravitatiei". Aceasta carte, cunoscuta de istorici, dar nu prea vazuta ca avand legaturi in cea mai mare parte cu controlul gravitatiei. Aceasta exista inca undeva, tinute in biblioteci secrete in India, Tibet sau altundeva (probabil ar putea fi si in America de Nord undeva). Cineva sigur stie motivul pentru care Ashoka a vrut sa tina secrete cartile. Daca nazistii ar fi avut asemenea arme la dispozitiein timpul celui de-al 2-lea razboi mondial. Ashoka a fost de asemenea constient de razboaiele devastatoare folosind tot vehicule sofisticate si alte arme futuriste care au distrus imperiul antic Rama. Cu mai multe mii de ani in urma.
Cu numai cativa ani in urma, chinezii au descoperit niste documente sanscrite in Lhasa, Tibet si le-au trimis la Universitatea din Chandrigarh, ca sa fie traduse. Dr. Ruth Reyna de la universitate a afirmat recent ca documentele contin instructiuni pentru construirea de nave spatiale!
Metodele lor de propulsie sunt cele antigravitationale si sunt bazate pe un sistem analog cu cel de laghima, puterea necunoscuta a eului omenesc, " o forta centrifuga suficient de puternica pentru a neutraliza toata forta gravitationala". Dupa cum spune Hindu Yoghis, este aceasta "laghima" care permite persoanelor sa leviteze. Dr. Reyna a spus  ca la bordul acestor masini numite "Astras" din text, au fost trimisi oameni pe o alta planeta, dupa ce scrie in documente, care sunt estimate ca avand mii de ani. Manuscrisele au revelat si secretul "antimei", "calota invizibilului(the cap of invisibility)" si "garima", "cum sa fi greu ca un munte de plumb".
Bineinteles, oamenii de stiinta indieni nu au luat textele foarte in serios, dar atunci au avut atitudini mai pozitive asupra lor, cand chinezii i-au anuntat ca ei au inclus cateva parti din studiul asupra programului lor spatial.  Acesta a fost primul primul fapt al unui guvern care a recunoscut descoperirea antigravitatiei.
Manuscrisele nu nu au spus concret despre existenta unei calatorii interplanetare, dar a mentionat printre altele despre planificarea unei calatorii pe Luna. Oricum, una dintre cele mai celebre poeme indiene, Ramayana, a descris detaliat o calatorie pe Luna cu un Vimana(Astra) si o batalie purtata pe Luna, intre o Vimana indiana si o nava atlanta. Aici s-au scris date despre tehnologia spatiala antica si  antigravitatie.  Ca sa intelegem pe deplin acele tehnologii, trebuie sa ne intoarcem cu mult timp in urma.
Imperiul Rama situat in nordul Indiei si Pakistan s-a dezvoltat cu cel putin 15 000 de ani in urma si a fost un imperiu cu multe orase mari si sofisticate, multe dintre ele gasindu-se in deserturile Pakistanului si in nordul si vestul Indiei. Imperiul Rama a existat in paralel cu Atlantida in mijlocul Oceanului Atlantic, si a fost condus de "Preotii-Regi iluminati" care guvernau orasele. Cele 7 mari orase ale Imperiului Rama au fost cunoscute in textele indiene drept "Cele 7 Orase Rishi".
Dand crezare textelor indiene antice, oamenii aveau aparate de zbor numite Vimana. Textele indiene descriau Vimanaurile ca fiind aparate circulare cu doua etaje mai mult decat niste farfurii zburatoare.     
Acesta a zburat cu viteza vantului si emiteau un sunet melodios. Au existat in cele din urma 4 tipuri de Vimana; unele in forma de farfurie, altele in forma de cilindru(adica trabuc). Textele indiene antice despre Vimana sunt foarte numeroase, ele ar lua volume intregi ca sa relateze totul.Indienii antici care au fabricat insisi aceste nave au scris si manuale de zbor pentru acestea, multe dintre ele pastrandu-se si azi, unele chiar traduse in engleza.Samara Sutradhara e un tratat stiintificdespre diferite unghiuri de zbor dintr-o Vimana, despre decolare, zbor de croaziera, aterizari normale si fortate si chiar despre posibile coliziuni cu pasari.In 1875, Vaimanika Sastra, in text din sec. Al IV-lea i.e.n. Scris de Bharadvajy inteleptul, utilizand surse mai vechi, a fost descoperit intr-un templu din India. Cuprindea informatii despre zborul Vimana-urilor, precautii pentru zboruri pe distante mari, protectia navei impotriva furtunii si a fulgerului si cum sa se comute sursa de energie a navei pe energie solara de pe o alta energie de genul antigravitatiei.
Vimanika Sastra are 8 capitole cu diagrame, descriind 3 tipuri de aeronave incluzand si aparatura lor. Se mentioneaza de asemenea 31 de parti componente ale vehiculelor si 16 materiale din care au fost construite, care absorb lumina si caldura, din care cauza au fost considerate indicate pentru constructia Vimana-urilor.

  Vimana-urile aveau decolare verticala, erau capabile sa pluteasca in vazduh ca un elicopter sau dirijabil.Bharadvajy cel intelept a facut referiri si la 70 de autoritati si 10 experti in ale zborului din antichitate. Aceste surse sunt acum pierdute.

va urma
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Interesent din 02 Aprilie 2006, 16:19:11
Din informatiile relatate aici observ legatura si dovada istorica intre Mu si Atlantis. Mu a exitstat in desertul Gobi. Este posibil ca cei din Mu sa fi avut contact cu bastinasii (Indienii si vecinii lor) si sa le fi dat ajutor in diferite domenii de stiinta: medicina, fizica, biologie, tehnica, etc ....  Nu m-ar surprinde. Dar si aici este faptul: ajutorul si stiinta oferita la Indieni este de tip extraterestru!
Problematic vad in acest fel mistifcarea acestor dovezi istorice. Pentru ocrotirea omenirii?
Pe de alta parte, daca ne gindim ce nenorociri se pot produce cu stiinta aceasta avansata in miinile unor teroristi de astazi...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 02 Aprilie 2006, 18:14:35
CitatEste posibil ca cei din Mu sa fi avut contact cu bastinasii (Indienii si vecinii lor) si sa le fi dat ajutor in diferite domenii de stiinta: medicina, fizica, biologie, tehnica, etc ....  Nu m-ar surprinde. Dar si aici este faptul: ajutorul si stiinta oferita la Indieni este de tip extraterestru!
Problematic vad in acest fel mistifcarea acestor dovezi istorice. Pentru ocrotirea omenirii?

   Interesent, e foarte posibil ca cei din Mu sa fi avut legaturi cu Imperiul Rama. Mai ales ca amandoi erau inamicii atlantilor.
   Iar originea tehnologiilor a fost dupa parerea mea, in mod sigur de origine extraterestra. Inagineazati ca niste oameni semisalbatici care au vazut niste oameni avansati care zburau, si cate si cate mai stiau sa faca, evident ca i-a considerat niste zei. Probabil ca acei extraterestri aveau niste reflectoare puternice cu care sa-si lumineze obiectivele pe timp de noapte, iar pamantenii, ala ora aceea primitivi, sa creada ca ei au transformat noaptea in zi. Sau extraterestrii sa fi folosit explozii pentru saparea galeriilor in munti. Si cand oamenii nostrii au auzit exploziile acelea puternice, ce s-or fi gandit? Ca poate vor sa-i distruga si ar fi mai bine atunci sa li se aduca jertfe. Si asta a fost ceea ce a stat la baza mistificarii.

Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Interesent din 02 Aprilie 2006, 18:48:58
Eu merg mai departe, si gindesc, ca acei oameni din asazisul "imperiul Rama" ar fi fost aceeasi din Mu.
Data si zona de petrecere se potrivesc pe undeva. Si daca au avut cu Atlantizii un conflict, ar fi interesant sa se afle mai mult despre disputul acesta. Poate prin amanuntele mai multe se poate clarifica acest caz. Ce sa intimplat, si cum, si cu ce consecinte?
Stim noi concret, daca in limba inda vocabularul folosit nu descrie cultura si locuitorii din Mu si activitatile lor cu ceilalti oameni pe pamint?
Gasesti mai multe informatii in acest caz?
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 02 Aprilie 2006, 19:01:44
Interesent, bune intrebari ai pus. Insa dupa cum se stie, orasul-stat Mu a fost maturat de pe fata pamantului, deci nu mai putem culege dovezi in acest sens. Cat despre Imperiul Rama, de la ei avem o gramada de scrieri. Poate acolo se zice si ceva despre Mu. Insa problema e ca nu avem acces la ele. Tot ce am gasit sunt doar cateva fragmente.

  Sper sa pot termina cat mai curand de tradus si urmatoarea parte a materialului despre avioanele indiene. Poate vei afla acolo mai multe raspunsuri la intrebarile tale.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Interesent din 02 Aprilie 2006, 20:14:16
Mu a fost distrus acum 11.500 de ani in urma, in razboiul cu Atlantis. Atunci au bombardat cei din Mu, cu planetoidul modificat ca o bomba cosmica, Atlantisul, care s-a scufundat in Oceanul Atlantic. Daca s-ar gasi unele fragmente istorice ale grupei Rama cu relatare la aceast conflict, n-ar fi rau. Daca aceasta grupa "Rama" ar fi existat separat de Mu, ar trebui sa existe in cronicile lor istorice o informatie privitoare la acest razboi si consecventele globale de atunci.
Cum si Egiptenii, Romanii, Grecii, etc.. au multe culturi inalte mentionat in analele lor istorice legaturile lor cu alte culturi cu care se mentinea relatii externe. Ori sub forma de legende sau in forma ca traditii culte se gasesc urme sau indicii de ale timpului de atunci .
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 08 Aprilie 2006, 22:57:37
Avioane indiene(partea a doua)

Vimanaurile au fost tinute intr-un Vimana Griha, un fel de hangar, si uneori se scria ca functionau cu un lichid galbui, alteori se scria ca functionau cu mercur.Acel lichid galbui ne-ar duce cu gandul la gaz, petrol, poate si kerosen.Si probabil ca o vimana avea mai multe astfel de propulsoare, incluzand propulsoare pe combustie si motoare"pulse-jet". Este interesant ca nazistii au inventat primul aparat cu propulsie "pulse-jet" pentru niste rachete. Hitler si cu tot personalul nazist erau interesati de Tibet, India antica si au facut expeditii in ambele tari, incepand cu 1930, cu scopul de a strange evidente ezoterice ce au si facut.
Luandu-ne dupa Dronaprava, o parte din Mahabharatasi Ramayana, o Vimana este descrisa ca aratand cu o sfera, avand viteza unui vant puternic, datorita propulsiei cu mercur. Se misca precum un OZN, coborand, urcand, inainte, inapoi, dupa preferintele pilotului. Intr-o alta sursa indiana, Samar, Vimana erau niste masini de fier, solide, netede, cu o incarcatura de mercur, care emitea in spate o flama zgomotoasa. O alta lucrare, Samaranganasutradhara descrie cum sunt construite acestea. Mercurul ar fi posibil sa aiba de a face cu propulsia si cu ghidajul. In mod curios, sovieticii au descoperit ceea ce au numit "instrument vechi de navigare pentru vehiculele cosmice" in Turkmenistan si Desertul Gobi. Ar fi fost acesta o relicva a civilizatiei Mu? Aparatul este semisferic, de sticla sau portelan terminandu-se cu un con cu o picatura de mercur in interior.
Indienii antici zburau cu aceste aparate peste toata Asia, Atlantida,si America de Sud. Scrierea gasita la Mohenjodaro in Pakistan(presupunandu-se a fi unul din cele 7 orase Rishi ale Imperiului Rama)este inca indescifrabila si a fost gasita o copie a ei in alt colt al lumii: Insula Pastelui. Scrierea din Insula Pastelui, numita scrierea Rongo-Rongo este de asemenea indescifrabila si similara cu scrierea din Mohenjodaro.A fost cumva Insula Pastelui o baza aeriana pentru ruta aeriana a Imperiului Rama?(La  Mohenjodaro, la Vimanadrome, pasagerii puteau auzi sunetul melodios al anuntului, in niste difuzoare:  "Zborul Liniilor Aeriene Rama, numarul 7 pentru Bali, Insula Pastelui, Nazca, si Atlantida este gata de decolare."). In Tibet, nu la mare distanta de India, se vorbea in acest fel despre Vimana: "Bhima zbura impreuna cu acest vehicul, ca o flama pe cerul noptii de vara, strabatandu-l ca o cometa. A fost ca si cum doua sori ar fi stralucit."
Textele vedice descriu aparatele Vimana ca fiind de mai multe tipuri: Ahnihotra-Vimana, cu 2 motoare, Elephant-Vimana, cu mai multe motoare si alte tipuri.
Ca si alte descoperiri stiintifice si Vimana-urile au fost folosite in scopuri razboinice. Atlantii au folosit aeronavele lor, numite Vailixi, ceva similar cu Vimana. Atlantii sunt numiti in poemele indiene "Asvini". Ei au fost aparent mult mai dezvoltati tehnologic decat indienii.si cu tendinte de a cuceri.Vailixi-urile aveau tot o forma de trabuc si aveau o manevrabilitate mare atat in aer cat si sub apa.
Dand crezare lui Eklal Kueshana, autorul cartii "Ultima frontiera", intr-un articol scris in 1966, Vailixi-urile au fost construite prima data in Atlantida acum 20 000 de ani, cele mai comune forme erau cele de farfurie cu trei motoare. Acestea dezvoltau 80 000 cai putere.
Cand Alexandru Macedon a patruns cu armata in India, acum 2000 de ani, intr-un loc au fost atacati de "scuturi zburatoare incandescente".

Momentan se considera ca mai multe Vimana si Vailixi sunt tinute in adaposturi ascunse in Tibet si alte locuri din Asia.   
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: apokryphos din 17 Aprilie 2006, 15:44:36
Citat din: Skywalker din  08 Aprilie 2006, 22:57:37
Vimanaurile au fost tinute intr-un Vimana Griha, un fel de hangar, si uneori se scria ca functionau [...]   

Skywalker,

Cu destul timp in urma explicatiile astea mi se pareau si mie logice. Raman logice, dar mai mult consistente cu o logica interna. Multe dintre ele nu reusesc sa raspunda nu la intrebari tehnice, pentru ca intotdeauna in partea de tehnologie se ofera detalii vagi si explicatii ambigue cat sa dea impresia de consistenta, cat la intrebari socio-politice. Mie imi e foarte greu sa cred ca orice clasa politica aflata la conducere si in posesia unui tip de arma care ar putea castiga razboaie sa nu o foloseasca. Cei aflati la putere vor folosi intotdeauna tot ce le sta in putinta sa-si mentina si creasca puterea si dominatia. De ce au folosit aparatele respective de razboi impotriva lui Macedon si nu in luptele dintre ei? Daca erau asa arme formidabile s-ar fi vorbit de ele in toata lumea antica. La regatele si regatelele care s-au succedat in civilizatia vedica, de ce nu au ajuns sa fie folosite in mod curent?

Am citit cam tot ce s-a publicat pana in 89 in Romania in materie de OZN, paleoastronautica si similare. Credeam 95% in vremea aia. Cu timpul am constatat ca mult din ce citeam pe atunci nu rezista la o analiza mai atenta. Crede-ma, nu emit si nu implic nici un fel de judecati de valoare. Pur si simplu le consider niste ipoteze de lucru care si-au pierdut valabilitatea.

A.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: nemo din 17 Aprilie 2006, 16:36:09
Draga Apokriphos,
Corect ...  dar nu trebuie contestat totul in bloc . Chiar daca ne maturizam in judecata intrebarile ramin. De ce niste societati agrare si rurale isi construiau folclorul "inventind" nave zburatoare propulsate cu mercur, utilizate culmea ca arme, razboaie ce lasau in urma efecte izbitor de asemanatoare cu cele radioactive, manuale de pilotaj si intretinere etc .... ?. Nu noi am scris Ramayana . Toate astea sint acolo . Nimeni nu a contestat textul in sine . Nu prea se potrivesc cu nimic din mediul din vremea respectiva ( griu, orez, elefanti, matasuri, printese indiene, maharajahi, turbane etc ) . Poate ca sunt reflexii tirzii ale unor lucruri vazute in vremuri imemoriale 5-10.000 ani . Poate ca au scos din temple niste scuturi de foc vechi si ruginite care abia mai functionau ca sa le foloseasca impotriva lui Alexandru Macedon, . Sau poate au tinjit dupa vremurile de altadata cind aveau astfel de arme. Paleoastronautica a aparut atunci cind civilizatia umana a descoperit zborul interplanetar si s-au reinterpretat textele vechi pina atunci considerate absurde !. Ne intoarcem de unde am plecat ? Sub lupa stiintei o poezie este o adunatura de litere din tus negru pe o foaie din celuloza.       
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: apokryphos din 17 Aprilie 2006, 18:22:46
Nemo,

Nici pe departe nu le contest in bloc. Intrebarile, desigur, raman. Ceea ce dispare este usurinta cu care acceptam in alte dati explicatii simple. Civilizatia respectiva, asa cum zici, bazata pe grau, orez, elefanti si matasuri nu era in stare sa costruiasca asemenea aparate si nici sa le intretina. La fel de greu este sa cred ca au inventat toata povestea din senin. Povestea se bazeaza pe ceva care ramane misterios. Daca au existat, nu cred insa ca oamenii au folosit aparatele respective. Oamenii sunt experti in a se macelari intre ei. E ocupatia la care exceleaza de milenii. Pentru orice civilizatie extraterestra asta devine evident ca prima observatie. De ce ar "dona" asemenea aparate, stiind la ce vor fi folosite? Mi se pare mult mai plauzibil ca scrierea sa fie, asa cum zici, un ecou tarziu a ceea ce vazusera mai devreme.

A.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 18 Aprilie 2006, 00:40:07
  Apokryphos a scris:
CitatCeea ce dispare este usurinta cu care acceptam in alte dati explicatii simple. Civilizatia respectiva, asa cum zici, bazata pe grau, orez, elefanti si matasuri nu era in stare sa costruiasca asemenea aparate si nici sa le intretina.


   Da, sunt de acord.]Atunci in mod cert trebuia sa existe o civilizatie superioara care sa fi importat tehnologia lor. Si cat timp au stat pe Pamant au folosit acele Vimana sau Vailixi.

  Despre Vailixi e alta poveste. Ca tip constructiv, erau tot sub forma de trabuc, insa erau construite de atlanti. Si din posturile scrise pe forum, am aflat ca Atlantida insasi a fost intemeiata de un extraterestru, pe nume Atlan. Poate ca Atlan se tragea dintr-un grup care au venit pe Terra cu f. mult timp in urma, si fiecare membru al grupului s-a dus sa colonizeze alte tinuturi.

 
CitatCu destul timp in urma explicatiile astea mi se pareau si mie logice. Raman logice, dar mai mult consistente cu o logica interna. Multe dintre ele nu reusesc sa raspunda nu la intrebari tehnice, pentru ca intotdeauna in partea de tehnologie se ofera detalii vagi si explicatii ambigue cat sa dea impresia de consistenta, cat la intrebari socio-politice.

   In niste poezii nu are cum sa se scrie detalii tehnice. In ce poezie actuala vezi tu detalii tehnice ale masinilor, avioanelor, etc? Si dupa cum am specificat, totusi au existat manuale de pilotaj ale acelor aparate.

Citatei aflati la putere vor folosi intotdeauna tot ce le sta in putinta sa-si mentina si creasca puterea si dominatia. De ce au folosit aparatele respective de razboi impotriva lui Macedon si nu in luptele dintre ei?
Aparatele Vimana s-au folosit si in lupte, contra Vailixi-urilor Atlante. Din poemele indiene aflam ca Imperiul Rama era in conflict cu Atlantida. Si amandoua se pare ca posedau aceeasi tehnologie. La un moment dat parca asa tin minte ca este descrisa o batalie purtata pe Luna, intre un Vimana si un Vailixi. Dar trebuie sa caut bine unde scrie, sa vad exact.

CitatMi se pare mult mai plauzibil ca scrierea sa fie, asa cum zici, un ecou tarziu a ceea ce vazusera mai devreme.
Da, ne intoarcem de unde am plecat, dupa cum remarca si Nemo.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 24 Aprilie 2006, 20:24:25
"avionul " din poza 1 a fost gasit in Columbia, al 2-lea la Sakkara,egipt, iar al 3-lea tot acolo... :wink:
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 25 Aprilie 2006, 12:44:52
Multumesc, Pri3st3ss, de fotografii.

  Acum scepticilor, cu ce insecta ar putea sa semene artefactele?
Nu credeti ca uneori sunteti cam ridicoli cu asemenea explicatii?

  Mai bine am cauta raspuns pentru tehnologiile antice, decat sa le negam cu vehementa.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: DepthOfField din 25 Aprilie 2006, 16:37:00
 :mrgreen:
poza avion2.jpg seamana cu un peste stilizat, nu?
:mrgreen:

Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: nemo din 25 Aprilie 2006, 16:39:12
Pesti au ampenajul codal vertical, delfinii vertical, focile si balenele orizontal, pasarile orizontal ... iar avioanele vertical si orizontal .
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: TurnusX din 25 Aprilie 2006, 22:48:13
Poate nu ati vazut poza de pe prima pagina, cea postata de ryn, cu femeile imbracate cu fuste aproape triunghiulare.
Intrebati-va intotdeauna ce vedeti si ceea ce vreti sa vedeti.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: nemo din 26 Aprilie 2006, 10:09:14
Orice obiect de cult trebuie sa stea intr-o pozitie fireasca . Asezati statueta femeii peruane cu fusta triunghiulara in picioare si vedeti ... sta !! . Nu sta ! . Asta daca e costum traditional  peruan . Daca e costum popular tibetan problema se complica rau ... cu artefacte precolumbiene . 
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: ryn din 26 Aprilie 2006, 16:01:36
Sunt putine obiectele peruane, in afara ceramicii care sa stea asa cum stau statuile intr-o expozitie de arta. Marea lor majoritate erau agatate de brau sau incluse in harnasamente. Au aceleasi caracteristici ca fibulele romane.  Din anumite descrieri de epoca se spune ca aveau casele 'tapetate' cu aur ceea ce denota ca erau accesorii intr-un ansamblu care avea in special destinatie religioasa.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 27 Aprilie 2006, 23:30:32
ati ajuns de la avioane antice la fustele femeilor antice si statuete? :-D :? :wink: :roll: e clar ca ,indiferent in ce pozitie pui acele statuete care reprezinta avioane, tot aia vor fi...AVIOANE


Citat din: TurnusX din  25 Aprilie 2006, 22:48:13
Poate nu ati vazut poza de pe prima pagina, cea postata de ryn, cu femeile imbracate cu fuste aproape triunghiulare.
Intrebati-va intotdeauna ce vedeti si ceea ce vreti sa vedeti.

TurnusX are dreptate,  "Intrebati-va intotdeauna ce vedeti si ceea ce vreti sa vedeti.", si nu nu mai la acest subiect,ci la toate....dar totusi, ati deviat cam mult de la avioanele antice...
sunt rea?! :-D :evil:  ... parerea mea, ryn :-P

Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: IONUT din 10 Iunie 2006, 01:54:31
Asa e pri3st3ss
Citat din: pri3st3ss din  27 Aprilie 2006, 23:30:32
tot aia vor fi...AVIOANE
Nu contează că-s în poziţie orizontală, verticală sau oblică.... tot avioane sunt. Admiţând că după catastrofa terestra din care a rezultat scufundarea Atlantidei .. , şi altele, iar cei rămaşi , adică care au mai putut scăpa cu câte ceva, material sau informativ, astfel, s.au mai putut reface unele lucruri in miniatura însă, căci tehnologia s-a dus pe apa Terrei. Cei ce au scăpat şi deţinţnd cunoştinţe avansate, ajungţnd prin locuri mult mai slab civilizate, pe unde au putut sa fugă, ori se aflau din întâmplare, au cam devenit zei ptr acestia ori ptr urmaşii lor, căci se pare că Atlantida  a fost întemeiată de un E.T. pe nume Atlant (parcă) , soţia axcestuia a întemeiat organizarea de pe insula Atlantis, iar vărul acestuia a întemeiat civilizaţia de pe continentul Mu. Aşa că această tehnologie a fost cam de origine E.T.. .
Concluzie: cei rămaşi au fost zeificaţi, clar, şi cu calabalâcurile lor, de ex avioanele acestora , dar nu au mai putut fi refăcute în totată întruchiparea lor ci în miniatura din metale preţioase, fiindcă au aparţinut unor "zei", mult mai civilizaţi, deci superiori cu mult. Asta-i povestea (ipoteza) cu avioanele, că doar nu ar fi constituit machete aceste artefracte şi nici oamenii din epoca de piatra nu le-or fi construit, nu cred ca ar fi visat ei .. avioane  :?
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: ryn din 12 Iunie 2006, 23:19:04
Nu, nu ma supar.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 13 Iunie 2006, 13:44:40
si daca te suparai,ce????
era doar parerea mea...
E AVIONNNNN

( mama mia,ce ma mai alint azi
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: IONUT din 17 Iunie 2006, 22:09:54
Nu e indicat de la avioa antice să se ajungă la observaşii personal-sentimentale, nu mi se pare serioasă treba.

CONCLUZIE: E clar că acele artefacturi sunt avioane, copiate după ceva, existent. Raportat la descrierile vechi despre tehnologiile atlantizilor şi lemurienilor se pare că artefractele sunt copii a unei părţi din aceste tehnologii.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: ryn din 18 Iunie 2006, 03:02:27
Parte din ele asa par la prima vedere pentru ca le asociem cu forma binecunoscuta de creier aceea a unui avion. Daca aveau o forma pe care nu o cunosteai nu ai fi observat obiectul. Din pacate asocierea unei imagini cunoscute cu forma pe care nu o cunoastem este destul de des intalnita. Procesarea imaginilor de catre creier se face asociativ iar cel mai bun exemplu este lumina - lumina o percepem numai din cauza intunericului. Adica perceptia se limiteazala prezenta sau non prezenta ei, la alb si negru. Deoarece obiectele au o energie proprie ele radiaza pe o anumita frecventa iar creierul nostru interpreteaza respectiva energie dupa temperatura de culoare diferentiindu-le in palete de culori arbitrar alese . Deoarece in fizica lumina este explicata prin doua teorii separate putem sa interpretam cum vrem noi natura luminii: intr-un caz negrul este constituit din toate culorile in celalalt caz albul... Dualitatea In Yang daca vreti in care alementele care le compun sunt de semn contrar dar se contin pe sine in aceeasi masura in care contin si celalalt element. Tot astfel se intampla si cu interpretarea formelor pe care le vedem: ochiul recepteaza semnalul din exterior il transmite creierului iar acesta incearca sa identifice caracteristicile. Parte din ele le identifica parte nu. In acest caz el cauta intr-o virtuala baza de date ( :) ) o forma cunoscuta si emite un rezultat. Deseori face ajustari ale informatiilor percepute modificand voit elemente de genul forma sau culoare pentru a-l apropia de ceea ce are in baza de date. Pentru ca SE VREA UN REZULTAT! Imaginea avionului este asociata cu imaginea acestor artefacte tocmai pentru ca noi nu am trait in comunitatea respectiva pentru a fi obisnuiti cu imaginea unei femei imbracata in costum traditional. Daca aratam unui mexican o statueta Gumelnitza el s-ar putea sa o asocieze cu o cana care nefiresc i-a fost prezentata ca stand cu gura in jos. Un alt tip de aproximare a realitatii este aceea temporala si acelasi lucru s-a intamplat si la Nazca de ex. unde imensele desene reprezentau animale care nu ar fi trebuit sa fie cunoscute de bastinasi, si asta pentru ca ACUM in actualitate aceste animale isi au arealul la cateva mii de km distanta(!). Faptul ca aceste reprezentari sunt vizibile de la peste cateva sute de metri inaltime nu inseamna ca in perioada in care au fost facute nu a existat posibilitatea de a fi observate. Multe sunt facute dintr-o singura trasare, adica un fir continuu care urmeaza conturul animalului sau insectei argument care sustine teoria conform careia pe aceste trasee se intindea un imens razboi de tesut (mumiile erau infasurate in panza tesuta foarte lungi realizate dintr-un singur fir continuu). Si exemplele ar putea continua.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: IONUT din 18 Iunie 2006, 22:55:42
Ryn corectă şi la timp binevenită explicaţie cu percepţia vizuală.

ACU'  nu cred că imaginile postate de Skywalker pot fi comparate cu fuste ori căni.  ..  , ci doar cu.. AVIOANE. Eclar că atlanzii şi lemurienii aveau parate de zbor şi e fffff posibilmca aceste aparate să fi folosit portanţa în atmoseferă.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 16 Iulie 2006, 21:09:55
inca 3 fotografii....
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: ryn din 06 August 2006, 01:41:50
Sper ca nu vorbesc de unul singur  :-D
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Protector din 06 August 2006, 02:08:28
... Este o problema de interpretare. Si eu pot afirma , tocmai in acele poze  de mai sus vazusem World Center...?!
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: adelinn din 18 Noiembrie 2006, 16:28:11
ca sa produci un anumit obiect,de zbor sa zicem,ai nevoie si de tehnologia necesara,ca sa nu mai punem la socoteala cunostintele necesare.materiale folosite in prezent sunt metalice,sau in cel mai rau caz la planoare,lemnul.nu ne referim acum la materiale de sinteza.ori...s-au descoperit desene ori reprezentari materiale,ale unor obiecte de zbor,dau nu s-a gasit nici macar un surub dintr-o fabrica care ar fi putut produce alce avion.asa ca,ori e vorba de incercari de a zbura cu sa zicem un fel de planoare construite din lemn,care ulterior s-a degradat si nu aveam de unde sa-i gasim ramasite,ori e vorba de simpla imaginatie a respectivilor.parerea mea
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 18 Noiembrie 2006, 21:21:54
pai probabil au avut parte de tehnologia "zeilor", caci ma indoiesc sa isi fi imaginat egiptenii  elicoptere, fara sa le vada...

eu cred ca e ceva mai mult decat imaginatia unora sau incercari  firave de zbor...sincer ma indoiesc...


(vezi si apocalipsa, fara sa mai vorbesc de vechiul testament...)
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Mihai_Tm din 20 Noiembrie 2006, 14:00:11
Cu siguranta oamenii au fost ajutati pe parcurs,mai mult sau mai putin,direct sau indirect.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: adelinn din 21 Noiembrie 2006, 15:09:42
la urma urmei de ce nu ar fi aventuale planoare,avand in vedere ca motoare nu aveau cum sa fabrice pentru aceste avioane.dar cum astfel,nu prea aveau utilitate practica,tehnologia construirii lor a disparut,si au mai ramas aceste machete
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Rayden din 23 Noiembrie 2006, 10:56:05
salutare,

eu nu cred ca ar trebui sa ne gandim la "avioanele" sau "elicopterele" din vechime ca la unele contruite cu..motoare bobinate cu sarma din cupru, cu reactie alimentate cu kerosen, cu 2,3,4 pale sau cu turbine..sau mai stiu eu ce..
inca mai pot fi gasite schite cu modul de constructie al acestor aparate de zbor, ce-i drept mult mai putine schite pot fi gasite decat se puteau acu' 50-60 de ani..si tinand cont de faptul ca in unele texte se vorbeste de simplitatea construirilor acestor aparate, se vorbeste de multe tipuri...cele mai complexe fiind cele care puteam iesi in spatiul cosmic fara probleme si puteau fi evident reutilizate..de nenumarate ori se pare..
si cand te gandesti ca lucrurile astea inca fac parte dintr-o istorie inca in ceata pentru multa lume..
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: darkness din 23 Noiembrie 2006, 11:37:52
pai ne poti oferi asemenea schite?
ce motor aveau si ucm puteau iesi in spatiu?
nu stiu,dar mi se pare un pic deplasata afirmatia ta,mai ales daca ma gandesc la egipteni...desigur, luand in calcul ca ei le foloseau, nu zeii... :-D
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Rayden din 23 Noiembrie 2006, 15:54:23
salutare,

daca te-ai fi documentat si tu de ceva vreme incoace nu ti s-ar fi parut deplasata afirmatia mea..si e doar varful iceberg-ului..dar cum spuneam asta cred eu, deci asta e parerea mea..
iar ce-mi ceri tu ..skitze ..nu-ti pot oferi...mai mult decat ce poti gasi pe net..si..hai sa vorbim un pic ipotetic: "stiu ca nazistii au avut un succes nebun cand au facut expeditiile alea in tibet, pe unde ar fi gasit o multime de lucruri pe care se asteptau sa le gaseasca..pentru ca ei, stiau si credeam vekile povesti/legende..
cu ce au gasit au pus bazele unor constructii mai..neconventionale de aparate zburatoare pe langa cele 3-4 tipuri de aerodine lenticulare sau vrill/haunebu pe care alti ingineri germani f deshtepti incepusera deja sa le construiasca prin '42 ..fara sa mai luam la socotit ca au mai avut norocul - asta spre ghinionul ocupantilor - de a gasi o farfurie zburatoare prin '36 sau '39 pe teritoriu german..iar sa fac aici o paranteza off topic - ei au fost primii care au ajuns pe marte si au vazut piramidele martiene si chipul de pe marte..si un oras..sau mai bine zis ruinele acestuia..- ocazie cu care au testat o parte din tehnologia pusa la punct in constructia unei nave spatiale la care au folosit atat ce au invatat din nava prabusita cat si din ce au gasit in tibet si din ce stiau pionerii inginerilor germani in materie de inginerie aerospatiala..
lucrurile stau asa de ..incredibil incat ai impresia ca citesti un roman SF.
problema e ca dupa cucerirea germaniei de catre americani si rusi..fiecare parte a putut sa se infrupte din roadele muncii inginerilor germani..astfel incat atat rusii cat si americanii..dar mai ales americanii, au reusit sa ia o gramada de tehnologie..fel si fel de aparate zburatoare de diferite forme si cu tot felul de sisteme de propulsie, reusind sa le foloseasca..
revenind la skitze..pot fi gasite pe net..sunt in special descrise modalitati de folosire a curentilor de aer si cateva forme perfecte pentru atmosfera..cele pentru parasirea planetei au in compozitie anumite materiale si se explica imbinarea lor..ce fel de instalatie trebuie folosita ca sa fie cat mai eficienta..
imagineaza-ti ca pe vremuri cand stiinta era accesibila tuturor..aproape toti aveau acces la modalitatea de construire a unei masinarii zburatoare, incat pe vremea continentului Mu nu exista mijloc de deplasare gen "car cu boi" sau mai stiu eu ce..
se putea zbura in voie..iar accidente nu existau, aparatele lor erau sigure, sunt texte in care se vorbeste ca fiecare familie detinea un aparat zburator si isi puteau vizita rudele in partea cealalta a taramului(continentului)..si se mai vorbeste despre acele aparate pe care nu le aveau oricine, aparate cu care puteai sa te duci spre stele si sa vezi minunatii si sa te intalnesti cu oamenii care stateau in stele care de altfel veneau si ei destul de des in vizita..
si apoi, uita-te pe planeta asta cat abunda in urme, dovezi ca lucrurile au stat asa cum sta scris in vekile legende/scrieri...ca nu vor oamenii sa creada..asta e altceva..."
oricum, ipotetic vorbind..
si..of the record - a fost o vreme super tare atunci inainte de razboi..

 Scrie corect romaneste (Skywalker)
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: adelinn din 23 Noiembrie 2006, 17:46:13
pai de pe vremea aceea,cand se presupune ca ei foloseau acele aparete uimitoare,de zbor,s-au gasit topoare de fier,sau de piatra,sulite ,arcuri,vase de ceramica si nici macar o usa de avion,sau o clantza.unde or fi disparut toate ramasitele lor?pentru ca daca intradevar au existat,e un mare semn de intrebare,unde sunt resturile?
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: focusXX din 17 Decembrie 2006, 13:29:09
sal!
Un alt exemplu vine dintr-o cronica chineza din vremea Imparatului SHUN (2258-2208 i.e.n).La curte aacelui imparat a fost construita o masina zburatoare; termenii imprecisi n-au putut oferi o reconstituire exacta din punct de vedere tehnic dar totusi putem afla ca masina era echipata cu aripi si parasute.
Chiar, cum "gandeau" cei de acum patru milenii, ceea ce azi numim Fuselaj??ampenaj?comenzile avionului?

Alt Imparat chinez, Cheng Tang, mai apropiat noua cu cinci sute de ani, a poruncit prin 1760 i.e.n lui Ki-Kung-Shi, sa construiasca un vehicul zburator. Cronica atesta construirea masinii de catre Ki-Kung-Shi si aflam ca masina a zburat, dar ulterior aeronava a fost distrusa ca sa nu cada in mana dusmanilor.........

(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_255.gif)
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Skywalker din 18 Decembrie 2006, 10:07:53
Exista numeroase scrieri antice referitoare la aparate de zbor. Insa scrierile cele mai detaliate sunt cele indiene, in care se vorbeste despre aparatele Vimana.

(http://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/Rukma_vimana_vertical2.jpg)

(http://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/sar_7tvim.jpg)

(http://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/sundar_vimana_vertical.jpg)

(http://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/tripura_cross_section2.jpg)

(http://usera.imagecave.com/manuelus/OZN-MISTERE/tripura_perspective2.jpg)


  Aparatele Vimana aveau 32 de secrete de functionare. Pilotul le cunostea pe toate, precum si structura aparatelor.

  Pilotul era antrenat in maantrica si taantrica, kritaka si antaraalaka, goodha sau ascunderea, drishya si adrishya adca vizibil/invizibil, paroshka si aparoshka, adica contractia si expansiunea, schimbarea formei, devenirea luminoasa a obiectului sau invaluita in intuneric, miscarea in zig-zag, si anumite tehnici de razboi.
Mai multe va scriu data viitoare
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: darkness din 18 Decembrie 2006, 12:38:17
a3a imagine seamana cu vehiculul prezentat de priestess la atlantida...submarinul ala...
eu ma intreb daca nu cumva exista o explicatie mult mai simpla decat a ET....cum a zis si focus, aparatele au fost distruse ca sa nu incapa pe mana invadatorilor/dusmanilor....
dar de unde le veneau doamne atatea idei?!!!!
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: xennon_2000 din 26 Ianuarie 2007, 20:31:24
daca puteti, puneti aici si principiul de functionare al Vimanei..poate sunt ceva materiale care nu le stiu!..Schite am gasit si eu....dar functionarea..........
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: sxn_b din 26 Ianuarie 2007, 20:38:22
Puteti citi aici mai multe despre secretele acestor aparate:
http://www.ufoevidence.org/documents/doc1734.htm (http://www.ufoevidence.org/documents/doc1734.htm)
:-)
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: xennon_2000 din 26 Ianuarie 2007, 20:39:58
poate postam ceva si aici.....din link-ul asta!

ms SXN
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Rayden din 25 Aprilie 2007, 13:01:10
salutare,

se pare ca ..cine cauta gaseste.. insa de gradul de veridicitate..nu stiu ce sa zic..

alte noutati mai sunt legat de avioanele antice ?

bafta.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: warrllock din 27 Aprilie 2007, 01:00:14
Am vazut un documentar pe Discovery ,in care spuneau ca piramidele egiptene au fost imbracate cu un material stralucitor ( imi scapa denumirea acum , material ce se gaseste insa pe palatul imperial al presedintelui sau regelui Egiptului ) , care le faceau vizibile din spatiu ... in piramida lui Keops s-a gasit o harta a cerului mult mai complexa decat cea de acum , asta zic eu trage o concluzie .... ceva trebuie sa fi existat .
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Arckadii din 27 Aprilie 2007, 06:46:43
@warrllock

Referitor la ce ai spus. Posteaza niste poze, un articol, ceva referitor la ce ai scris. Altfel veridicitatea informatiilor nu poate fi confirmata. Oricine poate lansa supozitii, idei, teorii.
Am sa te rog sa aduci si un suport referitor la cele spuse de tine in legatura cu ultimul post.
Ark
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: lylyt_ice din 27 Aprilie 2007, 11:34:32
Warrllock ,are partial,dreptate.eu am citit intr-o carte despre ceva asemanator,ca piramidele ar fii fost acoperite cu un fel de placi de marmura ,pe care erau niste motive geometrice ,iar nu stiu ce "Pasa" a folosit aceste placi la pavarea curtii interioare a unei mari Moschee din Cairo.Asezindu-le exact cum au fost initial pe piramida,ascund mari secrete;matematica stiinta spiritualitate.DE citiva ani Conducerea acestei Moschee ,a interzis total accesul reporterilor si a curiosilor ,in aceasta curte.Nu mai stiu in ce carte am citit ( acolo sint si poze detailate)Dar cind am putin timp am sa o caut acasa in biblioteca.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Rayden din 27 Aprilie 2007, 12:10:24
salutare,

eu citisem si parca sa zic ca am vazut si un documentar legat de asta..ar fi fost acoperite cu placi de aur..ca sa se vada nu numai din spatiu ci si de la mii de km distanta..

problema e ca..am citit despre asta cu ceva timp in urma..si mi-a mai confirmat si altcineva..Melfior Ra - daca ati auzit de ea - erau acoperite cu un material galbui stralucitor - aur, nu  :-D - ca sa se vada de la distante mari splendoare constructiei si..plus ca..cica saptamanal aterizau pe o rapma dispusa pe una din laturile piramidei - nu mai stiu care - niste aeronave (probabil zeii veneau din cand in cand in vizita..)

daca am si eu ceva timp liber o sa caut cartea si dau un scan si o postez pe aici..

bafta.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: lylyt_ice din 27 Aprilie 2007, 18:49:39
Da..am gasit cartea despre care am vorbit;Este scrisa de Manfred Dimde.Pacat ca pozele sint alb -negru ,Sint facute cu ani in utrma, inainte ca sa fie interzis accesul publicului.Cu aceste placi de marmura,au fost imbracate piramidele ;Chephren si Cheops.Pe fiecare parte a piramidei placile de marmura aveau alta culoare..respectiv,albastru rosu galben si verde.iar virful piramidei ar fii fost dintr un fel de cristal si aur.probabil pentru a refkecta la mare distanta.Aceasta Moschee,care are curtea interioara pavata cu placile de pe piramide,este cea mai mare Mochee din Cairo si se numeste;Moscheea Sultanului Hasan.Daca acesta placi erau colorate astfel pentru afii vizibile de la distanta de catra aparate zburatoare ,nu nu imi este cunoscut.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: lylyt_ice din 27 Aprilie 2007, 18:56:15
Curtea interioara.Sultan Hasan.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: lylyt_ice din 27 Aprilie 2007, 18:59:09
curtea interioara Sultan-Hasan.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Marius MMG din 02 Iunie 2007, 00:51:34
Citat din: warrllock din  27 Aprilie 2007, 01:00:14
Am vazut un documentar pe Discovery ,in care spuneau ca piramidele egiptene au fost imbracate cu un material stralucitor ( imi scapa denumirea acum , material ce se gaseste insa pe palatul imperial al presedintelui sau regelui Egiptului ) , care le faceau vizibile din spatiu ... in piramida lui Keops s-a gasit o harta a cerului mult mai complexa decat cea de acum , asta zic eu trage o concluzie .... ceva trebuie sa fi existat .

Mie imi e clar ca in trecut omenirea a luat contact cu extraterestrii, thnologia de atunci un unele situatii o depaseste pe cea de acum. nu aveau pamantenii cum sa stie sa faca o piramida si chiar daca o faceau nu le trebuia invelita in nu stiu ce material  pentru a fi vazuta din spatiu. e posibil ca zeii sa fi fost extraterestrii, poate chiar Dumnezeu e extraterestru, poate toate mununile asa cum le spunem noi erau pura stiinta, ei o cunosteau, noi nu am ajuns nici acum acolo. Voi ce parere aveti?
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: lylyt_ice din 02 Iunie 2007, 00:57:51
 Paiiii......asa cum gindesti tu,esti pe aproape de ceea ce-mi sugereaza si mie realitatea...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 02 Iunie 2007, 01:01:01
pai asta s-a discutat pe tot parcursul acestui topic...macar mai dezvoltati si voi... :lol:

s-au postat si imagini cu elicoptere pictate in piramide si machete de avioane gasite in mormite vechi ....

precum si acel "bec"/ lampa din dendera....
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Marius MMG din 02 Iunie 2007, 01:09:21
Citat din: lylyt_ice din  02 Iunie 2007, 00:57:51
Paiiii......asa cum gindesti tu,esti pe aproape de ceea ce-mi sugereaza si mie realitatea...
oare ce s-a intamplat de ne-au abandonat (daca pot spune asa)? Poate suntem un experiment, ne-au implementat credinta iar acum ne-au lasat sa ne dezvoltam. Probabil chiara cum ne studiaza, poate sunt chiar cu noi pe acest forum...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 02 Iunie 2007, 01:12:28
vezi ca e o teorie comform careia, o data la 12.000/36.000 ani - daca nu ma insel - este o planeta care trece pe langa terra....si asa se explica salturile realizate de omenire.....

oricum,sunt prea multe discrepante...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Marius MMG din 02 Iunie 2007, 01:19:03
Citat din: pri3st3ss din  02 Iunie 2007, 01:12:28
vezi ca e o teorie comform careia, o data la 12.000/36.000 ani - daca nu ma insel - este o planeta care trece pe langa terra....si asa se explica salturile realizate de omenire.....

oricum,sunt prea multe discrepante...
of... cat mai am de asteptat... dar probabil ca nu e vorba de aceeasi, sau tipii s-au mai dezvoltat ca pe noi ne viziteaza si acum...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 02 Iunie 2007, 01:26:29
desigur,adu-ti aminte doar de "impartirea lumii", de anunaki,Enlil si Ea etc....
partea "frumoasa" e ca sunt foarte multe piese mici in acest puzzle....daca le-am putea pune cap la cap in ordine....
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Marius MMG din 02 Iunie 2007, 01:36:12
Citat din: pri3st3ss din  02 Iunie 2007, 01:26:29
desigur,adu-ti aminte doar de "impartirea lumii", de anunaki,Enlil si Ea etc....
partea "frumoasa" e ca sunt foarte multe piese mici in acest puzzle....daca le-am putea pune cap la cap in ordine....
Am auzit ca americanii au in desert o baza secreta unde colaboreaza cu o rasa de extraterestrii, aia se zice ca au un sistem imunitar foarte slab dezvoltat. Se spune ca SUA a facut o intelegere cu ei, extraterestrii ii invata cum sa se dezvolte pe plan tehnologic, iar extraterestrii in schimb au voie sa faca teste pe oameni pentru a-si imbunatati sistemul imunitar.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 02 Iunie 2007, 01:40:25
multe zvonuri...vezi ca gasesti discutii si aici : http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,20.60.html
sau aici : http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,336.45.html
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: entitate din 02 Iunie 2007, 20:26:33
da Priestess faimoasa Nibiru iarasi "genialul" Zacharia Sitchin

ca americanii au o intelegere cu o rasa de extraterestri pentru beneficii de ambele parti e o vrajeala pentru ca asta e o gandire mult prea omeneasca. eu incerc sa lamuresc pe cat mai multi ca modul de gandire a unei  rase extraterestre nu poate avea nicio motivatie care sa fie atat de omeneasca. pot sa fie ca dezvoltare atat de departe in timp incat sa nu mai aiba nici macar forma fizica. de fapt probabilitatea sa se afle in galaxia noastra doua forme de viata cu un grad de civilizatie comparabil e aproape nula
ceea ce spuneti voi e cam asa: haideti ca noi(reptilienii de pe planeta lu' peste prajit) va dam voua americanii, neaparat voua cateva jucarioare tehnologice cu care sa va distrati in schimb lasati-ne pe noi sa facem experimente pe vitele umane, ca noua cu nivelul nostru de dezvoltare ne trebuie permisiunea voastra :?
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Max C. din 02 Iunie 2007, 20:51:35
Foarte bine punctat -entitate- ,dar gandeste la un fapt ...daca sperii oile mai poti face ceva cu ele?
Nici eu nu cred prea tare in chestiile astea dar...sunt multe alte "chestii" care se leaga... :|
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 02 Iunie 2007, 21:05:44
da,stiu,e doar praf in ochi,dar stii care e partea proasta,entitate? ca ii credem si le-am cazut in plasa..sau nu?!

intr-un fel cred ca  terra este obligata sa faca acest compomis,asa cum si romania a facut compromisuri in razboaie,nu?ne-au dat si noua americanii jucarioare,au asfaltat pe aici prin CTA si gata.deja ii primim cu bratele deschise..ce conteaza cati mor  in irak?important e ca avem un partener puternic cel putin pe hartie , cateva  baze nato ,cateva jucarele, poate o casatorie cu bilet dus SUA si un statut mai mult sau mai putin stabil printre celelalte state..restul, pagube materiale,morale,omenesti etc, duca-se!...
cam asa si cu ET....
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Marius MMG din 03 Iunie 2007, 00:43:15
Citat din: entitate din  02 Iunie 2007, 20:26:33
da Priestess faimoasa Nibiru iarasi "genialul" Zacharia Sitchin

ca americanii au o intelegere cu o rasa de extraterestri pentru beneficii de ambele parti e o vrajeala pentru ca asta e o gandire mult prea omeneasca. eu incerc sa lamuresc pe cat mai multi ca modul de gandire a unei  rase extraterestre nu poate avea nicio motivatie care sa fie atat de omeneasca. pot sa fie ca dezvoltare atat de departe in timp incat sa nu mai aiba nici macar forma fizica. de fapt probabilitatea sa se afle in galaxia noastra doua forme de viata cu un grad de civilizatie comparabil e aproape nula
ceea ce spuneti voi e cam asa: haideti ca noi(reptilienii de pe planeta lu' peste prajit) va dam voua americanii, neaparat voua cateva jucarioare tehnologice cu care sa va distrati in schimb lasati-ne pe noi sa facem experimente pe vitele umane, ca noua cu nivelul nostru de dezvoltare ne trebuie permisiunea voastra :?
daca spui tu... dar stii ce nu inteleg eu? cum ai ajuns la concluzia ca vitele sunt umane? "...sa facem experimente pe vitele umane, ca noua..."
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: entitate din 03 Iunie 2007, 01:53:25
marius ...n-ai inteles nimic din postul meu...mai lasa dosarele x si pune-ti mintea la contributie

ar trebui sa cititi o nuvela a lui arthur c. clarke despre o rasa pe baza de silicon o rasa informatica care porneste sa distruga toate rasele pe baza de carbon pentru ca nici macar nu le considera forme de inteligenta ci paraziti...

asta da o imagine despre ce ar insemna o rasa extraterestra...iar clarke e fantastic...no. 1
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Marius MMG din 03 Iunie 2007, 12:58:44
Citat din: entitate din  03 Iunie 2007, 01:53:25
marius ...n-ai inteles nimic din postul meu...mai lasa dosarele x si pune-ti mintea la contributie

ar trebui sa cititi o nuvela a lui arthur c. clarke despre o rasa pe baza de silicon o rasa informatica care porneste sa distruga toate rasele pe baza de carbon pentru ca nici macar nu le considera forme de inteligenta ci paraziti...

asta da o imagine despre ce ar insemna o rasa extraterestra...iar clarke e fantastic...no. 1
prietene nu spun ca nu ai dreptate, dar nici nu te aprob. ar trebui sa recunosti ca ai facut o greseala la faza cu "vitele umane".  :-D
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Urban din 06 Iunie 2007, 23:59:40
Fals sau adevarat....?

Sursa:
http://www.alien-ufo-pictures.com/ufo_pictures4.html
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 07 Iunie 2007, 01:03:10
or fi OZN-uri,nu or fi OZN-uri..
cert  este ca aceste fotografii au mai fost discutate :lol:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,31.0.html
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,31.30.html
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Marius MMG din 08 Iulie 2007, 22:21:53
Citat din: baaron din  15 Ianuarie 2006, 23:22:03
Nu este nici un secret din faptul ca exista destule artefacte cu asa zise ''avioane'' sau aparate de zbor toltece..aztece...olmece..mayase...sau egiptene si indiene.
Intrebarea mea este...daca acest tip de artefact se gaseste deja in muzeele lumii si sunt sigur de existenta lor atunci DE CE ESTE TRECUTA CU VEDEREA EXISTENTA LOR SI NU ESTE SUFICIENT MEDIATIZAT FAPTUL???

CINEVA ...UNDEVA ....CENZUREAZA dreptul la informare al umanitatii si atunci sa ne intrebam....de ce mai mergem la scoala sa studiem niste chestii deja expirate(ex.Teoria lui Darwin inca subiect de studiu in scoli)

Ai dreptate si eu cred ca lucrurile sunt tinute secrete si ca ne este dat numi ce trebuie sa cunoastem, restul ramane secret.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: lylyt_ice din 09 Iulie 2007, 04:54:19
Ce naiba mai ne punem atitea semne de intrebare ,,,???este deajuns de clar ca ceva sub forma de creaturi mult mai evoluate decit noi, sunt prezente in viata oamenilor din totdeauna ,ce sa o dam cotita (?)clar ca cei care nu vor sa recunoasca din anumite motive foarte clare ,(INTERESE ASCUNSE;PROPRII) ne tot dovedesc contrariul ....nu au nici macar bunul simt sa -si tina macar fleanca ,acum in al 12-lea ceas !!! E rusinos pentru toate guvernele lumii ca nu au bunul simt sa inceteze sa ne tot duca cu fofirlica. E prea tirziu au pierdut trenul ...dar nu vor sa recunoasca .In realitate noi platim pe cei care ne mint ...toti traiesc din munca noastra...e timpul sa le cerem socoteala...
    Ei vor sa intinda pelteaua si sa -si asigure  viitorul mincinos ,cu riscul pierderii a multor vieti de oameni nevinovati ...pina cind sa  inghitim trucurile lor (?)SI :::DE CE (?)CE AVEM DE CISTIGAT DACA TACEM IN CONTINUARE ?Daca tot traiesc toate regimurile si partidele din banii nostrii...(?)atunci(?) pentru cine mai lucreaza in ascununs si ne mint pe noi ???A cam sosit vremea sa nu ne mai lasam dusi de nas,sa cerem adevarul ...si asta incepind cu biserica si pina la cei de la NASA ,SAI si chiar regimul care conduce ...cea mai mica si neinsemnata tara...toti stiu adevarul ...numai multimea care munceste, nu are voie sa stie adevarul,ca altfel nu ar mai fii supusa si cu frica de legile  fase ale lui satan!!! STIU!!!pare curios ce am scris dar...cam toti care sint curati cu sufletul si cu duhul gindesc lafel ca mine ...cei care sunt falsi si s-au infiltrat printre noi cu scopuri de a n-e duce cu presul si a se face destepti pentru a aplana minciuna...va devenii din ce in ce mai irascibil s agresiv.URBAN:::PREASTRONAUT;;;AVEM NEVOIE DE VOI...!!!!!!!!!!!!!!!!
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Max C. din 09 Iulie 2007, 11:42:01
Mare dreptate ai!!! Pacat ca printre cei de pe forum sunt si "falsitati" care isi fac treaba foarte bine...padure fara uscaturi nu exista!
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Marius MMG din 10 Iulie 2007, 04:05:27
Citat din: lylyt_ice din  09 Iulie 2007, 04:54:19
Ce naiba mai ne punem atitea semne de intrebare ,,,???este deajuns de clar ca ceva sub forma de creaturi mult mai evoluate decit noi, sunt prezente in viata oamenilor din totdeauna ,ce sa o dam cotita (?)clar ca cei care nu vor sa recunoasca din anumite motive foarte clare ,(INTERESE ASCUNSE;PROPRII) ne tot dovedesc contrariul ....nu au nici macar bunul simt sa -si tina macar fleanca ,acum in al 12-lea ceas !!! E rusinos pentru toate guvernele lumii ca nu au bunul simt sa inceteze sa ne tot duca cu fofirlica. E prea tirziu au pierdut trenul ...dar nu vor sa recunoasca .In realitate noi platim pe cei care ne mint ...toti traiesc din munca noastra...e timpul sa le cerem socoteala...
    Ei vor sa intinda pelteaua si sa -si asigure  viitorul mincinos ,cu riscul pierderii a multor vieti de oameni nevinovati ...pina cind sa  inghitim trucurile lor (?)SI :::DE CE (?)CE AVEM DE CISTIGAT DACA TACEM IN CONTINUARE ?Daca tot traiesc toate regimurile si partidele din banii nostrii...(?)atunci(?) pentru cine mai lucreaza in ascununs si ne mint pe noi ???A cam sosit vremea sa nu ne mai lasam dusi de nas,sa cerem adevarul ...si asta incepind cu biserica si pina la cei de la NASA ,SAI si chiar regimul care conduce ...cea mai mica si neinsemnata tara...toti stiu adevarul ...numai multimea care munceste, nu are voie sa stie adevarul,ca altfel nu ar mai fii supusa si cu frica de legile  fase ale lui satan!!! STIU!!!pare curios ce am scris dar...cam toti care sint curati cu sufletul si cu duhul gindesc lafel ca mine ...cei care sunt falsi si s-au infiltrat printre noi cu scopuri de a n-e duce cu presul si a se face destepti pentru a aplana minciuna...va devenii din ce in ce mai irascibil s agresiv.URBAN:::PREASTRONAUT;;;AVEM NEVOIE DE VOI...!!!!!!!!!!!!!!!!

Pana la urma adevarul o sa iasa la suprafata. Eu sunt de aceeasi parere, ne dau numai informatiile care vor ei sa le aflam.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: entitate din 12 Iulie 2007, 01:03:59
cel putin biserica catolica a admis ca geneza omului este un melanj intre creationism si evolutionism. un pas inainte. insa mia sunt religii rerograde si aici ma ganesc in primul rand la Islam(sau ce au facut ayatolahii din el) care pun niste ochelari de cal imensi oamenilor
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: pri3st3ss din 12 Iulie 2007, 13:38:20
Citat din: entitate din  12 Iulie 2007, 01:03:59
insa mia sunt religii rerograde si aici ma ganesc in primul rand la Islam(sau ce au facut ayatolahii din el) care pun niste ochelari de cal imensi oamenilor

si noi , ca religie, am fost in acest stadiu..sa iti amintesc de Inchizitie??
chiar si asa,mai exista oameni care nu vor sa isi dea acei ochelari jos, e mai comod si mai simplu
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Lone Ranger din 06 Februarie 2008, 19:33:40
Citat din: entitate din  02 Iunie 2007, 20:26:33
ca americanii au o intelegere cu o rasa de extraterestri pentru beneficii de ambele parti e o vrajeala
Si daca nu e? Ipoteza asta ar explica multe... Iar ipotezele enuntate de Zechariach Sitchin în "Razboiul Zeilor cu Oamenii" (desi a sarit un pic peste cal, în entuziasmul lui), sunt, vrei - nu vrei, mai logice decît aburelile pe care ni le prezinta autorii de manuale scolare si "savantzii seriosi"...
Mai bine hadetzi sa ne intoarcem la subiectul acestui topic, Avioanele Antichitatzii.
Referitor la vimanas, check this out:
http://www.atlantisquest.com/Samar.html
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: antoniu din 07 Martie 2008, 00:51:16
cu cateva zeci de ani in urma aparuse in presa un articol legat de descoperirea unor tuneluri in retea de cateva sute de kilometri sub pamant la cateva sute de metri adancime in america de sud(Ecuador,Peru).Printre machetele de aur gasite in salile descoperite de marimea unor hangare imense,reprezentand animale preistorice din cuaternar, s-a descoperit si o macheta ce semana cu un aparat de zbor. ACESTA TESTAT IN TUNELUL AERODINAMIC intrunea toate caracteristicile aerodinamice ale celor mai performante aparate de zbor existente la acea data in lume..........la putin timp de la descoperire, programul spatial de la NASA  ... a introdus zborul cu naveta spatiala,
ce seamana izbitor cu macheta din tunelurile descoperite in America de sud.La evaluarea cu c14 s-a stabilit vechimea civilizatiei care a construit machetele ,la 240 milioane ani vechime...........cercetati presa vremii.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: tzucka din 13 Martie 2008, 23:42:59
In revista zoom au aparut niste relatari la aparatul de zbor patentat de Henri Coanda in 1938 in Romania si apoi alte doua patente in Franta, ca si desenele fascinante ale aparatelor de zbor
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Arckadii din 14 Martie 2008, 14:29:52
Da, astea se bazeaza pe Efectul Coanda...se numesc aerodine lenticulare...si intr-adevar functioneaza. Cel putin la scara mica.


Ark
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Lone Ranger din 14 Martie 2008, 15:55:42
Functioneaza si la scara mare - sau cel putzin au functzionat în timpul razboiului. Ma refer la faimoasele "OZN-uri ale lui Hitler", care, din relatarile martorilor oculari (piloti ai Luftwaffe) erau inspirate de ideile lui Coanda. Cel care le-a realizat era un inginer austriac, îmi scapa numele acum...
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Anna din 17 Aprilie 2008, 07:37:45
Citat din: Lone Ranger din  14 Martie 2008, 15:55:42
Functioneaza si la scara mare - sau cel putzin au functzionat în timpul razboiului. Ma refer la faimoasele "OZN-uri ale lui Hitler", care, din relatarile martorilor oculari (piloti ai Luftwaffe) erau inspirate de ideile lui Coanda. Cel care le-a realizat era un inginer austriac, îmi scapa numele acum...
Andreas Epp. Parca am mai scris eu mai demult de el p'aici. Nu gasesc acum mesajele  :-P
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: Cautatorul din 17 Mai 2008, 04:08:39
Citat din: adelinn din  18 Noiembrie 2006, 16:28:11
ca sa produci un anumit obiect,de zbor sa zicem,ai nevoie si de tehnologia necesara,ca sa nu mai punem la socoteala cunostintele necesare.materiale folosite in prezent sunt metalice,sau in cel mai rau caz la planoare,lemnul.nu ne referim acum la materiale de sinteza.ori...s-au descoperit desene ori reprezentari materiale,ale unor obiecte de zbor,dau nu s-a gasit nici macar un surub dintr-o fabrica care ar fi putut produce alce avion.asa ca,ori e vorba de incercari de a zbura cu sa zicem un fel de planoare construite din lemn,care ulterior s-a degradat si nu aveam de unde sa-i gasim ramasite,ori e vorba de simpla imaginatie a respectivilor.parerea mea

Citez de la:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Muzeul_Na%C5%A3ional_de_Istorie_a_Transilvaniei

"Unul dintre exponatele mai deosebite este un obiect metalic descoperit în 1973, în apropiere de Aiud. Acesta seamãnã izbitor de mult cu piciorul unui tren de aterizare, iar din analiza stratului de oxid alb-gãlbui care îl acoperã s-a tras concluzia cã acesta are o vechime 300-400. Pe lângã metalul principal, piesa conþine, în cantitãþi mici cupru, zinc, cobalt, zirconiu, aceste metale nefiind descoperite decât mult mai târziu decât vârsta obiectului."


Si un articol din evenimentul zilei:

Piesa extraterestra de la Aiud

Evenimentul Zilei - 15 dec. 2002
Duminica, 15 Decembrie 2002

Acum aproape doua decenii, in 1983, cercetatorul iesean Florin Gheorghita publica in cartea sa "Enigme in Galaxie" o informatie socanta: in 1973, la Aiud, la o adincime apreciabila, a fost descoperit un straniu obiect din aluminiu, probabil de provenienta extraterestra. Informatia a facut vilva atit in tara cit si in strainatate, dar exista o singura problema: obiectul disparuse, de parca ar fi reintrat in pamint! Timp de 12 ani, obiectul a fost doar o legenda care circula in sfera pasionatilor de fenomene misterioase. Dupa o investigatie demna de filmele cu detectivi, o echipa a fostei reviste "RUFOR" avea sa regaseasca obiectul, in 1995, la Cluj, in depozitul Muzeului National de Istorie al Transilvaniei.

Carari regasite si un obiect surprinzator

Povestea obiectului incepe in vara anului 1973, la o cariera de nisip de pe malul Muresului, la Aiud. Atunci, cupa excavatorului scotea la suprafata, de la o adincime de peste 10 metri, o bucata compacta, pietrificata, iar lucratorii ii anunta pe arheologii muzeului din localitate. Dupa ce acestia au indepartat crusta, nu mica le-a fost mirarea cind au descoperit un obiect metalic si citeva oase fosilizate (identificate ulterior ca fiind al unui rinocer linos, animal contemporan cu omul de Neanderthal). Obiectul metalic a luat calea Clujului. Dupa curatare s-a dovedit un artefact avind forma de talpa sau suport metalic, cu doua orificii (unul superior si altul posterior, aceasta din urma prezentind urme de filet). De asemenea, are doua brate posterioare, greutatea sa este de 2,3 kg si are dimensiunile de 205 x125 x 68 mm. A fost extrasa o carota care a fost analizata la Institutul de la Magurele. Rezultatul a fost surprinzator: obiectul este din aluminiu (89%), avind drept "ingrediente" cupru (6,2%), siliciu (2,84%), zinc (1,81%), staniu, zirconiu, cadmiu, nichel, cobalt, bismut, argint, galiu. La putin timp, si un institut de specialitate din Lausanne (Elvetia) a ajuns la acelasi rezultat.
In plus, specialistii elvetieni au adus noi detalii: in primul rind, compozitia nu este standard, fiind vorba de un aluminiu "moale". In al doilea rind, examinind obiectul, se poate lesne observa un strat gros, galbui, de oxid de aluminiu, dar se stie ca aluminiul se oxideaza greu, dezvoltind un asemenea strat protector in profunzime la o rata de citiva microni pe an. Prin datarea stratului de oxid gros, care face ca obiectul de aluminiu sa aiba un aspect "imbatrinit", specialistii i-au dat o vechime de minimum 300-400 de ani! De asemenea, nu trebuie omisa nici adincimea la care s-a gasit obiectul, nici stratul fosilifer extrem de vechi, pentru acesta stind marturie oasele de rinocer linos, vechi de aproape 20.000 de ani.
Rasfoind paginile unui manual de chimie, aflam cu surprindere ca aluminiul a fost descoperit in 1825 de H.Cr. Oersted, iar prelucrarea sa a fost posibila abia dupa lansarea productiei la scara industriala de curent electric si a descoperirii electrolizei (pentru intiia oara in 1883, la firma ALCOA, in SUA). Si celelalte metale din aliaj sint descoperite mai recent de 300 de ani: cadmiul in 1817, nichelul in 1751, bismutul in 1753, iar cobaltul in 1735. Pe scurt, daca aluminiul a fost utilizat doar de acum 120 de ani, cum poate fi datat obiectul de la Aiud la o virsta cuprinsa intre 300 si... 20.000 de ani? Aceasta intrebare adinceste enigma din ce in ce mai mult.

Ipoteze tulburatoare

Multi considera ca obiectul are o provenienta extraterestra. Ca un obiect non-terestru si-a pierdut un angrenaj care l-a trimis pe vesnicele pajisti pe bietul rinocer linos care pastea pe savana transilvana. Desi nu poate fi total exclusa, ipoteza ca piesa ar fi fost trenul de aterizare al acestui obiect este mai mult ca sigur improbabila, data fiind compozitia moale a aluminiului. N-au lipsit nici alte ipoteze nastrusnice: de pilda, ca obiectul ar fi un colt al cupei unui excavator. Dar cine a vazut o asemenea cupa facuta din aluminiu? Desigur, arheologii au fost pusi in dificultate: nu pot pune pe eticheta ca este paleolitic, dacic sau macar bizantin. Un lucru cert este ca obiectul de la Aiud este un artefact construit dupa metode ingineresti si ca cele doua orificii demonstreaza ca a facut parte dintr-un ansamblu mecanic. Cui a apartinut acest mecanism si la ce a folosit, ramin enigme de nedescifrat.
Din pacate, obiectul de la Aiud continua sa zaca in depozitul muzeului clujean. Abia anul acesta, asa cum a relatat si "Evenimentul zilei", obiectul a fost prezentat in cadrul unei expozitii temporare. Dar, stupoare! Dupa citeva zile, obiectul a fost retras. De ce si de catre cine, n-am reusit sa aflam de la angajatii muzeului. Cert este ca un asemenea exponat ar aduce mii de vizitatori de pretutindeni din lume. Decenii la rind s-a scris enorm despre obiecte metalice stranii descoperite fie in mine, fie in roci. Dar, de-a lungul istoriei, tuturor li s-a pierdut urma, iar singurul care exista este obiectul de la Aiud. Si este pacat ca acest artefact misterios, unic in lume, sa reintre in uitare."



Deci s-a gasit ceva totusi. Si asta doar la noi.
Titlu: Raspuns: Avioane antice
Scris de: prometeus din 18 Mai 2008, 07:08:24
      "Din pacate, obiectul de la Aiud continua sa zaca in depozitul muzeului clujean. Abia anul acesta, asa cum a relatat si "Evenimentul zilei", obiectul a fost prezentat in cadrul unei expozitii temporare. Dar, stupoare! Dupa citeva zile, obiectul a fost retras. De ce si de catre cine, n-am reusit sa aflam de la angajatii muzeului. "
  ------Probabil ca ulterior s-a descoperit ca obiectul fusese fabricat de industria socialista...
          Intre timp si ideile legate de trenurile de aterizare la ozn-uri au evoluat f.mult.