Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Profetii ale lui Nostradamus

Creat de Kbal, 20 Februarie 2009, 03:33:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

angellla29

Citat din: Tayka din  01 Februarie 2012, 10:18:14
Eu NU cred în existenţa destinului şi ca atare nu pot să cred nici în existenţa viitorului planetar predestinat.Nostradamus a făcut şi el la vremea lui un ban trăgând la damff-uri.Acum însă dacă ar mai încerca cred că doar la otv iar mai ţine poanta. :-D.Singurul eveniment cosmic major,numit ,,semne pe cer'' din păcate există fiind determinat de activitatea solară.În rest ...bolânzii pentru prostime. :roll:
Părerea mea.

Dupa cum stim, viitorul este intr-o continua miscare si pe parcurs (sa zicem) se pot intampla "multe" :evil:

mr

#16
Citat din: Tayka din  01 Februarie 2012, 10:18:14
Eu NU cred în existenţa destinului şi ca atare nu pot să cred nici în existenţa viitorului planetar predestinat.Nostradamus a făcut şi el la vremea lui un ban trăgând la damff-uri.Acum însă dacă ar mai încerca cred că doar la otv iar mai ţine poanta. :-D.Singurul eveniment cosmic major,numit ,,semne pe cer'' din păcate există fiind determinat de activitatea solară.În rest ...bolânzii pentru prostime. :roll:
Părerea mea.
Parerea ta se respecta. :rainbow:
Dar, pentru ca ai ceva ani petrecuti in aceasta viata, as avea rugamintea sa spui cum iti explici faptul ca te-ai nascut in familia in care te-ai nascut, si nu alta, ai primit educatia pe care ai primit-o, si nu alta, ai trait niste evenimente care ti-au fost favorabile (nu neaparat in urma alegerilor tale), si nu potrivnice, ai cunoscut oameni portiviti la momente potrivite, si nu haotic si fara sens, ai ajuns la niste concluzii, desi puteai sa ajungi la altele etc etc. Ceea ce vreau sa spun este ca ai mers totusi pe un culoar si cred ca inevitabil ai sesizat multe limitari pe triectoria ta. Daca ai fi avut o infinitate de posibilitati in a alege probabil erai intr-o alta postura acum. Dar nu esti. Deci ai mers in interiorul acestor repere care oricum sunt suficient de largi incat sa poti gandi ca ai avut liber arbitru total. Si totusi nu ai avut, pentru ca exista o gramada de variante nemanifestate din perioada in care nu erai asa constient de tine asa cum esti azi!
Nu mai zic ca exista indivizi care vin in viata asta cu scopul de a face ceva anume si se deosebesc de ceilalti prin faptul ca sunt extrem e motivati si hotarati sa-si atinga scopul. Oare nu se poate spune ca vin cu un destin in aceasta viata efemera? Ce anume ii determina sa fie diferiti de ceilalti?
Personal cred ca exista o doza de liber arbitru, dar numai in cadrul culoarului pe care suntem. Slava Domnului ca aceste culoare sunt foarte largi...

In ceea ce priveste perceptia realitatii, ramane de stabilit daca ea se "deruleaza" in timp sau simultan, ori in mai multe realitati simultane prin care se poate "sari". Simpla senzatie premonitiva pe care o avem cateodata multi dinte noi poate veni din aceste sfere iar intamplarea intocmai premonitiei sa confirme acest fapt. La fel si cu prevestirea viitorului. E posibil ca viitorul sa fie cat se poate de simultan cu prezentul si in cazul asta nu cred ca putem sa ne bazam numai pe simturile fizice care percep timpul ca fiind liniar. Simpla alegere sa modifice asa-zisul viitor si in acelasi timp sa poata fi perceput in prezent. Ciudat nu? Dar cat se poate de real...
Sa-i dam gir si lui Nostradamus in cazul asta, poate o fi incercat si el sa ne zica ceva....in felul lui. Asemeneni altora, poate nu a incercat numai sa ne arunce praf in ochi. Sau poate e o problema si cu perceptia noastra, asa cum se demonstreaza de multe ori...   Poate, poate..
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tayka

#17
Citat din: mr din  01 Februarie 2012, 13:01:02
...as avea rugamintea sa spui cum iti explici faptul ca te-ai nascut in familia in care te-ai nascut, si nu alta, ai primit educatia pe care ai primit-o, si nu alta, ai trait niste evenimente care ti-au fost favorabile (nu neaparat in urma alegerilor tale), si nu potrivnice, ai cunoscut oameni portiviti la momente potrivite, si nu haotic si fara sens, ai ajuns la niste concluzii, desi puteai sa ajungi la altele etc etc.
Fiindcă mă rogi,am să explic repetând mereu şi mereu,ideia la care eu ader şi pe care tu nu o ..agreezi.Dar pentru că fiecare este liber să aibă şi să-şi scrie propriile păreri iată dece nu cred eu în..ceva predestinat:
M-am născut întâmplător atunci şi acolo,şi nu în altă parte din simplul motiv că un bărbat şi o femeie s-au iubit întâmplător,şi tot din întâmplare,m-au conceput pe mine...Dacă tu crezi însă că totul a fost..,,aranjat'',atunci cum explici faptul că foarte mulţi copii mor la naştere,sau la scurt timp?..Să li se fi stricat programatoarele celor dela ,,Serviciul Destine'' :wink:Şi după cum spui;dacă toată viaţa omul urmează doar un ,,culoar''gata pregătit ,păi atunci înseamnă că şi întreaga viaţa derulată cu întregul ei cortegiu de evenimente,bune sau rele,a fost ,,aranjată''dinainte într-un program bine stabilit,într-un joc copilăresc şi stupid.În acest caz omul nu ar mai avea nevoie de intuiţie,de logică,de discernământ,ci doar de forţă oarbă pentru a merge înainte pe culoarul predestinat lui.Şi mie sincer nu mi-ar plăcea o astfel de viaţă.Desigur că după încetarea vieţii omului în corpul,, dăruit'' de părinţii săi,acel ,,ceva''ce mai rămâne în viaţă este posibil să urmeze cum spui un culoar prestabilit,numai că,, acela''nu mai e ..om :lol:Iar dacă în expunerea ta te-ai referit la spiritul animator întrupat,şi nu la fiinţa umană,atunci desigur că e posibil să ai dreptate.Eu însă jur că m-am referit doar la fiinţa ce umblă bezmetic pe pământ numită ..om.,
Cât despre segmentul de viaţă ce se derulează după momentul morţii,nu putem ştii prea multe,şi de aceia este indicat să subliniem neapărat faptul că ,,aceasta este doar o presupunere personală'',lucru pe care eu după cum observi îl fac mereu,spre deosebire de tine care mai uiţi câte odată,lăsând lumea să creadă că,chiar aşa o fii. :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

alx

va rog frumos sa va intoarceti la tema topicului,ca sa nu fiu silit sa ma apuc de taiat in carne vie pe aici(ma rog,cat o fi de vie carnea lui Tayka,ca el e tare...old) :-D :-D :-D :-D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

andrei

     Salut!
  Nu cred ca exista cu adevarat o abilitate de a prezice viitorul,stiindu-se ca acesta este in continua schimbare.Dupa mine toti acesti vizionari,ma refer la cei adevarati, ale caror predictii s-au adeverit peste timp intr-un procent important,sa zicem de peste 60%,nu au avut o insusire aparte inaccesibila majoritatii oamenilor,ci au avut acces la altceva.Poate la niste scrieri ale unor calatori in timp,poate chiar la vre-o masina a timpului,sau poate au luat contact cu anumite entitati venite din viitor.In nici un caz nu cred ca au reusit sa vada viitorul cu propriile lor puteri.Aproape imposibil dupa mine,mai ales ca unele dintre aceste predictii se intind pe niste perioade de mii de ani.Dupa mine cred ca sa intervenit candva in trecutul acestei lumi,de catre unii din viitor,chiar cu scopul de a se modifica acest viitor.Si cred ca dupa aceasta prima interventie s-au mai adus corectii.De asemeni cred ca nu traim ordinea fireasca a lucrurilor,ci un prezent alternativ,modificat cu un anumit scop. Poate pentru evitarea unei catastrofe planetare...sau poate pentru a se instaura mai usor o anumita Ordine Mondiala. :-D :-D Nostradamus nu era un nimeni.Era un ,,initiat",membru al unor ,,Ordine" stravechi,care studiase anumite ,,stiinte" prin Egipt,inainte sa fie primit la curtea Frantei,de catre Caterina de Medici.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

padme

Citat din: andrei din  02 Februarie 2012, 02:16:35
     Salut!
  Nu cred ca exista cu adevarat o abilitate de a prezice viitorul,stiindu-se ca acesta este in continua schimbare.

O abilitate de a prezice viitorul ar fi sa te pozitionezi cumva deasupra liniei temporale si sa vezi "de sus" intreaga linie. Poate suna cumva aiurea, dar nu stiu sa ma exprim in alt mod! Si oricum am o mare indoiala ca ar reusi cineva o asemenea performanta. Intrebarea e: aceste "predictii" in ce fel modifica/manipuleaza ele deciziile viitoare? Pot sa nu aiba nici un fel de legatura cu viitorul, sau sa nu fie corecte, dar doar prin simplul fapt ca sunt enuntate, parerea mea este ca ele manipuleaza cumva.

Predictiile lui Nostradamus sunt totdeauna interpretate dupa ce evenimentul a avut loc!

Problema e ca ne preocupam prea mult de viitor - trebuie sa recunosc ca viitorul este o necunoscuta care ne cam sperie ca specie! Este stiut ca omul este temator vizavi de lucrurile pe care nu le cunoaste, de aici si aceasta tendinta/dorinta de a exista cineva care "vede" care "cunoaste". Din cauza acestui aspect de multe ori nu mai vedem prezentul, nu ne dam seama ca deciziile luate in prezent ne baga in tot felul de buclucuri viitoare!