Pamantul are o istorie de 4.5 mld ani. In tot acest timp a trecut prin schimbari incredibile pe care inca nu le intelegem cu totul. Eruptii ale super vulcanior, lanturi intregi de munti ridicate si facute apoi una cu pamantul. Se presupune ca de 3 ori pana acum continentele s-au unit intr-un super continent si apoi separat din nou prin tectonica placilor. Mi se pare o ignoranta fatala sa crezi ca "incalzirea globala" ar putea avea cauze antropice, ca omul poate influenta clima la scara planetara.
Sunt informatii acum la indemana tuturor, studiati 30 de min. Ciclurile Milankovitch, miscarea de precesie, si o sa vedeti ca inevitabil Pamantul se indreapta catre o mini era glaciara. Este un fapt astronomic si care nu va putea fi influentat de activitatea antropica. In urmatoarele sute de ani (poate mai repede, e greu de prevazut) Pamantul se va raci semnificativ. Nu e o tragedie, oamenii au mai supravietuit acum 14000 de ani unei mini ere glaciare. Si atunci n-aveau la dispozitie decat niste blanuri. Cu toata tehnologia de acum, o glaciatiune nu va pune nicicum in pericol viitorul omenirii.
Nici macar nu trebuie sa fii vreun fan al teoriei conspiratiei ca sa vezi ca toata porcaria asta cu incalzirea globala tine doar de bani si de politica. Si poate, pana urma, nici nu e asa de rau...oamenii sunt invatati astfel sa conserve resursele, sa fie mai eficienti in folosirea lor, sa respecte natura...nu e rau.
Ce ma deranjeaza pe mine e ca se folosesc de panica generalizata ca un instrument de "educare", ca sa zic asa. Dispar specii de animale !!! Si? Apar altele noi. In fiecare zi. Iar noi habar n-avem. Lucrurile evolueaza, natura gaseste mereu un echilibru. Ce ne deranjeaza de fapt profund pe majoritatea dintre noi este SCHIMBAREA. Si de asta se si folosesc atunci cand creeaza panica. Ei stiu ca un scenariu in care am fi scosi din zona de confort, in care lucrurile cu care am crescut, pe care le stim, s-ar schimba, ne inspaimanta si ne face sa reactionam. Cu bani, cu voturi, cu munca, cu ce poate fiecare. Momentan mi se pare ca religia si ecologismul sunt cele mai tari instrumente de manipulare in masa, genial construite. Functioneaza complementar si suntem usor de tinut in frau.