Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: spooky din 30 Aprilie 2007, 01:18:16

Titlu: Gura de Rai
Scris de: spooky din 30 Aprilie 2007, 01:18:16

(http://www.ziua.ro/pics/2007/04/30/1177869522.jpg)


In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc * Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant

In 1999, un institut de cercetari particular din Bucuresti, angajat de o firma straina pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a gasit ceva care poate fi asimilat cu legendara "Gura de Rai". E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania.

In traditia populara romaneasca, Gura de Rai este un mediu intre cer si pamant cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca pozitionare geografica, Gura de Rai este situata pe un picior de munte si se deschide intr-o pajiste inalta sau un gol de munte. Conform "Mitologiei Romane", cartea lui Romulus Vulcanescu, Gura de Rai este sinonima cu "plaiul", iar autorul considera ca acestor zone mirifice li se releva caracterul sacru si prin titulatura mitropolitilor romani, denumiti "exarhi ai plaiurilor". Romulus Vulcanescu subliniaza ca in zona Gurilor de Rai s-au incuibat cu timpul Nedeiele, sarbatori populare si institutii complexe etnoculturale satesti cu implicatii mitologice.

Sabina Ispas, cercetator la Institutul de Etnografie si Folclor, considera ca termenul de "Gura de Rai" exprima o realitate simbolica a sacrului si una metaforica, in poezia populara, ca imagine artistica a atingerii armoniei absolute. Cu alte cuvinte este vorba doar despre o traditie populara, fara o baza in realitatea concreta, palpabila.

Locul in care organismul nu oboseste

Acestor date li s-a adaugat insa si o imagine fizica, concreta, a unei "Guri de Rai", un loc cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, care are efecte terapeutice exceptionale asupra organismului uman. In 1999, Institutul particular de cercetare "Terra" a fost angajat de o firma romano-franceza sa studieze o zona din Bucegi, situata in apropierea Pesterii Ialomicioara. Societatea era interesata de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone si a oportunitatii de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialisti din mai multe domenii, in special fizicieni si geofizicieni. Cercetarile s-au facut cu aparatura de geodetectie.

Dupa mai multe zile de urcat si coborat pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stanica, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzational in preajma varfului Doamnei: ajuns intr-un anume loc, i-a disparut oboseala. "Ne-am speriat cand ne-a strigat alertat, nu stiam ce s-a intamplat. Evident ca am privit cu neincredere fenomenul, la inceput. In timp insa am constatat, pe propria noastra piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigatiile asupra acestui loc", spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

Primul stadiu al investigatiilor a constat in verificarea tuturor versantilor din zona. "Am constatat ca oricat ai urca, oricat de obosit ai fi dupa mers, in momentul in care ai ajuns in zona respectiva dispare oboseala, lucru care nu se manifesta pe alti versanti. Este vorba de o revigorare a functiilor fizico-chimice cu o rapiditate iesita din comun", declara Dumitru Stanica.

O anomalie geomagnetica atipica

A doua faza a constat in testarea medicala. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecarui subiect care urca panta cu "ciudatenii". Testele medicale au fost reluate si pe o alta culme din apropiere, cu o inaltime aproximativ similara. Rezultatele au condus catre o singura concluzie: in zona cu pricina, exclusiv, se intampla ceva deosebit. Nu numai ca ritmul cardiac isi revine uluitor de repede, desi urcusul se face pe o panta abrupta, dar oamenii in varsta care au fost supusi testelor au declarat o stare de bine general cand stau in acel loc.

S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferentiala, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot masura, printre altele, magnetismul Pamantului. Asa a fost depistata o anomalie magnetica atipica, pe o suprafata de aproximativ un kilometru patrat. "Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialistii din domeniu apar in rupturile de falii, in reflexii ale scoartei terestre sau in alte asemenea fenomene geologice care se inregistreaza intr-o forma atipica pe diagrame. Aici e vorba insa despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stanica, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a stiut sa-l interpreteze. In acel moment am facut legatura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp si care se manifesta printr-o emisie de radiatii patogene, inca ramase cu o origine necunoscuta", ne-a spus Vasile Rudan.

De la coltii dragonului la retelele malefice Hartmann

Problema zonelor geopatogene - sau a anomaliilor magnetice atipice malefice - a fost ridicata de Institutul "Terra" cu mai multi ani in urma. Un nod geopatogen inseamna un loc in care se manifesta fenomene de natura necunoscuta care sunt ostile vietii.

Trebuie mentionat insa ca existenta acestor zone "rele" este cunoscuta de societatea omeneasca de foarte mult timp.

In China antica, spre exemplu, nimeni nu avea voie sa construiasca o locuinta pana ce zona nu era testata de specialistii imperiali, oameni inzestrati cu capacitati paranormale, pentru a vedea daca subsolul are sau nu are "coltii dragonului". Daca acesti "colti" subpamanteni erau detectati de functionarii imperiali, locul respectiv era etichetat malefic, pe el nu se putea construi nici o casa.

Pornind de la aceeasi idee, in perioada interbelica, o serie de experiente dintr-un orasel din Elvetia au condus la teoria "Retelelor Hartmann". Doctorul Ernst Hartmann a observat ca soarecii aflati intr-o anumita incapere stateau grupati dupa directia liniilor si nodurilor unei retele invizibile. Aceiasi soareci se comportau insa normal intr-o incapere diferita. Acest tip de reactie al animalelor i-a dat de gandit si astfel a inceput sa studieze fenomenul si sa traga concluzii interesante. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoartei terestre ascunde retele longitudinale si latitudinale malefice. Fenomenul se manifesta insa ca atare doar in nodurile de la intretaierea acestor retele. n

Armata este interesata de subiect

"Descoperirea absolut intamplatoare a zonei benefice din Bucegi, "Gura de Rai" in traditie populara, vine sa rotunjeasca ceea ce stiam pana acum despre anomaliile magnetice atipice. In primul rand ne intareste ideea ca nimic din ceea ce avem lasat ca memorie colectiva prin folclor nu este gratuit, are cel putin un sambure de adevar", declara Vasile Rudan.

"Ceea ce am gasit noi in Bucegi are o dispozitie geografica identica cu cea descrisa in folclor. In al doilea rand, stim acum ce si cum sa cautam. Pe diagrame, harti ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascutite, pe cand cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai multi ani am fost ocupati cu alte proiecte de cercetare si am suspendat investigatiile din Bucegi, dar intentionam sa reluam cercetarile si sa facem chiar o demonstratie publica. Apoi vom largi zona investigatiilor, deoarece avem semnale ca asemenea locuri deosebite se mai gasesc, cel putin in zona Masivului Retezat. Interesant este faptul ca din informatiile de pana acum rezulta ca fiecarei zone malefice trebuie sa ii corespunda, undeva in apropiere, o zona benefica, la o distanta de cel mult cateva sute de metri. Deocamdata nu vom divulga locatia exacta", spune Rudan.

Acesta mai sustine ca, pe tema cercetarii anomaliilor magnetice atipice din Romania, bune sau rele, urmeaza sa apara o carte si ca Ministerul Apararii se arata foarte interesat de acest domeniu. Cercetatorii de la Institutul "Terra" spera sa se realizeze, cu concursul Armatei, o harta a Romaniei care sa puna in evidenta aceste zone iesite din comun. n

Proiectul Constiintei Globale

In ideea existentei unor legaturi de natura spirituala foarte putin cunoscuta intre om si Pamant se inscrie si proiectul Constiintei Globale. Proiectul Constiintei Globale a luat fiinta in anul 1998, fiind instalate, cu o dispersie mondiala, echipamente electronice interconectate in retea, cu centrul la Princeton, SUA. Reteaua de generatoare aleatorii arata aparitia unor anomalii in functionare in timpul unor evenimente ce afecteaza milioane de persoane. In general, aceasta constiinta globala a omenirii comunica cu Terra. Planeta anunta din timp orice catastrofa care urmeaza sa se produca. Acest comportament nu poate fi atribuit fizicii clasice. Pana in prezent, au fost amplasate 65 de generatoare numerice aleatoare in intreaga lume.

Anticiparea evenimentelor

Cercetatorii au observat ca in timpul unor evenimente la nivel global, diagramele sunt deviate de la pozitia normala, iar schimbarile apar uneori chiar inainte de producerea evenimentelor. In cazul cutremurului si valurilor uriase din Asia, in 2005, deviatiile au fost anticipate cu peste 20 de ore inaintea producerii tragicului eveniment. "Initiatorii proiectului spun ca este prematur sa se discute despre o aplicatie practica a acestui fenomen. Chiar daca se stie ca ceva grav se va intampla, nu se stie ce anume se va intampla, unde si cand. Probabil ca dupa ce vor fi instalate mai multe sisteme, in jur de 100, se va putea identifica si zona expusa. Vom analiza toate inregistrarile, pentru a vedea cum s-a propagat unda emotionala", a spus Adrian Patrut, cel care supravegheaza singura unitate de acest fel din Romania.

Potrivit cercetatorului clujean, acest fenomen este recunoscut de peste 40 de ani, dar acum s-a incercat verificarea acestei teorii la o scara mai mare, cu mai multe persoane. Ideea a fost verificata pe teritoriul SUA, iar din 1998, prin proiectul psihologului Roger Nelson, s-a trecut la montarea de echipamente pe toate continentele. In prezent, proiectul este coordonat la Centrul PCG, desprins din Universitatea din Princeton. "Este clar ca lumea fizicii si cea a spiritului uman sunt legate, aceste experimente o dovedesc, dar inca nu putem sti cum se intampla aceasta", a mai spus Adrain Patrut.

Zonele geopatogene genereaza cancer

In Romania, aceste lucruri se studiaza inca de la sfarsitul anilor '80, adica de peste 20 de ani. Experientele romanesti au condus catre ideea ca zonele geopatogene sunt reale, focarele geopatogene emit radiatii de alta natura decat cele cunoscute, daunatoare organismelor vii, dar ca aceste focare nu sunt constituite in nodurile retelelor Hartmann, adica nu au o dispunere geometrica, regulata in structura scoartei. In urma experientelor din Romania, s-a tras concluzia ca un om care locuieste intr-o asemenea zona timp de zece luni este predispus, in faza incipienta, la insomnie, apoi apare starea de greata, cefaleea, disfunctii ale muschilor inimii, puls aritmic, fibrilatie, contractii musculare dese si intense. In ultima faza apare cancerul. Chirurgul Nicolae Constantinescu a identificat chiar familii intregi bolnave de cancer, ale caror locuinte au fost construite pe asemenea locuri geopatogene.

I. GOLEA

http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-04-30&id=219852
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: LupinThe3rd din 30 Aprilie 2007, 08:54:20
Spooky,
Mi-ai luat-o inainte :). Tocmai cautam pe unde sa postez articolul  :evil:
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: Anna din 30 Aprilie 2007, 12:17:26
dap...avem toate motivele sa credem ca istoria incepe in carpati. sunt tot mai multe argumente sa sustinem asta. (am pus in biblioteca o carte de-a lui delcea despre teoria asta. pentru mine e cea mai interesanta carte)
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: lylyt_ice din 30 Aprilie 2007, 13:47:38
M-a intreb;ce se intimpla oare, cu o familie care isi construieste casa pe o "gura de rai"cu efecte benefice?TRaiesc mult mai mult?Nu mai au nevoie de somn si hrana?Care ar putea fii efectul?
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: LupinThe3rd din 30 Aprilie 2007, 15:45:01
Anna, nu prea cred ca istoria a inceput in Carpatii, ami debraba undeva in Africa, in ce se numeste "leaganul omenirii" pentru ca e cald si umed....
Ce am vazut eu pana acum referitor la "Istoria a inceput in Carpatii" era un mare set de speculatii amestecat cu profetii care au dat pe laturi de fiecare data (7 Ani Apocaliptici a lui Tugui din care nu s-au implinit nimic).Pe scurt "varza".
Oricum pe langa aceste carti pseudo-cum-vrei-tu iti recomand sa citesti Lucian Boia, Istorie ºi mit în conºtiinþa româneascã
Un comentariu interesant legata de carte il gasesti la adresa http://www.pruteanu.ro/CroniciLiterare/230-boia.htm (http://www.pruteanu.ro/CroniciLiterare/230-boia.htm)
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: Shadowman din 30 Aprilie 2007, 16:35:11
De la coltii dragonului la retelele malefice Hartmann

Problema zonelor geopatogene - sau a anomaliilor magnetice atipice malefice - a fost ridicata de Institutul "Terra" cu mai multi ani in urma. Un nod geopatogen inseamna un loc in care se manifesta fenomene de natura necunoscuta care sunt ostile vietii.

Trebuie mentionat insa ca existenta acestor zone "rele" este cunoscuta de societatea omeneasca de foarte mult timp.

In China antica, spre exemplu, nimeni nu avea voie sa construiasca o locuinta pana ce zona nu era testata de specialistii imperiali, oameni inzestrati cu capacitati paranormale, pentru a vedea daca subsolul are sau nu are "coltii dragonului". Daca acesti "colti" subpamanteni erau detectati de functionarii imperiali, locul respectiv era etichetat malefic, pe el nu se putea construi nici o casa.

Pornind de la aceeasi idee, in perioada interbelica, o serie de experiente dintr-un orasel din Elvetia au condus la teoria "Retelelor Hartmann". Doctorul Ernst Hartmann a observat ca soarecii aflati intr-o anumita incapere stateau grupati dupa directia liniilor si nodurilor unei retele invizibile. Aceiasi soareci se comportau insa normal intr-o incapere diferita. Acest tip de reactie al animalelor i-a dat de gandit si astfel a inceput sa studieze fenomenul si sa traga concluzii interesante. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoartei terestre ascunde retele longitudinale si latitudinale malefice. Fenomenul se manifesta insa ca atare doar in nodurile de la intretaierea acestor retele. n

Armata este interesata de subiect

In Romania, aceste lucruri se studiaza inca de la sfarsitul anilor '80, adica de peste 20 de ani. Experientele romanesti au condus catre ideea ca zonele geopatogene sunt reale, focarele geopatogene emit radiatii de alta natura decat cele cunoscute, daunatoare organismelor vii, dar ca aceste focare nu sunt constituite in nodurile retelelor Hartmann, adica nu au o dispunere geometrica, regulata in structura scoartei. In urma experientelor din Romania, s-a tras concluzia ca un om care locuieste intr-o asemenea zona timp de zece luni este predispus, in faza incipienta, la insomnie, apoi apare starea de greata, cefaleea, disfunctii ale muschilor inimii, puls aritmic, fibrilatie, contractii musculare dese si intense. In ultima faza apare cancerul. Chirurgul Nicolae Constantinescu a identificat chiar familii intregi bolnave de cancer, ale caror locuinte au fost construite pe asemenea locuri geopatogene.

    Poate ne da cineva amanunte despre reteaua Hartmann...Ce influenta au ele in "sirmo-terapie" si in cursurile  de "radiestezie"...Cum sunt dispuse,la ce distanta,ce e nodul "malefic",cum se intretaie,ce rol au ele ,cum influenteaza ele terenurile agricole,cum creste coceanul,balaria si sfecla in zona punctelor "malefice" si citi bani au dat la cursuri cei care au luat diplome de initiati in "sirme" si "noduri geopatogene malefice"...
  Curaj !  :-D
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: loreley din 30 Aprilie 2007, 17:36:41

               A  fost  o  emisiune  nush pe  care  post in  care sa- vehiculat ipoteza  ca  si  in  BUcuresti  exista zone zoopatogene (radon)  si chiar  ar  exista  o  harta a  Bucurestiului cu  aceste  zone.
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: loreley din 30 Aprilie 2007, 17:53:25

          Ups :evil:  adica geopatogene :-D
           Scuze
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: Anna din 30 Aprilie 2007, 17:56:24
da...am auzit si eu. s-a vazut in mod special dupa comportarea la cutremurul din '77.
ar fi zona tineretului, si zona 13 septembrie pe langa casa poporului...cel putin eu ata am retinut  :wink:
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: calinahanna din 02 Mai 2007, 15:52:07
@Anna

Stii ceva de cartierul Uranus? (fara search pe Google..  :-))
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: Anna din 02 Mai 2007, 15:54:49
@Anna

Stii ceva de cartierul Uranus? (fara search pe Google..  :-))
nu....doar atat am retinut. imi pare rau ca nu am fost mai atenta. aaaa si zona pieptanari stiu ca a fost inclusa, ca doar e vecina cu tineretului.
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: ryn din 02 Mai 2007, 17:34:08
Aaaa Uranus... ce vremuri... adevarat cartier cu bucuresteni autentici... frumos... zona cosbuc pana la Mariott... rasa toata, au mai ramas cateva case ... ce pacat...
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: calinahanna din 02 Mai 2007, 17:36:32
@ryn

Asta stiu si eu... Credeam ca e vorba de ceva mai deosebit...
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: adrianh din 02 Mai 2007, 23:25:38
Shadowman intreba despre nodurile  Hartmann,iar loreley despre zonele geopatogene din Bucuresti!

Am gasit pe internet si o chestie foarte interesanta cu privire la zonele geopatogene din Bucuresti,care sper sa va lamureasca cat de cat!

Densitatea cea mai mare de perturbari geopatice foarte puternice se afla in jurul Palatului Parlamentului in apropierea Casei Presei si in zona Cotroceni. Elena Ceausescu stia despre existenta catorva focare chiar in Palatul Cotroceni.
Dupa aproape zece ani de munca, fizicianul Ancu Dinca a reusit sa contureze o harta generala a focarelor geopatogene din Bucuresti. Adica zonele in care acestea se manifesta cel mai intens.
Este vorba despre harta celor mai mari concentrari de focare geopatogene din Capitala. Astfel, zonele cele mai periculoase sunt in sectorul 5, intre Calea 13 Septembrie, soseaua Antiaeriana, soseaua Salaj, Zetarilor, Drumul Gazarului si strada 11 Iunie. Aici focarele geopatogene sunt foarte apropiate una de alta, uneori chiar la cativa metri distanta unul de altul, si au o emisie de radiatii de inalta intensitate.
Urmeaza sectorul 1, cu o densitate relativ mare de focare pe toata suprafata, in special in zona centrala. Cel mai rau arata aici o fasie lata de cateva zeci de metri, cuprinsa intre Casa Presei si Piata Romana. Aici, influenta negativa este determinata de o "ruptura de falie tectonica", dupa cum spune Ancu Dinca. Zona de vest si nord-vest a sectorului 1 sta relativ bine, intre Aeroportul Baneasa, Calea Grivitei si Calea Giulesti.
Sectorul 6 sta si el destul de rau, pe aproape toata suprafata sa, mai putin zona de vest.
Sectorul 2 se situeaza mai bine deoarece aici densitatea focarelor geopatogene este mica, iar intensitatea emisiilor nocive este relativ medie pe tot cuprinsul sectorului.
Sectorul 3 are probleme in centru si in alte cinci insule mai mari in zona Titan, Mihai Bravu, Republica, CFR Titan si Policolor. Situatia acestui sector este mult mai buna insa decat in cele prezentate mai sus.
Sectorul 4 sta cel mai bine, cu 4 zone restranse in care se manifesta fenomenul geopatic: Tineretului, Constantin Brancoveanu, CFR Progresul si Depoul IMGB.
Vestea buna este ca problema geopatica poate fi remediata. Cercetatorii in domeniu au retete de corectare a perturbarilor geopatice. Cea mai simpla solutie pentru asemenea situatii este mutarea patului sau a biroului intr-un alt loc. O alta solutie este amplasarea in spatiile locuite a unei cantitati de cristale, in special cuart. Pot fi folosite si aschii de marmura, care se procura mai usor. "Este important ca aceste cristale, indiferent de tipul lor, sa fie spalate cat mai des cu apa. Cea mai simpla metodea este de a le aseza intr-o galeata si a lasa apa sa curga peste ele timp de aproximativ o jumatate de ora", ne-a spus Ancu Dinca.
O alta metoda este amplasarea la parterul cladirilor, sub pardoseala, a doua placi metalice, de preferinta din otel galvanizat. Dimensiunile placilor sunt de 0,90-1,20 metri latime si 1,8 -2,4 metri lungime, asezate in unghi drept una fata de alta.
Pentru a clarifica cine ar trebui sa aiba cristale in casa, cea mai afectata zona din Bucuresti, in opinia radiestezistilor, e cuprinsa intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Cosbuc, in jurul Palatului Parlamentului. Aici focarele geopatogene sunt cele mai dese si mai puternice. Urmeaza zona dintre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, mai putin populata, din fericire. Cei ce au studiat fenomenul spun ca accidentele frecvente din zona Casei Presei se datoreaza tocmai acestor anomalii magnetice ale Pamantului.
Apoi centrul orasului, respectiv Piata Romana, Piata Universitatii si Piata Unirii. Aproape de acest palier se afla si zona Cotroceni. Celelalte zone ale orasului pot fi catalogate de nivel 3, adica de nivel mediu, "oarecum normal pentru un oras mare", dupa cum spune Ancu Dinca. "Cam un sfert din oras emite radiatii geopatogene de intensitate periculoasa. Sigur, periculoasa daca nu are un minimum de protectie, iar minimum de protectie provine din cunoastere", a concluzionat specialistul Ancu Dinca.

Un alt articol ar fi:
Nodurile Hartmann si zonele geopatogene din Bucuresti

Globul pamintesc este strabatut de o vasta retea cosmo-telurica, de niste radiatii care vin din adincul Pamintului si care ne pot influenta viata.
Desi nu aveau instrumente de masura ultrasofisticate, oamenii din vechime stiau foarte multe lucruri de care noi abia astazi aflam. Reteaua Hartmann este peste tot si nu o putem evita.
Aceasta retea seamana cu un soi de ziduri de plasa foarte inalte care se ridica din sol.
Aceasta "plasa" vibratorie radioactiva se intinde pe directia nord-sud din doi in doi metri, iar pe directia est-vest din 2,5 in 2,5 metri. Grosimea acestor ziduri verticale - sa le numim "linii Hartmann“- variaza intre 16 si 20 cm.
Reteaua se stringe si se alungeste pe masura ce ne apropiem de poli. Este ca si cum am lua globul pamintesc si am desena pe el meridianele si paralelele.
Reteaua Hartmann este invizibila asa ca tot ce putem face este sa ne folosim imaginatia pentru a creea imaginea ei.
Doctorul Ernst Hartmann a observat ca soarecii aflati intr-o incapere, stateau grupati dupa directia liniilor si nodurilor unei retele. Acest tip de reactie al animalelor i-a dat de gandit si astfel a inceput sa studieze fenomenul si sa traga concluzii interesante.
Mecanismul prin care este generata reteaua Hartmann este inca necunoscut de oamenilor de stiinta. Probabil ca ea apare in urma unor interferente intre cimpuri, dar de ce natura sunt acestea nu se stie cu exactitate.
Radiatiile Hartmann nu sint de natura electromagnetica si nu pot fi masurate cu aparate obisnuite dar le putem pune in evidenta prin masurari radiestezice.
Prin acest fel de masuratori, folosind o simpla ansa sau pur si simplu doua bete sau vergele, se determina locurile unde se gasesc izvoare subterane si pot fi sapate fintini.
Reteaua Hartmann traverseaza intreaga suprafata a pamintului, toate solurile, toate locuintele, producind perturbari.
Majoritatea fiintelor vii sufera influente nocive daca sint plasate pe liniile Hartmann, dar mai ales in dreptul unui nod Hartmann. in ochiurile retelei nu se simte nici un fel de influenta.
Singurele animale despre care se stie ca se simt bine - si de aceea se asaza de bunavoie mai ales in nodurile retelei sunt pisicile si soarecii.
Reteaua H era cunoscuta in timpuri de demult si oamenii isi alegeau cu grija locurile unde isi construiau case, cultivau plante, cresteau animale,etc. Evitau zonele cu anomalii folosindu-se de instinctul pasarilor, animalelor sau de masuratori radiestezice. Prin masuratori radiestezice s-a determinat ca reteaua Hartmann cade la periferia piramidei lui Keops, iar in interior cadrilajul teluric lipseste, ca impins in afara. Templul se afla deci intr-un spatiu ecranat de efectele radiatiilor Hartmann.
Este de dorit sa plasam patul in camera, astfel incit locul unde se afla perna, si deci capul nostru, sa nu fie chiar pe un nod Hartmann. in acest loc petrecem citeva ore in fiecare noapte si ne putem expune fara sa stim unor perturbari energetice, datorate radiatiilor Hartmann, care pot duce la somn agitat, cosmaruri, boli cronice si chiar cancer.
Nu inseamna ca toate persoanele care dorm in dreptul unui astfel de nod se imbolnavesc. Asta depinde pina la urma si de rezistenta organismului fiecaruia.
Cei care au studiat terapia cu ajutorul cristalelor sint de parere ca daca plasam mai multe bucati de cuart in incapere, pe care le spalam periodic cu apa, reusim sa mai reducem din efectul daunator al radiatiilor Hartmann. Influenta radiatiilor Hartmann este crescuta in apropierea transformatoarelor de tensiune electrica.
Parerea mea este ca in ultimul timp o cauza a multor boli este poluarea electromagnetica si informationala a mediului inconjurator, precum si putin studiata actiune a zonelor geopatogene.
Prin zone patogene se inteleg zonele limitate de suprafata terestra, in care unele specii de plante si animale, precum si omul, incearca un impact stresant, care provoaca diverse dereglari si scaderea rezistentei organismului la boli,si am mai auzit ca pisicile absorb energie negativa si le plac "nodurile" iar cateilor nu. Ei stau in zonele cu energie pozitiva!acum eu nu stiu cat la suta este adevar,si imi pare rau ca nu mai am sursele articolelor!aceste articole le-am avut in calculator!
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: Shadowman din 02 Mai 2007, 23:53:08
Aceasta retea seamana cu un soi de ziduri de plasa foarte inalte care se ridica din sol.
Aceasta "plasa" vibratorie radioactiva se intinde pe directia nord-sud din doi in doi metri, iar pe directia est-vest din 2,5 in 2,5 metri. Grosimea acestor ziduri verticale - sa le numim "linii Hartmann“- variaza intre 16 si 20 cm.
Reteaua se stringe si se alungeste pe masura ce ne apropiem de poli. Este ca si cum am lua globul pamintesc si am desena pe el meridianele si paralelele.
Reteaua Hartmann este invizibila asa ca tot ce putem face este sa ne folosim imaginatia pentru a creea imaginea ei.
Doctorul Ernst Hartmann a observat ca soarecii aflati intr-o incapere, stateau grupati dupa directia liniilor si nodurilor unei retele. Acest tip de reactie al animalelor i-a dat de gandit si astfel a inceput sa studieze fenomenul si sa traga concluzii interesante..
 
  Si cu ceapa ,sfecla ,patrunjelul,cocenii si spicele de griu cum ramine...?  :roll: Cresc din 2 in 2 metri,ori ba...?  :-)
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: lylyt_ice din 03 Mai 2007, 00:19:25
Pai daca le dai cu praf de marmura ...cum sa nu creasca(?) ,sau le plantezi pe placi de otel perforate...
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: loreley din 03 Mai 2007, 09:17:19

        MUltumesc  pentru raspuns  adrianh.  Articolul este interesant.Radiatiile  sant  pe  baza  de  radon?  Si  ce a  spus  Shadowman cam  asa e cresc  din  2 in  2?
        Eu am  pisica dar  doarme  peste  tot n-are nici o  treaba :-D
        POate  mai  ai  informatii.
        Multumesc
Titlu: Raspuns: Gura de Rai
Scris de: adrianh din 03 Mai 2007, 22:32:46
pentru moment sunt singurele informatii pe care le detin,dar cum mai aflu ceva noutati,am sa vi le comunic!ma bucur ca va place articolul postat de mine
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 20 Iulie 2019, 23:05:31
Bizar cum de 12 ani (!?) n-a mai opinat nimeni pe acest subiect.
Bizar, pentru că așa-numita "gură de rai" a tot făcut "rotocoale" pe Net - adică a fost rulată în buclà ani buni, zeci de site-uri preluând, fàrà vreun simț critic, senzaționalisme de tip Cinamar.
Mi-a (re)venit acum în minte chestiunea, căci voi avea o scurtă vacanță curând, și poate mă voi preumbla prin zonă . Așa că, ce mi-am zis ? Ia să vedem, a mai avansat cu ceva vechea zvonistică ?
Desigur, nu. Aceleași "rudanisme", " cinamarisme", 'dzr-isme"...etc / s.a.m.d.

Un singur reper mai acătării am găsit - link-ul aceasta:
https://www.taradacilor.ro/2018/10/23/sus-in-padina-si-de-acolo-la-cascada-doamnei-gura-de-rai-si-cascada-obarsia-ialomitei/

E mai serios, zic eu, în primul rând ptr. că nu trâmbițează, strident și stupid, vreun "miraculos ocult", ci relatează, aproape ca fapt divers, trecerea prin zonà.
Si chiar dă reperele exacte, fără fasoane - lucru mai mult decât serios...chiar bun-simț de-a binelea !

E drept, posibil să se fi înșelat autorul /autorii. De aceea íntreb: a mai parcurs cineva traseul indicat ?
Nu de alta, dar nu țin să-mi tocesc pingelele degeaba.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: abyss din 22 Iulie 2019, 16:05:51
S-a mai discutat insa pe alte topicuri.
Asta înseamnă off-topicul. Informatiile devin împrăștiate, din nefericire.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 22 Iulie 2019, 20:20:26
Da...ar fi trebuit să-mi închipui.
Până una-alta, ca părere preliminară, socot că tam-tam-ul de pe Net e doar o grosieră exagerare. De ar fi fost ceva la dimensiunile zvonite, s-ar fi simțit în zonă (interdicții, cercetări, perimetru securizat, s.a.m.d.). Ca sà nu mai zic cà arealul Bucegilor a fost bătut / străbătut de milioane de oameni (mai ales în ultimele 2 secole), iar un plasament ca cel vehiculat pe Net n-avea cum sà ràmánă tainic atâta vreme.
Dar nici nu exclud existența unor anumite particularități, sau ciudățenii - poate legate de magnetism, cum ziceau și cei din articolul ce l-am citat.
Cred cà fenomenul e gonflat de senzaționaliști ca și cele Șapte Izvoare (tot prin zonă).
Dar...dacà apuc, voi verifica personal - iar de voi sesiza ceva, voi comunica.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 29 Iulie 2019, 15:58:35
Ei bine, acum 4 zile am ajuns prin zonă,  cercetând-o.
Telecabina nu funcționa pe tronsonul Babele-Peștera, așa că a trebuit să-mi depășesc efortul programat, adăugând și un dus-întors pe versant. M-am obosit destul - suficient cât să pot simți, eventual, vreo "împrospătare".

Înainte de a ajunge la stația telecabinei, am părăsit marcajul " cruce albastră", luând-o pe "dungă albastră", înspre Cascada Obârśia Ialomiței. După vreo 20 min., curios, am activat Waze pe mobil, si spre surpriza mea, am văzut punct "Gura de Rai"...hahahah !
Deja era clar că nu poate fi nimic serios, dar am continuat drumul, abătându-mă de la traseu. Am ajuns pe "punct", ba m-am și învârtit prin zonă vreo oră (în toate direcțiile).
Rezultat - nimic deosebit. Nicio senzație aparte, nicio percepție mai altfel. Cu busola proprie (ac magnetic, standard M.Ap.N) am făcut măsurători - nimic, absolut nimic nu perturba acul, ce arăta cuminte nordul corect.

Așa că...m-am ales doar cu farmecul drumeției - o satisfacție per se.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: abyss din 30 Iulie 2019, 11:14:19
Poate ține manifestarea "efectului" de un anumit moment/e. Poate trebuie mers pana de sanziene... ori chiar atunci. Fiind vorba poate de o fântână energetica ori de vreo acumulare tip punga. Cine știe? Sunt prea multe aspecte de analizat ...
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 30 Iulie 2019, 15:40:03
E drept, m-aș grăbi dacă aș dezavua intreaga poveste doar prin prisma experienței mele.
Poate depinde de moment, poate depinde de persoană. Prin asta intrăm însă iar în subiectivism - ca śi în relatările despre Pădurea Baciu. Unii simt...alții (majoritatea) nu.
Am făcut totuși o poză, la un pisc în care natura a "lucrat" o formă ciudată. E vizibil cam din toată aria, iar cineva cu imaginație mai fecundă ar putea chiar vizualiza la vârf o "placă", sau un "basorelief".

Cam asta ar fi...cel puțin la o primă explorare. Pentru concluzii 100% tranșante ar trebui ca un grupstea acolo cel puțin două săptămâni - și atunci diversitatea indivizilor / momentelor ar contribui la exhaustivitate.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 31 Iulie 2019, 21:20:21
Atașez un segment din harta ce-am folosit-o, pentru indicarea precisă.
Am urmat firul roșu de pe mijlocul imaginii (traseul "linie albastră"), ce merge aproape paralel cu Ialomița. M-am oprit cam pe la jumătatea traseului, înainte de a ajunge la Cascada Obârșiei, și m-am tot sucit prin zona dintre pârâu și crestele ce se vàd desenate cu zimți maro (unde am pozat și " placa" dăltuită de intemperii).

Mai adaug un fapt oarecum amuzant. În afară de faptul că ín zonà existà deja Pensiunea "Gura de Rai" (hihiihi), chiar și locul marcat GPS ca fiind "Gura" urmează să aibă un stàpân. Am descoperit, învârtindu-mă prin zonă, că locul e marcat deja cu pari și sfori colorate, pe o arie de cel puțin 100 metri pătrați. E și un soi de colibă în perimetru, ceea ce mă duce cu gândul că proprietarul (sau proprietarii) sunt persoane particulare, nu instituții.

Energii, ne-energii...careva are de gând să facă bani de acolo.
Exploatând, probabil, energiile (și buzunarele) celor ce cred în asemenea energii...
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: abyss din 01 August 2019, 00:04:53
"aparate de tip Partington," asta a lipsit pentru a se demonstra nemaivazutele...
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: xperyens din 01 August 2019, 00:07:48
Exista cateva locuri in care m-am deplasat cu userul de forum Godak, mai multe. Insa cateva au fost mai ciudate. Niciunul, eu sau Godak, nu este "cu energiile". Defapt pe mine ma anima un sentiment de repulsie in general fata de "energii".  Totusi, apropo de "Gura de rai" din Bucegi, exista o carte scrisa de unul Ionut Musceleanu, unde se regasesc si motivele unor inventii apropo de acel loc: https://www.libris.ro/gura-de-rai-din-bucegi-vald-ionut-musceleanu-CID978-606-94247-6-6--p1073402.html
Am fost deci cu userul Godak si am gasit zone in care perceptia spatio-temporala este afectata clar, cel putin dpmdv,... si exista niste indicii ca acestea exista, cu tot cu scepticismul unora. Mai exista si zone in care "energiile" se manifesta palpabil. Sunt absolut convins ca se petrec lucruri sub ochii nostri, insa sunt rare.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 01 August 2019, 13:16:45
Combativul @Godak, pare-mi-se, l-a studiat pe V.I.M. Sau invers...Cine știe, poate se și cunosc...
Dar lăsându-i deocamdată pe...ambii, la afirmația  "se petrec lucruri sub ochii noștri" subscriu, dle. @xperyens. Eu practic scepticism, nu negaționism. E ca diferența dintre atei și agnostici, să zicem.

Posibil ca d-ta să fi simțit niște manifestări. Nu țin să aflu, neapărat, în ce au constat, ci doar dacă s-au repetat.
Altminteri, rămânem ori în subiectivism, ori într-un larg relativism
Sau dacă și ghidușul @Godak a simțit similar.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: abyss din 01 August 2019, 14:05:21
Pe mine m-ar interesa ce sunt aparatele tip Partington daca stie cineva. Am citit si in cartea domnului Musceleanu, rasfoind pe linkul de mai sus.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: xperyens din 01 August 2019, 19:45:00
Posibil ca d-ta să fi simțit niște manifestări. Nu țin să aflu, neapărat, în ce au constat, ci doar dacă s-au repetat.
Altminteri, rămânem ori în subiectivism, ori într-un larg relativism
Sau dacă și ghidușul @Godak a simțit similar.

Pot sa confirm ca intr-un loc cel putin am verificat si seara si dimineata si manifestarile s-au repetat. Acelasi fel de manifestare l-am gasit in doua locatii, insa in cea de-a doua locatie nu am putut sa reverific deoarece nu am stat in zona mai mult timp, poate ne vom intoarce acolo canva. N-as vrea sa dau detalii despre locatii sau cum anume am simtit eu aceste manifestari, insa par de contact cumva.

Nu pot sa vorbesc in locul userului Godak.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 01 August 2019, 20:37:08
Mulțumesc ptr. precizări, dle. @xperyens.
Nici nu insist pe dezvàluirea locurilor, sau trăirilor. Cu atât mai mult cu cât acestea din urmă par a fi intime / lăuntrice, fapt ce te îndeamnă spre discreție.
Rețin repetabilitatea, aspect ce conferă greutate impresiilor. Posibil ca eu să nu fi ajuns ín punctul potrivit - dubiu ce m-a fràmântat și la fața locului, de m-am tot învârtit prin zonă. Dar dacă e așa, înseamnă că aria de percepție e f.îngustă (dacă nu chiar variabilă), și în niciun caz nu e vorba de..."un km.pătrat", cum tot rostogolesc sursele Net.

Iar dacă fenomenul, acceptat ca real, e în același timp și variabil, treaba se complică. Ce naște variațiile ? O anumită ciclicitate / secvențialitate regulată, sau capriciile unei/ unor...forțe ?
Întrebări, întrebări...
Poate voi mai da și eu un alt ochi pe acolo - dar abia pe la anu', în alt concediu. Până atunci, dacà și alții au mai avut trăiri / experiențe similare, ar fi util să le aflăm - căci coroborarea cazuisticii ar putea contura mai bine ipotezele.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: xperyens din 01 August 2019, 21:03:49
Nu este vorba in aceste cazuri despre trairi deosebite launtrice, dar la cati nebuni, inchipuiti si profitori exista, daca am detalia in public locurile sau starile, ar putea la fel de simplu sa se duca acolo si sa-si asume trairi. Ar fi interesant sa bagam o minciuna si sa vedem cum se naste o generatie noua de paranormali.  :evil:
Cand am spus manifestare de tip contact, ma refeream la faptul ca este de intampinare - nu comunicare propriu zisa desi este posibil sa fie o comunicare mai subtila - si probabil cele de tipul asta raman acolo.
Deci este posibil sa discutam de mai multe tipuri de astfel de manifestari. Am mai intalnit una ciudata tare dar foarte diferita fata de cele deja relatate, cred ca cei care erau cu mine au zis ca sunt sarit de pe fix cand ma vedeau cum palpam cu mainile ceva ceea ce parea o coloana care iesea din pamant si se inalta spre cer dar fara sa se vada nimic.  :lol: Culmea este ca asta se intampla pe marginea unei poteci. Nu am reverificat daca se manifesta tot acolo, este posibil ca unele sa nu fie legate de un reper fix, insa este doar o speculatie pentru mine cel putin.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 01 August 2019, 21:17:55
Interesant, fără doar și poate.
Asta îmi reamintește o postare mai veche a colegului @Gânditorul, din 24 .04.2017:
" Muntele Alb, Muntele Ascuns din povestirile cinamareze... le-am vazut o singura data deasupra unui palc de copaci dupa un drum istovitor pe munte. Dupa ce am trecut de copaci ...zero, nimic. Iluzie, oboseala, nu stiu nici acum desi au trecut peste 10 ani de atunci si am refacut traseul de cateva ori."

Pare ceva similar - la nivel de percepție subiectivă. L-am rugat pe colegul @Gânditorul să aprofundeze, dar se pare că...n-a văzut postarea.

Și mai cunosc câteva povești ale unor amici, cărora le acord aceeași premisă de sinceritate E clar cà ei au perceput "ceva", dar la fel de nebulos și inexplicabil.

P.S. - 100% de acord despre (prea) mulții aiuriți care ar profita de indicii să...mânjească zona. E o problemă...ca și cu ăla/ăia de se împroprietăresc pe lângă Obârșie.
Titlu: Re: Gura de Rai
Scris de: Grifon din 02 August 2019, 16:26:17
Pe mine m-ar interesa ce sunt aparatele tip Partington daca stie cineva. Am citit si in cartea domnului Musceleanu, rasfoind pe linkul de mai sus.
Din păcate, această noțiune nu-mi spune nimic. Nu am auzit niciodată despre asemenea aparate, și nici la căutarea Google nu am găsit ceva relevant.
Poate sunt ceva de pionierat, neomologate sau neacceptate, până în prezent, în "oficialul științific". Așa au mai fost multe invenții (ex: " detectoare de ectoplasmă"), însă nu s-au probat valide / eficiente în timp.
Ca părere proprie, zic că dacă e nevoie de măsurători prea subtile (sau îndoielnice / discutabile), fenomenul își diluează semnificația la nivel general. Cu scule specifice, specialiștii pot demonstra multe...pretutindeni, fără ca revelațiile lor să spună ceva palpabil oamenilor obișnuiți.
Cu alte cuvinte, dacă eu nu simt nimic (direct sau subtil), la ce m-ar ajuta citirea grilei / scalei unui aparat misterios (atașament) ? Ar fi, vorba 'ceea, doar "știință de dragul științei"...