Autor Subiect: Comentarii libere....  (Citit de 260043 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 884
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
  • Vezi Profilul
 • Liked: 599
 • Likes Given: 3044
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #570 : 08 Iulie 2018, 08:39:21 »
România “ne-resetabilă” şi moştenirea “neamului prost”

Punctul de vedere al Dr. DORU POP – Conf. universitar la Universitatea Babes-Bolyai Cluj.

“Resetarea” societăţii în care trăim nu este posibilă pentru că pur şi simplu nu există resursele umane pentru a o realiza.
Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice.
Aşteptând această resetare, demonstrăm că suntem o

comunitate care aşteaptă minuni din nimic.
Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum
De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbaţi curajoşi şi femei inteligente, cetăţeni bine educaţi şi intelectuali formaţi de-a lungul câtorva generaţii au fost ucişi sau au fugit din această ţară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi.
Naţiunile şi popoarele nu sunt un sac fără fund, bazinul lor genetic nu regenerează la nesfârşit. În teoria politică există o ştiinţă numită demografie politică, specializată în studierea efectelor transformărilor care au loc la nivelul structurii populaţiei asupra societăţii în ansamblul ei. Funcţionarea unor sisteme politice sau disfuncţionalitatea socială nu pot fi înţelese fără studierea dinamicii populaţionale.
În întreaga lume asistăm la nişte transformări demografice fără precedent, iar dezechilibrele demografice au fost mereu o sursă pentru marile conflicte globale sau regionale.
Aş vrea să atrag atenţia asupra efectelor negative ale acestei schimbări demografice pentru istoria recentă a naţiunii noastre şi asupra modului cum arată instituţiile publice şi private de la noi. Pretutindeni vedem surogate de profesionişti publici, fantoşe de politicieni, profesori contrafăcuţi, medici incompetenţi.
Peste tot întâlnim o lipsă cumplită de profesionalism şi ne ciocnim de zidul competenţelor false.
De unde provin aceste defecte congenitale, extinse la nivel naţional? Din epuizarea demografică!
Prima golire demografică s-a produs la începutul secolului trecut şi a fost o consecinţă nefastă a celor două războaie mondiale.
În urma conflagraţiilor mondiale, România a pierdut, cumulat, aproape 10% din populaţie, mai ales de sex masculin.
Conform estimărilor, în urma primului conflict global am pierdut peste 600.000 de oameni (civili şi militari), iar în cel de-Al Doilea Război Mondial au murit peste 500.000 de oameni (civili şi militari).
La pierderile cumulate trebuie să adăugăm şi victimele Holocaustului şi pe cele ale pogromurilor rasiale, ceea ce înseamnă cel puţin încă 1,2 milioane de oameni.
Catastrofa demografică a continuat şi în România stalinistă. Urmând modelul sovietic, statul român a demarat un proces de epurare demografică pe criterii de clasă, orientându-se mai ales împotriva elitelor sociale şi intelectuale.
Astfel, conform evaluărilor din Raportul Tismăneanu, se pare că ar fi vorba de 350 de mii de victime – deşi alţi cercetători susţin că între 1948 şi 1989 au fost ucise 1,2 milioane de persoane.
Oricum încă 10% din cetăţenii statului român au fost eliminaţi, şi nu vorbim doar despre elita politică.
A fost distrusă o întreagă pătură medie, inteligentă şi valoroasă: săteni bogaţi, preoţimea educată, precum şi o mare parte a intelectualităţii urbane (medici, avocaţi, jurnalişti).
Evreii şi etnicii germani
La aceste victime politice se adaugă cumplita dispariţie a unor etnii întregi, care are consecinţe grave pe ansamblu.
Pierderea irecuperabilă a cel puţin două etnii foarte importante pentru structura socială a statului român modern, evreii şi etnicii germani, este incomensurabilă.
În aceeaşi perioadă au plecat din România aproape jumătate de milion de evrei (conform statisticilor din 1947 erau peste 400 de mii de evrei în statul român), dar distrugerea este şi mai mare, dacă ţinem cont că în 1930 România Mare număra peste 750 de mii de etnici evrei, în timp ce astăzi mai există doar 6.000 de persoane care se declară de această etnie.
Evreimea românească a avut un rol de urbanizare, de racordare la valorile cosmopolite şi de stimulare a vieţii artistice, culturale şi economice.
Să nu uităm nici că Nicolae Ceauşescu a primit jumătate de miliard de mărci pentru alţi aproape 200 de mii de etnici germani, pe care i-a vândut ca pe nişte bunuri de export.
Numai că, tot conform recensământului din 1930, ştim faptul că România avea peste 745 de mii de etnici germani. Astăzi mai sunt puţin peste 60.000.
România a mai pierdut aproximativ 10% dintre cetăţeni, dintre care mulţi reprezentau o elită socială, modele publice de comportament.
Exodul după 1989
A treia şi cea mai mare golire demografică a avut loc după 1989. Deşi statisticile nu sunt concludente, pentru că mulţi români şi-au luat lumea în cap, pur şi simplu au plecat fără să se mai uite în urmă şi fără să oficializeze această plecare, se estimează că undeva între 2,5 şi 3 milioane de concetăţeni au emigrat în ultimii 25 de ani.
Numai în 2007 au plecat voluntar aproape o jumătate de milion de români.
Şi nu au plecat infractorii, leneşii sau ignoranţii. Au plecat tinerii de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei curajoşi şi cu iniţiativă, cu profil psihologic de învingători, indivizi gata să muncească, dispuşi să facă eforturi remarcabile de adaptare la o nouă societate.
Iarăşi, ce aveam mai bun din punct de vedere demografic.
Golirea etnică a dus şi la atingerea limitelor morale şi etice. Pentru că mârlănia şi primitivismului comportamentelor nu se schimbă peste noapte.
Lipsa de decenţă şi eleganţă în comportamentele publice nu pot fi predate sau învăţate din manuale de “bune maniere”.
Cine a luat locul acestor oameni, pentru că, de fiecare dată, după fiecare golire demografică, locurile goale au fost umplute de cineva?
Din păcate în locul unor oameni cinstiţi şi educaţi, instituţiile româneşti au fost populate cu hoţi şi şarlatani. În locul unor intelectuali de calitate am fost obligaţi să punem analfabeţi şnapani, în locul unor oameni capabili să dialogheze civilizat, am adus făpturi care urlă şi creaturi care înjură şi scuipă, ghiolbanii şi primitivii i-au înlocuit pe oamenii inteligenţi şi serioşi, urmând vechea filozofie mioritică: nimeni nu este de neînlocuit, cum nu se poate mai FALS.🤔
Cu cât te pricepi mai puţin la un lucru, cu atât ai şanse mai mari să fii pus într-o funcţie care să-ţi permită să administrezi acel domeniu. Incompetenţa a devenit la noi o formă de calificare.
Miliţienii au ajuns profesori de democraţie, turnătorii au devenit instructori de etică şi morală, iar nulităţile s-au transformat în modele de comportament.
Când vulgaritatea şi nesimţirea sunt substitutele bunei-creşteri, nu mai e nimic de făcut, nu mai poţi dobândi deprinderi civilizate la doctorat.
Pseudo-intelectualitatea compusă dintr-o clică nepotistă s-a instaurat definitiv şi confortabil în fotoliile lăsate libere de oamenii de calitate, diverşi mitocani iau drept libertate de exprimare sudalmele, şi orice semianalfabet care crede că vorbirea este egală cu inteligenţa îşi dă cu părerea despre cum ar trebui să arate lumea.
Farsorii dansează goi pe scena publică, mimând societatea civilă, iar mass-media este plină de ipochimeni care nu cunosc regulile de gramatică elementara, nimic nu-i împiedică să debiteze aberaţii.
Impostura academică pe care o vedem expusă zilnic este doar vârful de aisberg, cu cât coborâm mai jos în infrastructura demografică a ţării în care trăim, vedem pretutindeni dezastrul.
Din păcate, el se produce de mai bine de o sută de ani, de un secol şi mai bine asistăm cum se instalează domnia neamului prost – mai ales din punct de vedere moral, nu doar organizaţional sau administrativ.
Daca astăzi suntem o naţiune distrusa, nu e din cauza dispariţiei fabricilor si uzinelor, aceasta fiind doar o consecinta, ci din cauza factorului UMAN, calitatea acestuia din urma stand in numărul de like-uri pe Facebook..
Am înlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continuă să se perpetueze. Democraţia are multe plusuri, dar si un uriaş minus, lipsa oricărui criteriu de selecţie a liderilor.
Acolo, în rădăcina ADN-ului nostru, reformele şi resetarea sistemului nu mai înseamnă nimic.
România este o colonie…, vasala multora, dar mai ales neamului prost!"...
« Ultima Modificare: 08 Iulie 2018, 08:40:38 de SLEAH19 »
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,223
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2938
 • Likes Given: 2031
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #571 : 08 Iulie 2018, 11:36:41 »
Da, această evaluare demografică sună îngrijorător, însă aș avea câteva amendamente:
Italia a pierdut, începând cu jumătatea sec XIX, milioane de cetățeni. Numai în New-York sunt cca.un milion, iar alte sute de mii sunt prin Sao Paolo ori Buenos Aires. Italia a pierdut și ea masiv oameni în WW1 / WW2, care, adunați uriașei migrațiii amintite, formează un total impresionant.
Și ? Italia e în G7, una din puterile economice ale lumii.

Polonia a pierdut, de pe la 1800 încoace, mult mai mult ca România. Desființată de 3 ori (oficial) ca stat, a pierdut populație în Războaiele Napoleoniene (sute de mii), în numeroasele răscoale anti-habsburgice, în WW1 si, desigur, în WW2, când rușii+naziștii au făcut milioane de victime. Apoi a venit si peste ei comunismul, cu deportări, epurări, etc.
Și totuși Polonia este peste noi, cea mai emergentă din țările estice.

Să mai adaug ex.ca Germania, Rusia, China, Japonia ? Aceste țări au pierdut atâtea milioane în sec.XX încât putem vorbi de apocalipse ! E drept, și populațiile lor totale sunt f.mari, dar dacă păstrăm raportul, ar fi reieșit că și aceste state trebuiau să fie....în cădere.
Și nu sunt. Ba chiar sunt titani globali, cu toate diferențele de cultură....

Deci...nu cred că dinamica demografică e problema de fond a României.
Dinamica psihologică însă...
Igitur cogito

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 884
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
  • Vezi Profilul
 • Liked: 599
 • Likes Given: 3044
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #572 : 08 Iulie 2018, 17:28:50 »
 Dinamica psihologică - bine spus - influența fenotipului asupra genotipului , turcizarea și fanariotizarea timp de sute de ani, au modificat grav în ADN-ul națiunii genele comportamentale la toate nivelurile  populației din arealul românesc, care nu poate genera decât o clasă conducătoare ca cea pe care am avut-o sau o avem ... boierime regalistă, boierime comunistă, boierime democrată, toți antiselectați și cu aceleași metehne!

Cînd Dumnezeu judecă o națiune,  îi dă conducătorii pe care îi merită!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,017
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2340
 • Likes Given: 5479
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #573 : 08 Iulie 2018, 19:01:48 »
Cînd Dumnezeu judecă o națiune,  îi dă conducătorii pe care îi merită!
As fi naiv sa cred ca dumnezeu apasa pe butoane la alegeri...

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 884
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
  • Vezi Profilul
 • Liked: 599
 • Likes Given: 3044
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #574 : 09 Iulie 2018, 17:13:19 »
As fi naiv sa cred ca dumnezeu apasa pe butoane la alegeri...

Lunec pe coaja de banană pe care ai aruncat-o …doar un pic!

Dumnezeu nu-ți cere să-L votezi , … suntem un popor care am pierdut demult conținutul credinței  și ne limităm numai la formă, românii nu au devenit mai credicioși, au devenit mai bisericoși  iar biserica a devenit mai ..lumească , când o națiune se îndepărteză de Dumezeu, este judecată prin lipsa lui Dumnezeu  ..iar la butoanele alegerilor rămân doar oameni fără Dumnezeu!

,, Nu aveți pentru că nu cereți cu credință! ,, (Iacov, fratele lui Iisus)

Ați luat în discuție  pe un alt topic deunăzi exact   ,, Credința cât bobul de muștar care mută munții,, ..sau este un punct de sprijin pentru a răsturna universul  -  Pentru credință nu există un plan B, … doar Iisus!

De aceia ca popor ..poți să mori de sete lângă un izvor dacă nu întinzi mâna să iei apă!

   ... abyss ,  te-ai îndepărtat de Hristosferă  și te-ai rătăcit, părerea mea .. no offence !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,017
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2340
 • Likes Given: 5479
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #575 : 10 Iulie 2018, 01:58:25 »
Da... asa este. Ai dreptate in toate privintele.
Dar este un aspect care ma priveste pe mine si pe Dumnezeu.
no offence !

Offline jean

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,776
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • DFI Recreativ
 • Liked: 368
 • Likes Given: 211
Rufon-ul mai este un forum despre OZN-uri???
« Răspuns #576 : 19 Iulie 2018, 21:43:48 »
Pa'cisilea se mai discuta de OZN-uri?.........Ca s-au intamplat multe de la ultima discutie pe aceasta tema
si nimic, nimic. Gata, cineva a avut grija sa-l faca praf. Pacat, erau cativa baieti destepti pe aici.
Un coleg de forum spunea ca, forumul a ajuns la alt nivel si cei care nu se adapteaza pleaca singuri. Ai lasa......Da, a ajuns la
alt nivel dar din pacate unul inferior din punctul meu de vedere.
Pentru mine este bine ca am mai putine locuri de vizitat. Am sa mai fac vizite pe aici sa vad daca se schimba
ceva, in bine sper eu.
Hai seara buna si sa auzim de bine.
« Ultima Modificare: 19 Iulie 2018, 21:46:01 de jean »
Adevarul este dincolo de noi

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,017
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2340
 • Likes Given: 5479
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #577 : 20 Iulie 2018, 02:34:57 »
Dacă nimeni nu mai raportează nimic... desi comunicarea este neîngrădită, ce vrei să facem ?
  Discutam si noi acilica una alta dar tot in legatura cu subiectul ozn. Însă precaut si cu perdea. In fond OZN inseamna propulsii neconventionale, exotice, nu? Chestiuni sensibiloase destul...Dar in afara de propulsii nu crezi ca mai sunt si alte aspecte tangente , o grămadă chiar?
  Tu ce parere ai? Si daca bine faci ca punctezi cu "degetul"...de ce nu spui clar numele celor care au pus pe butuci acest forum.
« Ultima Modificare: 20 Iulie 2018, 02:41:18 de abyss »

Offline jean

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,776
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • DFI Recreativ
 • Liked: 368
 • Likes Given: 211
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #578 : 20 Iulie 2018, 23:26:43 »
Salut colega abyss,
Cand am spus ca unii colegi au pus forumul pe butuci nu m-am referit la membri mai vechi
pe care-i cunosc personal si pentru care am tot respectul.
Pe tine te apreciez ca ai luat treaba de moderator in serios.
Ma refer la cei care au venit dupa, si nu au venit cu ceva constructiv. Mai mult, au fost lasati
sa deraieze de la obiectivul forumului. Eu daca as fi moderator as bloca toate subiectele
care nu au legatura cu OZN-urile si fenomene conexe. Cine intra aici sa discute pe tema
forumului. Asta cred ca este una din cauze pentru care lumea si-a pierdut interesul.
Daca nu apare nimic interesant lumea nu mai intra pe forum. In ultima vreme se despica firul
in patru fara nici un rezultat pe aceleasi subiecte.
Ai spus: In fond OZN inseamna propulsii neconventionale, exotice.
Sa fim seriosi, din punctul meu de vedere propulsia obiectelor zburatoare neidentificate este
cu totul altceva de cat ne imaginam si intelegem noi, si nu se rezolva pe un forum.
Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva nu asta urmaresc, am spus doar ce gandesc.

Va multumesc pentru intelegere si sa auzim de bine.
Adevarul este dincolo de noi

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,017
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2340
 • Likes Given: 5479
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #579 : 21 Iulie 2018, 00:33:25 »
@Jean,
Ai dreptate, iti inteleg punctul de vedere insa in afara de moderare care e o acțiune simpla unde se urmărește aplicarea regulamentului (si o poate face oricare dintre noi) am si eu ca fiecare întrebări, curiozități pe subiect (ozn) si anumite pasiuni. Acestea nu sunt simple capricii ori fișe de post cum au unii la modul general vorbind... probabil, ci provin din experiențe reale si destul de neobișnuite ba xhiar dure as putea adăuga. De la simple observații ozn mergând pana la capăt... Nu sunt multe (slava Domnului) dar destul cat sa ma tina pe aici de 9 ani.
  Eu nici pana in prezent nu am primit/descoperit mai mult de 3% din raspuns. Ba chiar mai rau as putea spune, nu am cu cine sa le discut in afara de colegii de forum.
   Aceste împrejurări tulburătoare de-a dreptul nu le pot relata direct decat prin subiectele la care particip ca oricare membru al forumului.
  Dacă eu discut pe anumite subiecte asta nu înseamnă că un moderator impune ceva. Nu înseamnă nimic. Dacă subiectele de la sectiunea "Ireale" sunt considerate deviante pentru forum, va rog frumos votăm in cadrul echipei 0 si eu ma voi conforma. Dar , din punctul meu de vedere, de martor , consider că pe zona principiilor discutate acolo răspunsul pe care il astept se relevă treptat. Asta e valabil doar pentru cazul meu.
   Cei pasionați sigur că așteaptă discuții doar pe subiect. Însă dacă vei cerceta putin vei observa ca subiectul ozn e pe duca allover , adicătelea...peste tot prin lume.
De ce? Ei bine asta e un alt subiect...
« Ultima Modificare: 21 Iulie 2018, 00:35:42 de abyss »

Offline jean

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,776
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • DFI Recreativ
 • Liked: 368
 • Likes Given: 211
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #580 : 22 Iulie 2018, 20:36:15 »
Eu nici pana in prezent nu am primit/descoperit mai mult de 3% din raspuns.
Ai dptate, oamenii care inta pe acest forum tomai raspunsuri la intrebarile si
observatiile lor cauta. Si....Nu le gasesc, constata ca se discuta alte subiecte
,,mult mai evoluate,, ei nu le inteleg si merg in alta parte.
Fratilor aveti o concurenta serioasa, difertite grupuri cu aceasi tematica pe Facebook.
Din pacate oamenii incearca sa se destainueasca acolo sunt luati la misto de toti
neispravitii, isi pierd interesul de a povesti si tin numai pentru ei. Aici trebuie facut ceva.
Citat
Ba chiar mai rau as putea spune, nu am cu cine sa le discut in afara de colegii de forum.
Mai sunt si alte locuri unde poti sa discuti numai ca trebuie sa cauti.
Citat
Însă dacă vei cerceta putin vei observa ca subiectul ozn e pe duca allover , adicătelea...peste tot prin lume.
Dragu meu dam voie sa te contrazic, nu este asa cum gandesti si stiu sigur. Asta in cazul ca astepti marele contact, ca nu se va realiza nicio data.

Lagat de rolul tau de moderator nu am comentat nimic de rau. Chiar am vazut ca te implici.
Adevarul este dincolo de noi

Offline uforever

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 759
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 207
 • Likes Given: 3246
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #581 : 23 Iulie 2018, 12:34:44 »
Citat
Fratilor aveti o concurenta serioasa, difertite grupuri cu aceasi tematica pe Facebook.
Din pacate oamenii incearca sa se destainueasca acolo sunt luati la misto de toti
neispravitii, isi pierd interesul de a povesti si tin numai pentru ei. Aici trebuie facut ceva.

Grupurile de pe facebook!!! E foarte discutabil!!! in general asteapta sa le dai mura in gura, iar daca ce le dai nu e la nivelul lor de intelegere, incep sa-ti insire link-uri si citate pe care nici ele nu le inteleg, dar cumva trebuie sa iasa in evidenta, asa ca te vor porcai din spatele telefonului. Cei drept, sunt cativa indivizi care merita atentie in acele grupuri, dar nu cauta altceva si raman prin zona cu aceleasi intrebari. Daca vrei sa te "iluminezi" la niste lucruri, trebuie sa cauti nenica, sa pui mana pe carte, sa interactionezi cu tot felul de oameni, sa asculti uneori, sa inveti sa taci. Interactiunea cu anumiti oameni mie mi-a adus niste prietenii deloc superficiale, chiar daca sunt la distanta. Nu exista o competitie aici, fiecare si-o face cu mana lui, ce cauta aia gaseste, dar totusi in timp iti cultivi capacitatea de a cerne lucrurile.

Cat despre fenomenul ozn, eu consider ca-i in crestere si informatii serioase exista.
"Marele contact" Jean, se va realiza, dar eu sincer nu-l astept, nu-l consider deloc benefic.

Nici asta nu-i oficial, e fake?  https://edition.cnn.com/2017/12/18/politics/luis-elizondo-ufo-pentagon/index.html
Interesant si la zi: https://www.youtube.com/channel/UC4F3j3ed_To-M3H2YLLD5vw

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 4,726
 • Gen: Bărbat
 • Ozenaut precaut
  • Vezi Profilul
  • Povestoteca SF
 • Liked: 3807
 • Likes Given: 12313
Re: Comentarii libere... dar nu și prea ușor inteligibile poate
« Răspuns #582 : 23 Iulie 2018, 15:44:56 »
Inutil să mai repet părerea despre inutilitatea discuțiilor în cerc vicios tip *A fost sau nu OZN cutare observație?*... :ufo: dacă răspunsul/irile nu-s completate de f. ramificate (și plicticoase pt unii, clar) dizertații / considerații axate și pe domenii conexe problematicii *nuts & bolts*.

Acu despre traista Pandorei :lol: (re)deschisă de stimabilul @uforever - și pe care n-am mai avut timp/chef s-o puric cum trebuie:

Ufologia (părerea mea, evident) a fost, este și va mai fi un gen de demolare controlată de Sistem / Deep State, spuneți-i cum vreți. Începută de decenii prin agenți *disinfo* gen Richard Doty, Bill Moore ori a victimelor primilor ca sărmanul Paul Bennewitz, căzuți în capcana ideii Alienșilor ca demoni ascunși în paradigme mitic-absconse. Puținii tipi credibili (ex.: Bob Lazar) și-au luat castane multiple :lol: și au ras-o spre domenii mai profitabile.

Acu s-a schimbat o țîră macazul triliterat cu TTSA-ul - o nouă psy-op bine finanțată, dar tot pt. controlul *mitului UFO*. Clar că-n paralel cu altele, de la ET-găinile albastre ale lui Corey Goode la fanteziile pasivizante ale lui Wilcock, Greer & Co.
TTSA-ul condus d-un ex- rock star și agentul CIA Elizondo pute și el de la parseci distanță, da-i f. atractiv pentru turmalăi (nu te includ totuși și pe tine aici, amice @uforever) fiind marketo-monetizat de experți în domeniu.

Totu-i circumscris, pe f. scurt, unei demult proiectate *partial-disclosure* - parțială și mincinoasă, clar, la fel ca nenumăratele *superhero movies* cu care sîntem demult frăgeziți fie și doar subconștient-subliminal. Operațiune de entertainment spre care-s deraiate de-o vreme pînă și organizații inițial serioase/independente gen MUFON (cred c-o să revin și la asta pe topicul dedicat.)

(Unii) actuali membri RUFOn, spre deosebire de majoritatea celor din *vechea gardă*, au deci - din nou e doar părerea mea poate - meritul că, fără să dea răspunsuri certe (cine-ar putea însă?) încearcă măcar să nu fie... guvizi 100% și să *sape* cu spirit critic-constructiv dincolo de nadele derutante aruncate de știu-cîțiva-cine. 8-) 

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,017
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2340
 • Likes Given: 5479
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #583 : 23 Iulie 2018, 19:18:24 »
Da,
Si in plus majoritatea cred ca nu se mai întreabă daca a fost sau nu un ozn, ci daca-i american sau chinez ori al altcuiva.
  Extratereștrii sunt buni atata timp cat mai e petrol sau orice alt combustibil fosil. Si vor fi si mai utili atata timp cat vor fi răi.

Despre propulsii exotice nu se discuta fiindca fizica actuală anulează din start orice alta teorie. Prin urmare, când o zice soacră mea ceva de propulsii si vortex atunci o sa cred ca Disclosure e la ușă.
« Ultima Modificare: 23 Iulie 2018, 19:21:34 de abyss »

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,627
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2533
 • Likes Given: 5328
Re: Comentarii libere....
« Răspuns #584 : 29 August 2019, 18:02:25 »