Să răspund în ordine:
1) dle @panta_rh_ei, am încercat data sugerată. Nefericita Hazel Drew a fost ucisă în 07-07-1908, dar la acea dată Luna era în fază apropiată de Primul Pătrar (tot în Balanță, prin coincidență, însă irelevant d.p.d.v.al formei)
2) dle @abyss, culorile stelelor s-ar putea referi la nomenclatorul oficial astronomic (ex:"pitică galbenă" / "gigantă roșie"). Dacă nu ăsta e sensul, atunci e vb. de alte repere, menite a cifra si aliniamentul unei constelații)
3) dle @Xanadron...scopurile, eheiii ! Într-adevăr ar merita o dezbatere, mai ales că așa am lămuri si de ce ne străduim a diseca unele producții.
Bineìnțeles că primul scop e, cum a zis dl @fiulploii, banul - asta nici nu mai trebuie dezvoltat
Dar mai sunt si alte scopuri. Încă din era filmului mut s-a folosit instrumentul ptr.diverse țeluri - primele fiind, desigur, cele propagandistice (în Marele Crah, WW1 si WW2, etc.). Ulterior, totul s-a sofisticat - si mijloacele, dar si scopurile. Azi, oricine dispune de un buget poate finanța o producție mică/mare ptr.diverse scopuri : guverne, corporații, biserici, ba chiar si persoane fizice.
Agendele acestor comanditari formează un adevărat amalgam. Ba se întrepătrund, ba se contrazic...câteodată redundanța născând si efecte contrare (oamenii se satură si resping).
Dar mai sunt si unele scopuri ...aparte. La fel ca în sec. XIX, când mulți s-au întrebat ce scop au lucrări ca "Alice în Țara Oglinzilor" (L.Carrol), "Cărțile Junglei" (R.Kipling) sau "Vrăjitorul din Oz"(Frank Baum). Voiau autorii acestia bani ? Nu cred, erau persoane destul de avute. Voiau să vândă ceva ? Puțin probabil. Chemau la recrutare ? Nici pomeneală. Atunci ?
Răspunsul e greu de dat într-o singură postare. Voi reveni, dar deocamdata e destul să spun că a considera lucrările enumerate " doar ptr.copii", e ca si cum s-ar crede că "Twin Peaks" e "doar ptr. țâcniți".
Prezumții total eronate, bineînțeles.
P.S. - Dle @fiulploii, care "6 ianuarie". Din ce an ? (căci fiecare zi își are propria configurație).