Exemplificare: Biserica celor trei Valahii... Distinșii colegi au ales să umple pagini întregi cu discuții sterile și conspirații de peron, în loc să procedeze la alternativa firească: să-l identifice pe scriitoarul Radu Theodoru și să întrebe direct la sursă. Omul locuiește în apropierea Bucureștiului, retras într-o casă de țară. E foarte bucuros să discute cu tineri; pe noi ne-a întreținut ore întregi. Iar problema Iglesiei s-a lămurit în 10 minute. Treaba e însă alta: mai puteau distinșii colegi să-și exhibe dumele zile la rând dacă alegeau această alternativă?
Bag seamă că nu te lași, scumpule...
Uite, voi mai face o încercare (tot deșartă) de a te lumina:
Subiectul "Bisericilor Valahe" nici nu ocupă prea multe pagini, iar elementul R.Theodoru / Iglesia l-am introdus eu, reanimând în doar câteva momente discuția.
Acum, privitor la marea d-tale "ispravă", câteva cuvinte :
Nu are prea mare relevanță venerabilul general /scriitor. Pot fi doar câteva variante în ce-l privește:
a) a inventat pur și simplu conceptul, din condei, ptr.a-și creste cota de interes a cărții (ceea ce-l califică drept bun romancier, dar mi-l scoate mie din aria de interes)
b) a prins ceva fire, ca si noi, dar neputând să le adâncească, a mixat cu propriile fantezii (ipoteza asta am si scris-o, ca "dumă exhibată", evident)
c) chiar știe mai multe, având un acces privilegiat la "Iglesia" (mai puțin probabil, dar luăm varianta ca posibilă).
Bun. Acum, dacă 'mneata crezi că eu voi străbate toată țara doar ca să-l întreb direct ce are de zis, cred că ești un naiv incurabil. Păi în primele două variante n-aș afla decât trucuri literare (cu cel mult un reper istoric sau unul personal, cum a dat si @daos), iar în cazul 3 nu m-aș alege decât cu manevrele moșului ptr.a-si păzi taina - ce n-ar fi numai a lui "de dat".
Pricepi d-ta ? De altfel, îmi confirmi cele spuse prin faptul că dl.Theodoru te-a lămurit în "zece minute". Hahahahahaha !! Te-ai scos ! Sper măcar că n-ai mers pe jos până acolo, hahahah !
Și în altă ordine de idei, parcă te oripilau "glamourizările" neonazi, nu ? Dar de "România ca o Pradă", de acelasi domn Theodoru, indexată ca manifest antisemit, matale nu cârâi o vorbă...drăguț.
În concluzie : "căinele moare de drum lung,
criticul...de grija altuia" (alege care parte din proverb poftești dumneata, căci mi se pare că făcuși și un drum lung...hahah !)
P.S - Ah, era să uit ! "Succesuri" si în viitoarele investigații !